Γεννήθηκε στο Κιλκίς , σπούδασε στο ΑΠΘ Ιατρική και την προδικτατορική περίοδο, υπήρξε ηγέτης των δημοκρατικών φοιτητών, ως επικεφαλής της νεολαιίστικης οργάνωσης ΕΔΗΝ (νεολαία της Ένωσης Κέντρου). Στη διάρκεια της δικτατορίας οργάνωσε την συντονιστική Επιτροπή Αντιδικτατορικού Δημοκρατικού Αγώνα.

Για τη δραστηριότητά του κατά της χούντας, συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας (1969-1972). Το 1974 διατέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και μέλος της Κεεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ , πρόεδρος της ΕΙΝΒΕΘ (Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Μακεδονίας-Θράκης) , βουλευτής Κιλκίς (από το 1989) και υπουργός Μακεδονίας – Θράκης (1993-1996) . Υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Τα τελευταία χρόνια

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Ντίνου Τριαρίδη:

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, λαμπρού στελέχους της δημοκρατικής παράταξης, εκλεκτού επιστήμονα και πολύ αγαπητού φίλου. Έδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα, υπερήφανος και αυθεντικός. Οι φίλοι του και η παράταξή του θα τον θυμόμαστε πάντα».