Πέταξε δύο βαθµούς και την πρώτη θέση η Λάρισα χθες στο Αλκαζάρ µε αντίπαλο την Καβάλα (0-0). Η οµάδα της Θεσσαλίας µπορούσε να νικήσει έναν αδύναµο αντίπαλο όπως παρουσιάστηκε χθες η Καβάλα, όµως δεν το έκανε.


Επιπλέον θα ήταν η µοναδική οµάδα µε δύο σερί νίκες και έξι βαθµούς στο πρωτάθληµα, όµως τα άλογα της Θεσσαλίας αποδείχτηκαν… ηµίονοι.

Στην άµυνα έκαναν εύκολα το λάθος, αλλά στάθηκαν τυχεροί. Στη µεσαία γραµµή δεν είχαν εµπνεύσεις για να περάσουν την µπάλα µπροστά.

Και στην επίθεση, όσες ευκαιρίες παρουσιάστηκαν οι κυνηγοί δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.

Με λίγα λόγια: η Λάρισα αγόρασε παικταράδες, άρχισε µε µεγάλες φιλοδοξίες, πλην όµως ακόµη δεν έχει βρει τον ρυθµό της. Εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει πρέπει να κερδίζει, πρωτίστως, αυτά τα µατς. Και όχι να περιµένει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυµπιακό, την ΑΕΚ κ.λπ. για να θριαµβεύει… Από την άλλη, η Καβάλα ήρθε για την ισοπαλία και την πήρε. Δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Η µοναδική καλή στιγµή των φιλοξενουµένων προήλθε από λάθος του Βελάσκο, ο οποίος παρ’ ολίγον να πετύχει αυτογκόλ µε κεφαλιά (77’) αλλά ο Βιέρα µε υπερένταση απέκρουσε σε κόρνερ.

n Η Λάρισα έχασε γκολ που δεν χάνονται. Στο 4’, ο Κουζέν σουτάρισε απελπιστικά άουτ. Στο 33’, ο Βενετίδης σηµείωσε κανονικό γκολ που δεν µέτρησε από λανθασµένη υπόδειξη του βοηθού και στο 71’ αριστοτεχνικό σουτ του Ροµέου έστειλε την µπάλα στο δοκάρι. n Στο 76’ ο Γκαλίνοβιτς, κορυφαίος παίκτης της Καβάλας, έκανε θεαµατική απόκρουση σε φάουλ του Μετίν.

n Στο 82’ και το 90’, οι Βελάσκο και Βενετίδης αντίστοιχα, σουτάρισαν άουτ από καλές θέσεις.

«Δεν µας ικανοποιεί το αποτέλεσµα. Προσπαθήσαµε αλλά δεν τα καταφέραµε. Ξεκινήσαµε µε καλό ρυθµό αλλά δεν είχαµε την τελική πάσα για να φτάσουµε στο γκολ» είπε ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας. Και συνέχισε: «Εγιναν φάσεις και σουτ αλλά δεν βρήκαµε τον στόχο. Χάσαµε µεγάλη ευκαιρία να πάρουµε τους τρεις βαθµούς και να βρεθούµε στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω εάν το γκολ του Βενετίδη ήταν κανονικό. Εάν όντως ήταν, τότε θα λέγαµε διαφορετικά πράγµατα»…

Ο Οκούκα από την πλευρά της Καβάλας επισήµανε: «Είµαι ευχαριστηµένος από το αποτέλεσµα, όχι όµως από την απόδοση των παικτών µου. Στο τέλος είχαµε προβλήµατα, αφού η Λάρισα δηµιούργησε ευκαιρίες, πίεσε, αλλά ευτυχώς δεν έφτασε στο γκολ. Εχουµε τρεις τέσσερις παίκτες που ακόµη δεν είναι έτοιµοι. Σε λίγο καιρό θα γίνουµε καλύτεροι».