Τον δρόμο τους για τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων βρήκαν, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χιλιάδες sms φορολογουμένων μέσω των οποίων αιτούνταν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων και κατέληξαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό λήψης μηνυμάτων.
Μετά το αλαλούμ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει σήμερα παράταση της προθεσμίας αποστολής μηνυμάτων η οποία κανονικά έληξε χθες.
Το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε την Πέμπτη ανέργους, πολυτέκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες που δικαιούνται απαλλαγή ή καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων να στείλουν ένα μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο στο 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, κενό, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου αυτού που δικαιούται την απαλλαγή, κενό και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ (από τον αριθμό παροχής εξαιρείται το πρώτο νούμερο και καταγράφονται τα επόμενα οκτώ ψηφία μέχρι την παύλα).

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από το γνωστό e-mail του υπουργείου Οικονομικών που αναδείκνυε την απροθυμία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου να δώσει παραδείγματα για τον ακριβή τρόπο αποστολής των μηνυμάτων.
Η απουσία παραδειγμάτων «φωτογραφιζόταν» στη συνέχεια από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ως το βασικό πρόβλημα που οδήγησε τα sms των φορολογουμένων στα κανάλια.
Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, και τα μηνύματα των φορολογουμένων έχουν ήδη φτάσει εκεί που θεωρητικά θα πήγαιναν εξαρχής: στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επιβεβαίωση. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έστειλαν μήνυμα μπορούν να βεβαιωθούν ότι αυτό έφτασε στον σωστό παραλήπτη εφόσον λάβουν την απάντηση της ΓΓΠΣ. «Η ενημέρωση του δικαιούχου ιδιοκτήτη για το αποτέλεσμα της αίτησής του θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής απαντητικού μηνύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία διευκρινίζεται επίσης ότι οι δικαιούχοι της απαλλαγής ή της έκπτωσης για τους οποίους δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση ή στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Εφορία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από