Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν, ο υπουργός δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ρευστότητα των επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός συζητά πολύ σοβαρά το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. 

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι σύντομα οι όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξασφαλίζουν εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες, μέσω του ΕΤΕΑΝ, ενώ κάνοντας δημόσια αυτοκριτική είπε: «αισθάνομαι πολύ δυστυχής που είμαι υπουργός
Ανάπτυξης σε μια χώρα που έχει βαθιά ύφεση».  
 
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Νίκος Πέντζος, εξάλλου, επέκρινε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ότι καθυστέρησαν τις διαρθρωτικές αλλαγές, θέλοντας να αποφύγουν το πολιτικό κόστος, ενώ, όπως είπε, τα βασικά αιτήματα των βιομηχάνων
στη Βόρεια Ελλάδα είναι η άμεση αποπληρωμή των οφειλών από το κράτος και η επιστροφή του ΦΠΑ, η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και η καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου.
 
 Τα «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» αποτελούν τιμητική αναγνώριση των μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν το 2011, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Πέντζος μέσω της βράβευσης ο ΣΒΒΕ θέλει να επισημάνει ότι υπάρχει ελληνική αξία και ποιοτική παραγωγή.

«Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στις επιχειρήσεις. Η χώρα χρειάζεται τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την ψυχολογία όλων και θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι μπορούμε να προοδεύσουμε. Γι' αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάδειξη έστω και την ύστατη στιγμή της ελληνικής αξίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ. 

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν από το υπουργό είναι:

Βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας»:  Ελένη Προίκα  -  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ ΑΕ
Βραβείο «Εξωστρέφειας»: KLEEMANN HELLAS ABEE, PELOPAC ABEE
Έπαινος «Εξωστρέφειας» ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
Βραβείο «Καινοτομίας» EPSILON NET AEΈπαινος «Καινοτομίας»: ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ
Βραβείο «Περιβάλλον»: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΕ, ΔΡΟΜΕΑΣ - ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ
Επαινος «Περιβάλλον:  AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»: Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ
Βραβείο «Ηπείρου»: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ , ΒΙΚΟΣ ΑΕ
Βραβείο «Δυτικής Μακεδονίας»: ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ
Βραβείο «Κεντρικής Μακεδονίας»: PALAPLAST AE,  ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ
Βραβείο «Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης»: ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE.