Ουσιαστικές πρωτοβουλίες - παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργεί στον τουρισμό η Συνθήκη Σένγκεν και ειδικότερα στο μέτωπο των χορηγήσεων βίζας προτίθεται να αναλάβει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Στη χθεσινή παρουσίαση του Κώδικα Πρακτικής για τη Βιωσιμότητα στον Τουρισμό (EOS CODE), που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ), ο κ. Γερουλάνος επισήμανε «τη σημασία που έχει η αειφορία σε περιοχές που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών» και την ανάγκη «να προστατεύεται ο πολιτισμός μιας περιοχής που υποδέχεται πολλούς πολιτισμούς, προκειμένου να παραμένει αειφόρος». Τόνισε, δε, ότι «η αυθεντικότητα στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στον τουρισμό, ενώ η προσπάθεια για μη αλλοίωση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας και για ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας μπορεί να συμβάλει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξή της».
Ο EOS CODE είναι ένας προαιρετικός και εύχρηστος Κώδικας Πρακτικής για τη βιωσιμότητα στον τουρισμό, ο οποίος φιλοδοξεί να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από