Ουσιαστικές πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργεί στον τουρισμό η Συνθήκη Σένγκεν και ειδικότερα στο μέτωπο των χορηγήσεων βίζας προτίθεται να αναλάβει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Στη χθεσινή παρουσίαση του Κώδικα Πρακτικής για τη Βιωσιμότητα στον Τουρισμό (EOS CODE), που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ), ο κ. Γερουλάνος επισήμανε «τη σημασία που έχει η αειφορία σε περιοχές που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών» και την ανάγκη «να προστατεύεται ο πολιτισμός μιας περιοχής που υποδέχεται πολλούς πολιτισμούς, προκειμένου να παραμένει αειφόρος». Τόνισε, δε, ότι «η αυθεντικότητα στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στον τουρισμό, ενώ η προσπάθεια για μη αλλοίωση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας και για ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας μπορεί να συμβάλει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξή της».

Ο EOS CODE είναι ένας προαιρετικός και εύχρηστος Κώδικας Πρακτικής για τη βιωσιμότητα στον τουρισμό, ο οποίος φιλοδοξεί να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους.