Τα μάθατε τα μαντάτα τα κακά; Οι απανταχού Ελληνες πέφτουν, λέει, θύματα ρατσισμού! Συμπατριώτες μας που ζούνε στη Γαλλία καταγγέλλουν πως «δεν μπορούν να βρουν δουλειά επειδή είναι Ελληνες» (σ.σ. στη Γαλλία δεν υπάρχει καθόλου ανεργία. Ολοι δουλεύουνε εκτός από τους – αντιμνημονιακούς – Γραικούς). Στην παγωμένη Σουηδία, πατριωτάκια μας μάγειρες αποκαλύπτουν πως παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους εκεί συναδέλφους τους. (Καθάρματα Σκανδιναβοί! Δεν μαθαίνουν από μας που χρυσοπληρώνουμε τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς, τους κολλάμε όοοολα τα ένσημα και τους δίνουμε και μπουρμπουάρ;). Και το πιο φρικιαστικό όλων: στη Γερμανία, οι Ελληνες, ξαναλέει, δέχονται «ρατσιστικές επιθέσεις»! Οπως το ακούτε! Ξέρετε ποιες είναι αυτές; (Παρακαλώ, απομακρύνετε τα παιδιά γιατί θα περιγράψω σκηνές ωμής βίας).

Στη χώρα που γέννησε τον ναζισμό, λοιπόν, ένα γκαρσόνι ειρωνεύτηκε μια παρέα συνελλήνων λέγοντας: «Ωχ, Ελληνες είστε; Σίγουρα θα με πληρώσετε;». Επίσης, ένας καθηγητής (προφανώς απόγονος του Φαλμεράιερ) κεραυνοβόλησε πτωχή πλην τιμία ελληνίδα φοιτήτρια – η οποία προφανώς τα είχε φορτώσει στον κόκορα – με την ακόλουθη δήλωση που κανονικά θα έπρεπε να τον στείλει στο Δικαστήριο της Χάγης: «Μου φαίνεται πως είσαι τεμπέλα σαν τους συμπατριώτες σου!».

Γελάω με την ψυχή μου με όλα αυτά. Γελάω που σε μια χώρα όπου πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες (οι χειρότεροι όλων) και απλοί πολίτες αποκαλούν δημοσίως «φασίστες» τον γερμανικό λαό και το παίζουν θύματα της Κου Κλουξ Κλαν. Στην τελική, όσοι θέλουν να δουν από κοντά τι σημαίνει «ρατσιστικές επιθέσεις», ας κάνουν μια βόλτα στον Αγιο Παντελεήμονα. Αν δε είναι ελαφρώς μελαψοί, καλό είναι να έχουν μαζί τους και την (ελληνική) ταυτότητά τους. Με λίγη τύχη, θα προλάβουν να την επιδείξουν πριν φάνε το καδρόνι στο δόξα πατρί.