Επιπλέον, Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν στο ότι η ευρωζώνη χρειάζεται κοινή οικονομική διακυβέρνηση, μεγαλύτερη οικονομική ενοποίηση, νέα μέθοδο λειτουργίας για τον EFSF και σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Νωρίτερα οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες επιθυμούν να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον ιδιωτικό τομέα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πριν τη Σύνοδο της Κυριακής, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ θα συναντηθούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, αλλά διαψεύστηκαν, ανέφεραν ότι η Σύνοδος της Κυριακής επρόκειτο να αναβληθεί.

Η Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τις όποιες διαφωνίες τους στο ζήτημα του EFSF, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Υπάρχει κοινή θέση της Γερμανίας και της Γαλλίας σε αυτά τα ζητήματα» δήλωσε, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος τόνισε πάντως πως δεν τίθεται ζήτημα μόχλευσης των κεφαλαίων του μηχανισμού μέσω της ΕΚΤ, πρόταση στην οποία αντιτίθεται σταθερά το Βερολίνο.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες για τοσχέδιο μόχλευση, ο υπουργός ανέφερε πως είναι ακόμη υπό κατάρτιση. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε λύση που προβλέπει εμπλοκή κάτι τέτοιο» [εμπλοκή της ΕΚΤ στη μόχλευση του EFSF] ανέφερε ο υπουργός.