Οι Prodigy για την Ελλάδα

Oι Prodigy αγαπάνε την Ελλάδα και το δείχνουν – μάλιστα και με βίντεο (που αλιεύσαμε από το mixtape.gr). Το λένε «Greece Thunder Dub» και αναφέρονται στις εμπειρίες τους από τις εμφανίσεις τους την Ελλάδα, το φανατικό τους κοινό εδώ και τις επεισοδιακές τους συναυλίες. Πρώτο πλάνο η Αθήνα από ψηλά και μετά βόλτα με αμάξι από τον Λυκαβηττό και τους Βράχους του Βύρωνα ώς το Terra Vibe της Μαλακάσας). Μιλάνε για τον πετροπόλεμο, αλλά και για τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού και την τρέλα με την οποία τους υποδέχονται οι έλληνες φαν. «Μας θύμιζαν περί τίνος ακριβώς πρόκειται (λένε) και μετά γυρίζαμε και γράφαμε μουσική» – συμπληρώνουν σε αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ τους. «Μου φαίνεται (ακούς τον Λίαμ Χάουλετ να λέει) πως άφησαν για λίγο τις διαδηλώσεις για να έρθουν να μας δουν (το καλοκαίρι στο Rockwave), τρελό. Μεγάλος σεβασμός σε όλους εσάς που καταφέρατε και ήρθατε. Ηταν ένα λάιβ που θα θυμόμαστε». Και κάπως έτσι οι Βρετανοί ηλεκτρονικοί πανκ ρόκερ χτίζουν τις καλύτερες σχέσεις με το κοινό τους…

Μ.Μ.

Αγώνες για το τραγούδι

Το «χαμένο κέντρο» – κατά Λορεντζάτο – του ελληνικού τραγουδιού επιχειρούν να επαναψηλαφίσουν οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων. Η πρωτοβουλία-διαγωνισμός του Ελληνικού Σχεδίου – της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου – θα λάβει σάρκα και οστά φέτος και για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, η πρώτη χρονιά των Αγώνων επικεντρώνει στη σύνθεση ζητώντας από κάθε υποψήφιο τρία τραγούδια. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, στον κάθε ενδιαφερόμενο πως η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή γίνεται μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει η ζωντανή εκτέλεση των 30 επιλεγμένων τραγουδιών αλλά και η κρίση και απονομή των βραβείων. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 213-0178.286 (Δευτ.-Παρ. 11.00-16.00) και www.sgt.gr.

Δ.Ν.Μ.

Χώρισαν οι δρόμοι τους

Το όνομά του συνδέθηκε με τις μετρήσεις τηλεθέασης, τα μηχανάκια της AGB, την ίδια την εταιρεία ερευνών και μετρήσεων τηλεθέασης που εδώ και καιρό έχει μετονομαστεί σε Nielsen Audience Measurment. Ομως ο Γιάννης Αναστασάκος υπέβαλε την παραίτησή του. Την έκανε γνωστή χθες η εταιρεία δημοσκοπήσεων. Ηταν πρόεδρος του ΔΣ της από το 2003. Υστερα από 23 χρόνια ο Αναστασάκος αποφάσισε να χαράξει τη δική του πορεία. Ηταν μέτοχος της AGB Hellas – μετέπειτα Nielsen -, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, διευθύνων σύμβουλος και εντέλει πρόεδρος.

Χ.

Ανοιχτό και στην αργία

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να είναι επίσημη αργία του κράτους και μουσεία κι αρχαιολογικοί χώροι να παραμένουν κλειστοί ή να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, το Μουσείο της Ακρόπολης όμως θα παραμείνει ανοικτό και μάλιστα ώς τις 22.00 όπως έχει καθιερώσει όλες τις Παρασκευές. Το δε εστιατόριό του θα παραμείνει ανοιχτό ώς τα μεσάνυχτα. Οπότε όσοι δεν εκμεταλλευτούν το τριήμερο για μια μικρή απόδραση εκτός πόλης, το Μουσείο Ακρόπολης (Δ. Αρεοπαγίτου 15) θα προσφέρει μια εναλλακτική έξοδο που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου την ημέρα της αργίας.

Μ.Α.