Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβληµά σας η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!)

είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (µε ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδροµική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

Αδιάντροπα και άλλα


Αγαπητή Φοίβη, Είδατε την τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψήφιων δηµάρχων για την Αθήνα; Ακούσατε τον νυν δήµαρχο να λέει διάφορα ήξεις αφήξεις περί της εγκληµατικότητας στο κέντρο και ότι αρµόδια είναι η Πολιτεία – η κυβέρνηση, δηλαδή – και όχι ο δήµος;

Ελα όµως που τον στρίµωξαν και δεν απαντούσε: Τι κάνουν 13.047 εργαζόµενοι στον δήµο; Σιωπή. Γιατί λοιπόν έχετε τη Δηµοτική Αστυνοµία, αν όχι για να αστυνοµεύει; Σιωπή.

Και έπειτα σιώπησε και σε µία σειρά άλλων ερωτηµάτων: Γιατί ξηλώσατε τις νεραντζιές τόσων ετών στο Κολωνάκι; Σιωπή. Για να χωράνε περισσότερα τραπεζοκαθίσµατα στους πεζόδροµους, όπου βρίσκονται καφετέριες γνωστών σας; Σιωπή. Ή, τι δουλειά έχει ένα δηµοτικό ραδιόφωνο να έχει 300 εργαζοµένους; Σιωπή.

Δεν τολµούσε να πει πως όλα αυτά ήταν για τις ψήφους, για να επανεκλεγεί και να συνεχίσουν να δουλεύουν οι εταιρείες που έχουν στηθεί τόσα χρόνια.

Τόσα αναπάντητα ερωτήµατα και καθόλου ντροπή, έχω να πω ύστερα από αυτή την εκποµπή που τον στρίµωξαν στον τοίχο. Κυρίως, καθόλου ντροπή.

Μια δηµότις Αθηναίων Ελευθερία Γαζή Ποιος την έχασε την ντροπή για να τη βρει η δηµαρχάρα µας, αγαπητή Ελευθερία; Ή, ποιος έχει σοβαρές και πιστευτές απαντήσεις σε όλα αυτά για να τις έχει και η δηµαρχάρα µας; Οπως τραγουδούσε και ο Νότης Σφακιανάκης, «Μoυ ‘παv στο ψέµα vα βουλιάξω και vα ξεχάσω / ό,τι τριγύρω µoυ συµβαίνει µε πεθαίνει / µoυ ‘παv τo στόµα µoυ vα ράψω vα µη φωνάξω / και στα παλιά µου να τα γράψω… / Ντροπή σε όλους µας µα πιο πολύ σ’ εκείvoυς».

Ρίχνει την ευαισθησία στα σκυλιά

Φοίβη


Να το περιµένουµε κι αυτό. Πως η δηµαρχάρα της Αθήνας, τώρα που έρχονται οι εκλογές και χτυπάει η κουδούνα για τα ψηφουλάκια του (που πολλοί παλιοί Αθηναίοι ποντάρουν πως θα χάσει πολλά από τον υποψήφιο Καµίνη που ως Συνήγορος του Πολίτη έχει δραστηριοποιηθεί και έχει καταθέσει προτάσεις επανειληµµένα για το ζωντάνεµα του κέντρου και όχι το ρηµαδιό που έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια), πως η δηµαρχάρα λοιπόν θα µας βγει και σε… φιλόζωη.

Ισως πιστεύει ότι ξέχασαν οι δηµότες πως αρνείται σθεναρά εδώ και χρόνια να επανατοποθετήσει τις ποτίστρες για τα αδέσποτα σκυλιά του κέντρου – στον Εθνικό Κήπο και γύρω – που ταλαιπωρούνται από το τσιµέντο και τη ζέστη σχεδόν όσο και οι άλλοι κάτοικοι και θα τον πιστέψουν.

Ισως πιστεύει πως θα ξεχάσουν ότι το ίδιο πεισµατικά αρνείται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε διαβήµατα (πραγµατικά) φιλόζωων κατοίκων το Τµήµα Αδέσποτων του Δήµου.

Ισως πιστεύει πως όλοι διαθέτουν το ίδιο βραχεία µνήµη µε εκείνον και ώς το φθινόπωρο θα έχουν ξεχάσει πως έτσι ψόφησε, από έλλειψη νερού, ο κακοµοίρης ο Σταύρος ο σκυλάκος που ακολουθούσε χρόνια νωχελικά την φρουρά των ευζώνων στις αλλαγές.

Αν είναι όµως να µας ποιήσει την τσάµπα φιλόζωη η δηµαρχάρα µας, δεν θα ορρωδήσει προ ουδενός.

Αντε και εις ανώτερα!

Μεταµόρφωση, θα κατέβει κανείς;


Αγαπητή Φοίβη, Ερχοµαι για να σας επισηµάνω ένα ζήτηµα αισθητικής που µου χτυπάει πολύ στο µάτι, τώρα που βγήκαν οι αφίσες µε τους τραγουδιστές πίστας στους δρόµους – εποχή που είναι.

Βγάζουν φωτογραφίες µε κάτι αγνώριστους και από κάτω το όνοµά τους. Κι άντε να τους συσχετίσεις.

Βάζει, ας πούµε, φωτογραφία ενός αγνώριστου (από την τέχνη του κοµπιούτερ, να υποθέσω) και από κάτω, φαρδύ πλατύ, «Μάκης Χριστοδουλόπουλος». Φερ’ ειπείν.

Πώς να το συνδέσω εγώ, η δύσµοιρη διαβάτισσα, το όνοµα µε αυτό που βλέπω στη φωτογραφία;

Μήπως καλύτερο θα ήταν είτε να µη γράφουν το όνοµά τους φαρδύ πλατύ είτε να µη βάζουν φωτογραφία µεταλλαγµένη;

Με απορία, Ελένη Ανδρούτσου Να κάνουν, ας πούµε, αγαπητή Ελένη, όπως είχε κάµει η αοιδός Νατάσα Θεοδωρίδου τότε που είχε κάνει τη γενική µεταµόρφωση διά των αισθητικών επεµβάσεων (που ανάγκη δεν τις είχε, δηλαδή, το κορίτσι); Να βάλει ένα γλόµπο στη µέση και από κάτω το όνοµά της φαρδύ πλατύ και η µεταµόρφωση να αποκαλυφθεί µόνο σε εκείνους που σπεύδουν να τη δουν επί της πίστας; Εχει όµως ένα προβληµατάκι αυτό. Η Νατάσα έβαλε γλόµπο. Ο Μάκης τι να βάλει ο κακοµοίρης; Φωτιστικό; Ή καρδάρα;