Όσοι μετανάστες δεν τραυματίστηκαν, έχουν μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το κλειστό φορτηγάκι, το οποίο μετέφερε περίπου 45 μετανάστες, ξέφυγε για άγνωστους ακόμα λόγους από την πορεία του, προσέκρουσε σε βραχώδη σημεία που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου και ανατράπηκε.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και ξεκίνησαν η μεταφορά των τραυματιών στο κέντρο Υγείας Αστακού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αγρινίου, απ΄όπου διακομίστηκαν και στα άλλα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα, σε όσους δεν είχαν τραυματιστεί, δόθηκαν κουβέρτες και φαγητό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό κάποια ακτή της δυτικής Στερεάς Ελλάδας ή της δυτικής Ηπείρου, απ΄ όπου στη συνέχεια θα επιβιβάζονταν σε πλοιάριο με προορισμό την Ιταλία.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, το μοιραίο φορτηγό είχε κλαπεί από το Κορωπί Αττικής, ενώ οι βουλγαρικές πινακίδες που έφερε, ήταν και αυτές κλεμμένες. 

Όσον αφορά τον οδηγό του φορτηγού, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την περίπτωση να διέφυγε μετά το τροχαίο, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικά με τον ακριβή προορισμό του φορτηγού, κάποιοι μετανάστες ανέφεραν ότι θα πήγαιναν στην Ηγουμενίτσα, αλλά σύμφωνα με αστυνομικούς δεν αποκλείεται η περίπτωση το φορτηγό με τους μετανάστες, να είχε προορισμό την παραλιακή περιοχή Μαραθιά της Αιτωλοακαρνανίας.
  
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών επιλέγουν ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας για να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ιταλία.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 500 μετανάστες, ενώ οι συλλήψεις διακινητών ξεπερνούν τις 15.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει μετανάστες στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Αιτωλοακαρνανίας, το ταξίδι της ελπίδας προς την Ιταλία ξεκινάει συνήθως από την Αθήνα.

Τα κυκλώματα υπόσχονται στους μετανάστες ότι θα τους μεταφέρουν στην Ιταλία, αφού πρώτα πληρώσει ο καθένας περίπου 2.500 ευρώ.