Σε πώληση όλων των αεροσκαφών Bombardier που χρησιμοποιεί σήμερα η Olympic Air για τα δρομολόγια μικρομεσαίων αποστάσεων - στο εσωτερικό και τα Βαλκάνια - προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα σε επίπεδο ομίλου προχώρησε η Marfin Investment Group (MIG).
Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες ότι υπογράφτηκε οριστική συμφωνία για την πώληση των θυγατρικών εταιρειών MIG Aviation UK και MIG Aviation 3 στην Nordic Aviation Company (NAC). Οι δύο εταιρείες που πωλήθηκαν είναι οι ιδιοκτήτριες του στόλου των ελικοφόρων αεροσκαφών Bombardier της Olympic Air, ο οποίος αποτελείται από 10 αεροσκάφη τύπου Q-400 και 4 αεροσκάφη Dash 8-100.
Το καθαρό τίμημα για την MIG ανήλθε σε μετρητά στο ποσό των 25,2 εκατ. δολαρίων και θα ενισχύσει τη ρευστότητα της μητρικής εταιρείας και του ομίλου. Ωστόσο, σύμφωνα με την MIG, από την πώληση θα προκύψουν ζημιές περίπου 6,5 εκατ. δολαρίων τόσο για τη μητρική εταιρεία όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.
Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη μίσθωση των αεροσκαφών από τη NAC στην Olympic Air για περίοδο 11 ετών με όρους αγοράς. Με τη μεταβίβαση των αεροσκαφών, η μείωση του δανεισμού σε επίπεδο ομίλου MIG θα ανέλθει στο ποσό των 131,6 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από