ΕΧΕΙ αποδειχθεί πολλές φορές. Στην πολιτική, η προσωπική σχέση μεταξύ των παικτών έχει μεγάλη σημασία. Ιδίως αν έχει χτιστεί μέσα από συνεργασία στο παρελθόν που δημιουργεί όρους εμπιστοσύνης. Δεν είναι γνωστό στους πολλούς. Ωστόσο, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωρίζονται από τη δεκαετία του '90. Τότε ο πρώτος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο δεύτερος υφυπουργός Εμπορίου στην Κάνιγγος. Είχαν συνεργαστεί στενά για να πέσει ο πληθωρισμός από το 15% στο 2% ώστε να πιάσουμε τον στόχο της ΟΝΕ.
ΤΩΡΑ, βέβαια, οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Ο Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας που αγωνίζεται να κρατηθεί στο ευρώ και ο Χρυσοχοΐδης υπουργός Ανάπτυξης. Η χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου - παρουσία του διευθυντή Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γκίκα Χαρδούβελη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη - έγινε σε θετικό κλίμα. Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, οι αυξημένες εισροές του ΕΣΠΑ τον Δεκέμβριο συμβάλλουν στο να κλείσει το έλλειμμα του 2011 κάτω από 10% σε ποσοστό του ΑΕΠ. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι μετά τη σύσκεψη ο Παπαδήμος έμεινε τετ α τετ με τον Χρυσοχοΐδη για μία ώρα. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε. Φαίνεται όμως ότι η κουβέντα ήταν σημαντική.
Επτά επί ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟ τους «Επτά επί Θήβας» του Σοφοκλή στους «Επτά επί ΠΑΣΟΚ» του Γιώργου Παπανδρέου. Οι επτά είναι μεγάλα στελέχη του Κινήματος με συναντίληψη που βρίσκονται σε μιαν άτυπη συνεννόηση για να σπρώξουν τις εσωκομματικές εξελίξεις προς τα μπρος σε περίπτωση που ο πρόεδρός του δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει. Είναι κάτι που θα φανεί το Σαββατοκύριακο ανάλογα με την πορεία που θα έχει το Εθνικό Συμβούλιο, όπου θα κριθεί αν ο Παπανδρέου «μένει για να φύγει ή φεύγει για να μείνει», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
ΠΟΙΟΙ είναι οι Πράσινοι επτά; Με αλφαβητική σειρά: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Ανδρέας Λοβέρδος, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τον καλούν οι Γερμανοί
ΠΟΙΟΣ έχει κληθεί από τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες σε εκδήλωση που έχουν τον Φεβρουάριο; Ο Κώστας Σημίτης. Το θέμα είναι - τι άλλο; - η κρίση στην ευρωζώνη και η Ελλάδα. Μεταξύ των ομιλητών και ο γνωστός επικριτής της Ανγκελα Μέρκελ και της πολιτικής της, πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πάει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από