Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβληµά σας η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!)
είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (µε ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδροµική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

SΜS και Ι.Q. µε νύχια αετού
Φοίβη

«Πόσο είναι το Ι.Q. σου;», «Πότε θα πεθάνεις;», «Πόσο σε αγαπάει ο σύντροφός σου;», ρωτάνε διάφορα µπανεράκια σε πολλές σελίδες στο Ιντερνετ αλλά και σε SΜS. Αθώα; Καθόλου! Διότι αν κάνει κάποιος το λάθος και απαντήσει στο κινητό 54ΧΧΧ που αναφέρουν, την έβαψε για καιρό.

Θα δει τον λογαριασµό του να φουσκώνει τροµακτικά, καθότι κάθε µήνυµα που έρχεται εφεξής – και έρχονται κατά δεκάδες κάθε, µα κάθε µέρα – από τη συγκεκριµένη «υπηρεσία» κοστίζει 1,68 ευρώ συν ΦΠΑ – κοντά 2 ευρώ έκαστο – δίχως να αναφέρουν, όπως υποχρεώνονται από ειδικό κώδικα δεοντολογίας, τη χρέωση!

Το καταπληκτικό της καλοστηµένης µηχανής (πολλοί καταγγέλλουν «απάτη» που αποφέρει εκατοµµύρια σε εταιρείες) είναι πως οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πώς να εξυπηρετήσουν τον βοµβαρδιζόµενο από τα πανάκριβα και ανούσια SΜS και νίπτουν τα χείρας τους.

Τους τελευταίους έξι µήνες έχουν καταγραφεί πάνω από 1.300 επώνυµες καταγγελίες πολιτών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, ενώ άλλες έχουν γίνει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ) και στον Συνήγορο του Πολίτη. Εχει διαταχθεί µάλιστα διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία που διαπιστώνει µέχρι στιγµής παραβάσεις σε βαθµό κακουργήµατος, αλλά ακόµη δεν έχει γίνει τίποτε. Δεν έφτανε η κρίση, δεν υπάρχει και κανείς να προστατέψει τον ταλαίπωρο καταναλωτή από αετονύχηδες;


Ολοι οι καλοί χωράνε;

Φοίβη χαίρε, Είµαι λάτρης των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη και εν γένει του λαϊκού πολιτισµού. Οπως θα θυµάσαι, είχε προγραµµατιστεί µια συναυλία αφιέρωµα για τον συνθέτη στον Λυκαβηττό στις 17 (αρχικά), στις 24 (κατόπιν) και 29 (µετά) Σεπτεµβρίου, µε κατάληξη να ακυρωθεί τελικώς.

Εµένα λοιπόν, Φοίβη µου, από την αρχή κάτι δεν µου πήγε καλά. Πρώτον, οι γιγαντοαφίσες στο Μετρό ανέφεραν πως η συναυλία γίνεται για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Τσιτσάνη, ενώ εκείνος πέθανε στις 18/1/1984 (άρα, είναι 26 τα χρόνια).

Δεύτερον, οι συµµετέχοντες τραγουδιστές επιβεβαιώνουν το γνωστό τουρλουµπούκι των συναυλιών τέτοιου τύπου. Μαίρη Λίντα και Μπάµπης Στόκας, Γλυκερία και ο ελαφρολαϊκός Μπάµπης Τσέρτος ανάµεσα σε άλλους (η Μελίνα Ασλανίδου, ας πούµε!) θα έλεγαν τραγούδια του τρικαλινού βάρδου, υποθέτω χωρίς άξονα, χωρίς σειρά, χωρίς την ενότητα που προϋποθέτει ένα λαϊκό πρόγραµµα σοβαρό (και όχι αρπαχτούλα) και ας µετράει το γεγονός πως θα συµµετείχαν οι σοβαροί σολίστες του µπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος και Μανώλης Καραντίνης. Επίσης, δεν θα σχολιάσω το γεγονός πως η συναυλία θα περιελάµβανε την «αυθεντική εκτέλεση των έργων του Τσιτσάνη µε µελέτες πάνω στις ηχογραφήσεις που άφησε ο ίδιος» ούτε πως όλα τα παραπάνω θα γίνονταν υπό την αιγίδα του Δήµου Αθηναίων.

Τρίτον, δεν θα ρωτήσω τους πραγµατικούς λόγους ακύρωσης ούτε γιατί το εισιτήριο σε µια λαϊκή συναυλία είχε 30 ευρώ.

Και δεν θα ρωτήσω για τους χορηγούς (δεν µου πέφτει λόγος, ένας συνταξιούχος είµαι). Απλώς θα πρότεινα, όταν ασχολούµαστε µε ονόµατα καλλιτεχνών του επιπέδου ενός Τσιτσάνη, να είµαστε πιο προσεκτικοί. Εχω άδικο;

Μετά τιµής, Βλάσης Κασαβέτης Δεν σκέφτηκε κανείς από όσους τον χρησιµοποιούν έτσι, αγαπητέ Βλάση, ότι θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αλλά... ξέχασα. Εχει φροντίσει και γι’ αυτό η περιούσια δηµαρχάρα Αθηναίων, που ήθελε να ξεθάψει από το Α’ Κοιµητήριο τόσους και τόσους µεγάλους καλλιτέχνες για να εισπράξει φράγκα από τα οικοπεδάκια των µνηµάτων!


Μηηηην τα κυνηγάτε, εξαπλώνονται άλλα

Αγαπητή κυρία Φοίβη µου, Εκεί που καθόµουν ήσυχη στον καναπέ, έπεσα πάνω σε ένα θλιβερό θέαµα µε το όνοµα «Τσαρτ σόου», ή κάπως έτσι, µε µια παρουσιάστρια που δεν νοµίζω ότι τιµά το όνοµα του γονιού της, η οποία έβαζε σε κάτι άλλους, άσχετους µουσικά ερωτήµατα και όταν δεν απαντούσαν, τους έβαζε να πίνουν σφηνάκια ουίσκι. Αλήθεια, επιτρέπεται αυτό; Να βλέπουµε στην τηλεόραση κάποιους τύπους να πίνουν ασταµάτητα σφηνάκια;

Αφήστε το ενδυµατολογικό. Η Ναταλία Γερµανού τυλιγµένη σε µαύρο δέρµα, σφιχτά στις καµπύλες της (αυτές τέλος πάντων), σαν σούσι ή µάλλον νιγκίρι. Και από δίπλα µια Βανδή τυλιγµένη σε αλουµινόχαρτο µε κρόσσια, πετσί και κόκαλο να παραληρεί µε τις κόρες διεσταλµένες για κάποιον Φοίβο. Θλιβερό θέαµα, σας λέω.

Δεν υπάρχει κάποιος να καθαρίσει τη µικρή µας οθόνη από αυτά τα θλιβερά;

Με αγανάκτηση, Αναστασία Ρήγου Θα ήµουν µαζί σας στο ξεκαθάρισµα τέτοιων θλιβερών θεαµάτων από τη µικρή µας οθόνη, αγαπητή Αναστασία, και µάλιστα µε δραστικά εκκαθαριστικά µέσα, αλλά φοβάµαι ότι αδειάζοντας τον χώρο θα εξαπλωθεί αυτό το...

Σκορδά. Και αυτό είναι πιο ζοφερό, πιστέψτε µε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από