Ογδόντα πιπεράτα λεπτά. Τόσο διαρκεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Βαρέθηκα τα αχ και βαχ» που ανεβαίνει τις Τετάρτες στο Αγγέλων Βήμα της οδού Σατωβριάνδου, στην Ομόνοια. Πρόκειται για ένα έργο-συρραφή χιουμοριστικών θεατρικών τραγουδιών, γραμμένων από το 1920 μέχρι το 1960, για οπερέτα και επιθεώρηση από σημαντικούς έλληνες συνθέτες όπως οι Σακελλαρίδης, Χατζηαποστόλου, Γιαννίδης, Αττίκ, Μουζάκης, Μωράκης, Ριτσιάρδης κ.ά. Στην παράσταση δύο φωνές, οι Κωνσταντίνα Ψωμά και Μιχάλης Ψύρρας, κι ένα πιάνο, ο Τρύφων Θωμόπουλος, βάζουν επί τάπητος τον έρωτα στην κρίση ή την κρίση στον έρωτα.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Βαρέθηκα τα αχ και βαχ» βασίζεται στα τραγούδια, η πλοκή της είναι οι στίχοι των τραγουδιών ενώ τους διαλόγους μικρής διάρκειας που επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Ψωμά (σκηνοθετεί επίσης την παράσταση) δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους, αναπτύσσουν το θέμα του έρωτα μέσα σε μια σχέση ενώ κάποια σύντομα χορευτικά μέρη από τη Βίκυ Δαμιανού συμπληρώνουν τη σύνθετη μουσικοθεατρική παράσταση που -σημειωτέον – απευθύνεται σε ηλικίες από 20 ώς 90 ετών λόγω του θέματος που πραγματεύεται – του έρωτα – και της διαχρονικότητας των τραγουδιών.

n Κάθε Τετάρτη στις 21.30 με γενική είσοδο 15 ευρώ και φοιτητικό εισιτήριο 10 ευρώ. (Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210-5242.211-213).