Η αρχή έγινε με την «Anna Bolena», την όπερα του Ντονιτσέτι, που αναμεταδόθηκε ζωντανά από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, τη διάσημη Met, σε αίθουσες της Ελλάδας που διαθέτουν οθόνες υψηλής ευκρίνειας, όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η συνέχεια, στην πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου ΑΝΤ1 που εξασφάλισε αναμεταδόσεις από τη Met, για μια τριετία, δίνεται το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, με την όπερα «Don Giovanni» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, όπερα στην οποία περιγράφονται οι περιπέτειες του διάσημου «Δον Ζουάν». Στο ρόλο του Ντον Τζιοβάνι θα δούμε τον βαρύτονο Μάριους Κβίτσιεν, ενώ τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρίνα Ρεμπέκα (Ντόνα Αννα), Μπάρμπαρα Φρίτολι (Ντόνα Ελβίρα), Λούκα Πιζαρόνι (Λεπορέλο). Την ορχήστρα διευθύνει ο Φάμπιο Λουίζι, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Μάικλ Γκράντατζ. Η παράσταση θα μεταδοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και επίσης στις αίθουσες: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας Oscar, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Κινηματοθέατρο Σταρ Βέροιας.

Οι μεταδόσεις γίνονται χάρη σε ένα σύστημα κάλυψης με περίπου δέκα κάμερες, από τις οποίες η μία είναι ρομποτική και κινείται οριζόντια στο χείλος της σκηνής. Η μετάδοση πραγματοποιείται ταυτοχρόνως σε περίπου επτακόσιες αίθουσες σε πενήντα τέσσερις χώρες. Την περίοδο 2011-2012 θα μεταδοθούν συνολικά έντεκα παραγωγές. Πληροφορίες και εισιτήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.gr