Ο Ερικ Μπάνα θα είναι ο Ελβις Πρίσλεϊ στην καινούργια ταινία «Ελβις και Νίξον». Η οποία θα είναι και η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Κάρι Ελγουες. Το θέμα της ταινίας είναι η συνάντηση του Ελβις Πρίσλεϊ με τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και η επίσκεψη του βασιλιά του ροκ εντ ρολ στον Λευκό Οίκο στις 21 Δεκεμβρίου του 1970.

Η συνάντηση μάλιστα είχε γίνει τότε με πρωτοβουλία του Πρίσλεϊ, ο οποίος είχε γράψει μια επιστολή – έξι σελίδων – στον Νίξον, ζητώντας του να τον συναντήσει και προτείνοντάς του να γίνει κάτι σαν ειδικός πράκτορας στην Υπηρεσία κατά των Ναρκωτικών και Επικίνδυνων Ουσιών. Οπως είναι γνωστό, ο Ελβις είχε μαζί του οικογενειακές του φωτογραφίες και ένα Colt 45άρι, τα οποία έδωσε σαν δώρο στον τότε πρόεδρο.

Τον Ρίτσαρντ Νίξον στην ταινία θα ενσαρκώσει ο Ντάνι Χιούστον. Ενώ, όπως γράφει το «Hollywood Reporter», ο Ερικ Μπάνα θα είναι επίσης και ο παραγωγός στην πρώτη μεγάλη αμερικανική παραγωγή της εταιρείας του, Pick Up Truck Pictures. Το «Ελβις και Νίξον», απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι μία από τις ταινίες για τον Πρίσλεϊ που θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, αφού, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και τη ζωή του Ελβις θα δούμε σύντομα στο σινεμά. Η συνάντηση Ελβις – Νίξον πάντως είχε γίνει ταινία για την τηλεόραση το 1997 («Elvis meets Nixon») με τον Ρικ Πίτερς ως Ελβις Πρίσλεϊ.