Αγαπητή κυρία Αθηναίου,

Ο πολιτισμός μας (και ο πολιτικός πολιτισμός) τώρα δικαιώνεται. Ενώ πανηγυρίζεται η επίτευξη του κουρέματος. Διαβάστε τις παρακάτω δηλώσεις και θα καταλάβετε:

1. «Η αναδιάρθρωση, που είναι το κούρεμα του χρέους, θα ήταν τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δεν θα είχαμε και όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία» (Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ, 3 Μαΐου 2011).

2. «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση» (ΠΑΣΟΚ, πρώτα ο πολίτης, 11 Ιουνίου 2010).

3. «Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο χωρίς αναδιάρθρωση» (Γιώργος Παπανδρέου, Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, 12 Μαΐου 2011).

4. «Αποκλείεται η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο πιθανόν να συνεπαγόταν την κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες πιθανόν να κατέρρεαν. Εκτός αυτών, θα είχαμε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το τίμημα δεν θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε στην Ευρώπη» (Γ. Παπανδρέου στο γερμανικό «Stern», 23 Μαρτίου 2011).

«Με την αναδιάρθρωση έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν, να φύγει το βάρος και να περάσουμε σε μία αναπτυξιακή εποχή» (Γ. Παπανδρέου, δηλώσεις 27 Οκτωβρίου 2011).

Αυτό θα πει συνέπεια!

Με εκτίμηση, Ελλη Παπαγεωργίου, Αθήνα

Και ο πολιτισμός των πολλαπλών αρνήσεων, αγαπητή Ελλη, τώρα δικαιώνεται!