Το ολοκαίνουργιο Ρassat έβδομης γενιάς διαθέτει νέα εμφάνιση, ανανεωμένο εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά και πολλή δόση υψηλής τεχνολογίας, σε σημείο να γίνεται φύλακαςάγγελος οδηγού και επιβατών
VW Ρassat

Υστερα από 15 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον πλανήτη τα τελευταία 37 χρόνια, το νέο μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της εταιρείας εκσυγχρονίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η καινούργια εμφάνιση του Ρassat χαρακτηρίζεται από τη νέα εμπρός μάσκα με την επανασχεδιασμένη γρίλια και τα ολοκαίνουργια φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LΕD. Πίσω κυριαρχούν οι λιτές και απέριττες γραμμές με τα μεγάλα φωτιστικά, ενώ στις διαστάσεις αλλάζει μόνο το μήκος του αμαξώματος κατά μόλις 4 χιλιοστά. Νέο είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εμφαση έχει δοθεί όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά και σε υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας και κυρίως ασφάλειας, με συστήματα όπως αυτό που ανιχνεύει σημάδια κούρασης του οδηγού και του προτείνει να σταματήσει ή το Αutomatic Distance Control, όπου αισθητήρες καταμετρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τις προσαρμόζουν αυτόματα στις εκάστοτε συνθήκες.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων αρχίζει με τον 1.4 ΤSΙ απόδοσης 122 ίππων και συμπληρώνεται από τον 1.8 ΤSΙ (160 ΡS), τον 2.0 ΤSΙ (210 ΡS) και τον κορυφαίο V6 των 3,6lt απόδοσης 300ΡS, όλα αυτά πλαισιωμένα με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια DSG.

Στην πράξη, το βασικό χαρακτηριστικό του Ρassat είναι ότι παραμένει ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική ποιότητα κύλησης και αντιστοίχου επιπέδου οδική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην περίπτωση του 1.8 ΤSΙ όσο και του 1.4 που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε. Τέλος, άξιες μνείας είναι η εκπληκτική ηχομόνωση και τα επίπεδα κατανάλωσης που έχουν μειωθεί έως και 18% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Το νέο Ρassat θα βρίσκεται στη χώρα μας στις αρχές του 2011 με τιμές παραπλήσιες του μοντέλου που κυκλοφορεί.