Μια βουτιά στα βιβλία δροσίζει, ακόμα και αν διαβάσετε για δράκουλες, φανταστικούς κόσμους, λυκάνθρωπους, ερωτευμένα κορίτσια και αγόρια, φαντάσματα, ιστορίες και παραμύθια, βιβλία κοινωνικά, αιχμηρά, χιουμοριστικά, για μικρά και μεγάλα παιδιά αλλά και για νέους ενηλίκους… Μη διστάσετε!


James Βarry ΠΙΤΕΡΠΑΝ

ΔΙΑΣΚ. ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΙΚ. ΣΒΕΤΛΙΝ ΕΚΔ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο Πίτερ Παν, φίλος για πάντα! Απαντήσεις σε όλα όσα θα ήθελαν να ρωτήσουν οι αναγνώστες τον αγαπημένο ήρωα, στη νέα διασκευή της Μαρίας Αγγελίδου. Ενας ζωντανός διάλογος με το κλασικό κείμενο.

Κική Δημητριάδου ΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΙΚ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΔ. ΛΙΒΑΝΗ Μια γιαγιά γεμάτη παραμύθια… Μια γιαγιά που έχει λόγο μαγικό και μιλάει με όλους και με όλα. Μια γιαγιά που είναι μάγισσα στα μάτια των παιδιών. Τρυφερό παραμύθι για μικρά παιδιά.

Χρήστος Μπουλώτης ΤΑΠΟΛΥΤΙΜΑΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΚΥΡΙΟΥΝΟ

ΕΙΚ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΕΚΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο Χρήστος Μπουλώτης σαρώνει τα βραβεία γιατί σε όλα τα βιβλία του θίγει με παραμυθικό τρόπο μεγάλα ζητήματα. Με τις εικόνες του Βασίλη Παπατσαρούχα μάς μεταφέρει στον άσχημο κόσμο των σκουπιδιών και με τη βοήθεια του εξαιρετικού κυρίου Νο βρίσκει λύσεις για να μπορέσουν οι ήρωες τον αλλάξουν.

Αγγελική Δαρλάση ΤΟΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥΕΙΧΕΦΤΕΡΑ

ΕΙΚ. ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΕΚΔ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η βραβευμένη συγγραφέας ανοίγεται προς τα μικρά παιδιά και γράφει ένα παραμύθι για τη φιλία ενός δέντρου και ενός μικρού πουλιού, δείχνοντας ότι η καθημερινότητα μπορεί να μεταμορφωθεί αν υπάρχει έγνοια για τον διπλανό μας.

Στέλλα Μιχαηλίδου Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΟΜΕΝΙΟΣ,

ΟΠΑΡΑΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ

ΕΙΚ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΜΒΟΛΟΣ ΕΚΔ. ΕΝ ΠΛΩ Ενα έμμετρο παραμύθι με θέμα την ανατροφή των παιδιών. Η υπερπροστατευτική μητέρα του γαϊδαράκου τον κάνει γαϊδούρι σωστό καθώς τον παραχαϊδεύει και δεν τον αφήνει να αντιμετωπίσει τη ζωή. Στην ίδια σειρά «Το σπίτι», της Φίλιας Δενδρινού.

Πρώτες αναγνώσεις

Δέσποινα ΜπογδάνηΣουγιούλ OΥΦ! ΟΝΕΙΡΟΗΤΑΝ

ΕΙΚ. ΣΟΝΙΑ ΜΕΝΤΗ ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ Τι γίνεται αν κάθεσαι στον υπολογιστή με τις ώρες; Ας διαβάσουν τα παθιασμένα αγοράκια και τα κοριτσάκια την περιπέτεια του Βασίλη και ας κανονίσουν την πορεία τους…

Λώρη Κέζα Η ΩΡΑΕΙΝΑΙΕΚΑΤΟ

ΕΙΚ. ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΕΚΔ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο χρόνος φέρνει προβλήματα στην Ελβίρα. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσει να τον αλλάξει; Ενα διασκεδαστικό βιβλίο για μικρά παιδιά, που θέλουν να προσαρμόζουν τα πάντα στις επιθυμίες τους.

Αμάντα Μιχαλοπούλου ΔΙΑΚΟΠΕΣΜΕΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟΣΤΟΣΠΙΤΙ

ΕΙΚ. ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Διακοπές στο σπίτι λόγω οικονομικής κρίσης; Ο θείος του Ισίδωρου, ο ναυαγός, δίνει ιδέες σε μικρούς και μεγάλους. Και μάλιστα έχει πολλή πλάκα γιατί όλα μπορούν να μεταμορφωθούν αν έχουμε φαντασία και καλή θέληση.

Σύρμω Μιχαήλ ΞΕΝΟΙΣΤΟΑΙΓΑΙΟ

ΕΙΚ. ΜΥΡΤΩ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΕΚΔ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ενδιαφέρον μικρό βιβλίο που θίγει ένα από τα λιγότερο γνωστά ζητήματα της θαλάσσιας οικολογίας. Το θέμα του είναι η μετανάστευση των οργανισμών από τη μια θάλασσα στην άλλη. Μέσω του παραμυθιού μαθαίνουμε για την προσαρμογή των ειδών σε νέα περιβάλλοντα.

Χριστίνα-Ντανιέλα Ρίμερ ΚΑΝΕΙΣΔΕΝΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ

ΕΙΚ. ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ Είμαστε όλοι διαφορετικοί ή είμαστε συνηθισμένα παιδιά; Κάτι τρέχει με τον καινούριο συμμαθητή και όλοι θέλουν να μάθουν το μυστικό του. Μπορούμε να γίνουμε φίλοι με κάποιον διαφορετικό;

Ευγένιος Τριβιζάς ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

ΕΙΚ. ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΔ. ΜΟDΕRΝ ΤΙΜΕS Ο Πίκος Απίκος, η Μάτα η ντομάτα, ο Θάνος το κολοκυθάκι, η μαρουλίτσα το μαρούλι, όλοι οι αγαπημένοι ήρωες της Φρουτοπίας σε καλούν να παίξεις μαζί τους τρελά παιχνίδια… Και να ξαναδιαβάσεις το πιο επιτυχημένο ελληνικό κόμικς.

Για το Δημοτικό

Μartin Widmark ΤΟΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ

ΕΙΚ. ΕΛΕΝΑ ΒΙΛΙΣ ΜΕΤ. ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΦΙΓΚΟΥ ΕΚΔ. ΚΕΔΡΟΣ Ποιος κλέβει τα διαμάντια του κοσμηματοπώλη Μοχάμεντ Καράτ; Ο Μαξ και η Μάγια είναι πανέξυπνοι ντετέκτιβς! Και φυσικά, λύνουν το μυστήριο των διαμαντιών. Μαζί τους οι μικροί αναγνώστες θα δοκιμάσουν και τις δικές τους δυνάμεις.

Αρης Δημοκίδης Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ

ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Οι Στε ξαναχτυπούν και ταξιδεύουν στην Ιστορία, στο παρελθόν και το μέλλον, με τη χρονομηχανή τους. Χαριτωμένο και κεφάτο μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο, που ξεναγώντας τους μικρούς σε εποχές τούς μαθαίνει πολλά για την ιστορία της Γης.

Liz Κessler Η ΕΜΙΛΙΓ. ΚΑΙ ΤΟΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣΣΕΙΡΗΝΑΣ

ΜΤΦ. ΒΙΚΗ ΛΙΑΝΟΥ ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ Δυο κόσμοι σε σύγκρουση: ο κόσμος των νερένιων πλασμάτων και ο ανθρώπινος. Η Εμιλι, μισή γοργόνα και μισή άνθρωπος, αναλαμβάνει να ενώσει τους κόσμους ακολουθώντας τις εντολές του Ποσειδώνα και να απελευθερώσει τις Σειρήνες που βρίσκονται αποκλεισμένες σε μια βαθιά σπηλιά.

Μπίστλι Μπόις ΜΙΑΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΠΟΠΤΗΥΠΟΘΕΣΗ

ΕΙΚ. ΤΖΟΝΙ ΝΤΑΝΤΛ ΜΤΦ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΣΧΗ ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ Τα τέρατα πρέπει να σωθούν! Υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στην Ακαδημία Ενάντια στην Κακομεταχείριση των θηρίων. Σε αυτή την ιστορία, ο Λυκ, ο μικρός λυκάνθρωπος, διακινδυνεύει να γίνει λιχουδιά στο γεύμα του κακού βαρόνου Μαρακάι.

Για το Γυμνάσιο

Λίνα Λυχναρά ΤΑΑΛΟΓΑΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣΚΟΙΛΑΔΑΣ

ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Μια αστυνομική ιστορία με ήρωες περήφανα άλογα και αναβάτες, απόπειρες δολοφονίας και δολιοφθορές με φόντο μια ειδυλλιακή πόλη της Γαλλίας. Ποια οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την πυρκαγιά στον ιππικό όμιλο της πόλης; Μια μικρή ενδιαφέρουσα εισαγωγή στην πολυπλοκότητα του κόσμου μας. Μichael Μorourgo ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ

ΜΕΤ. ΝΙΚΟΣ ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Ενα θαυμάσιο μυθιστόρημα με φιλοζωικό περιεχόμενο. Θέμα του, οι κυνοδρομίες και η απίστευτη σκληρότητα που δείχνουν συχνά οι άνθρωποι προς τα ζώα όταν έχουν σκοπό το κέρδος.

Μichael Scott Ο ΜΑΓΟΣ

ΜΕΤ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ Μετά τονΑλχημιστή, οΜάγος, ο κόμης Σεν Ζερμέν θα μυήσει τη Σόφι στη μαγεία ώστε να σώσει τον κόσμο. Συναρπαστικό φανταστικό μυθιστόρημα με φόντο την Πόλη του Φωτός.

Ρeter Lerangis ΤΑ39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Ο ΚΛΕΦΤΗΣΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ

ΜΕΤ. ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΚΔ. ΑΓΚΥΡΑ Η Εϊμι και ο Νταν συνεχίζουν να ζουν δύσκολες καταστάσεις προσπαθώντας να βρουν το τρίτο από τα 39 στοιχεία που χρειάζονται για να γίνουν κύριοι του θησαυρού. Τα σπαθιά των σαμουράι ίσως κρύβουν αυτό το μυστικό.

Βασίλης Ραΐσης ΤΟΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣΔΟΥΚΙΣΣΑΣ

ΜΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΚΔ. ΔΙΑΠΛΑΣΗ Ενα παράξενο κρανίο σε μια σπηλιά, η Βενετσιάνα, μια ερωτευμένη κοπέλα, ο Μπας που έχει εμμονή με τους εξωγήινους, το σχολείο και η κοινωνία του χωριού. Ποιο είναι το μυστικό της Δούκισσας που κρύβεται τόσο καλά φυλαγμένο;

Υπάρχουν μάγοι και μαγεία; Ή μήπως πίσω τους κρύβουν βρωμοδουλειές και ψέματα; Και πόσο παρασύρονται τα παιδιά από τη μυθολογία τους; Δυο καλογραμμένα μυθιστορήματα που κρατούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέχρι το τέλος.

Fedra Εgea Ο ΦΑΡΟΣΤΗΣΙΣΚΕΡΙΑ ΤΑΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣΜΑΓΕΙΑΣ

ΜΕΤ. ΜΑΡΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΕΚΔ. ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Η Ισκέρια είναι αποκλεισμένη από τον κόσμο και ένας μάγος χρειάζεται για να λύσει τα κακά ξόρκια. Ο μάγος όμως πρέπει να περάσει, και αυτός, δοκιμασίες για να τα καταφέρει.

Μichelle Ηarrison OΙ13 ΘΗΣΑΥΡΟΙ

ΜΕΤ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΕΟΣ ΕΚΔ. ΛΙΒΑΝΗ Η Τάνια διαθέτει την έκτη αίσθηση, κάτι που τη φέρνει συνέχεια αντιμέτωπη με ενοχλητικά ξωτικά. Η μητέρα της που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την κόρη της, τη στέλνει να μείνει με τη γιαγιά της σε ένα αραχνιασμένο αρχοντικό. Η Τάνια μαθαίνει ότι κάποιο κορίτσι εξαφανίστηκε πριν από 50 χρόνια και μαζί με τον Φάμπιαν, τον γιο του κηπουρού, προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση. Τα ξωτικά όμως δεν είναι τόσο αγαθά όπως στα παραμύθια!

Για το Λύκειο

Βασίλης Παπαθεοδώρου ΣΤΗΔΙΑΠΑΣΩΝ, ΑΛΦΑ

ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Βραβείο περιοδικού «Διαβάζω»: Ενα κορίτσι, ένα αγόρι… Δύσκολοι έφηβοι, περιθωριακοί, ο καθένας στον δικό του κόσμο! Δυο μυθιστορήματα με φόντο τη μουσική στη διαπασών. Ο Θανάσης και η Τζένα ντοπάρονται με τη μουσική και ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους με τον άγριο ρυθμό του σκληρού ροκ, προσπαθώντας να ξεφύγουν ο πρώτος από τη μιζέρια των δυτικών αθηναϊκών προαστίων και κοπέλα από τα τραύματα του παρελθόντος της. Στο Αλφα, ο Αλέξης συνειδητοποιεί την τρέλα των περιθωριακών που τα σπάνε στο Πολυτεχνείο και αλλάζει ζωή. Μάνος Κοντολέων ΑΝΙΣΧΥΡΟΣΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Πώς νιώθει η κόρη του αστυνομικού που σκότωσε έναν νεαρό στα Εξάρχεια; Ποιος είναι ο δικός της κόσμος και πώς τον αντιλαμβάνεται; Πώς τοποθετείται απέναντι στους συνομηλίκους της και πού ανήκει τελικά; Τολμηρό μυθιστόρημα για την άλλη πλευρά.

Μυρτώ Πιταούλη ΤΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣΑΝΟΡΕΞΙΚΗΣ

ΕΚΔ. ΚΕΔΡΟΣ Ενα ημερολόγιο στο οποίο η ηρωίδα περιγράφει την πορεία της από την ανορεξία προς τη θεραπεία. Ας το διαβάσουν οι έφηβες για να καταλάβουν ότι η ομορφιά δεν έχει σχέση με τα κιλά αλλά με την ψυχική ισορροπία.

Τerence Βlacker ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ:

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙΤΡΕΛΗ ΚΑΙΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

ΜΤΦ. ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Πέντε κολεγιόπαιδα κλεισμένα σε ένα πανάκριβο σχολείο διοργανώνουν μια ψεύτικη απαγωγή για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Αφρικής. Εξυπνα γραμμένο, καθώς παρακολουθούμε τα γεγονότα από την πλευρά του κάθε ήρωα ανάλογα με την ιδιότητα, τα «πιστεύω», την καταγωγή, το επάγγελμα. Γιατί καθετί έχει πολλές όψεις που δεν διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Μartin Ρaz ΤΟΠΟΛΥΧΡΩΜΟΑΓΟΡΙ

ΕΚΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Πώς δημιουργήθηκαν τα χρώματα στο σώμα του Σιμόν; Τι κρύβεται πίσω από την υπεροπτική συμπεριφορά του; Η Κλεμάνς ανακαλύπτει ότι οι στοργικοί γονείς του τον κακοποιούν!

Jacquelline Wilson ΜΙΑΕΥΧΗΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

ΜΤΦ. ΡΕΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΚΥΔΩΝΙΕΩΣ, ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ Πολύπλευρο μυθιστόρημα από την καταπληκτική Τζάκλιν Ουίλσον. Σχέσεις αδελφών, γονιών και παιδιών, φίλων και φιλενάδων, παραβατικότητα, αγωνία και πόνος, φιλία και ανατροπές σε ένα αιχμηρό βιβλίο για τις οικογένειες και τα κρυμμένα μυστικά τους.

Φίλιππος Μανδηλαράς ΚΑΠΟΥΝ΄ ΑΝΗΚΕΙΣ

ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Ενα σύγχρονο μυθιστόρημα με θέμα την αγωνία των νέων, του καθενός, να ανήκει κάπου. Ο ήρωας εντάσσεται σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο και μετατρέπεται σε χούλιγκαν, μέχρι τη στιγμή που καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω από αυτόν. Δυστυχώς, ακόμα και οι χάρτινοι ήρωες δεν έχουν πάντα καλό τέλος.

Wolfgang Κorn ΠΩΣΕΝΑΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΛΕΚΟΕΚΑΝΕΤΟΝ ΓΥΡΟΤΟΥΚΟΣΜΟΥ

ΜΤΦ. ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΣΙΝΑΡΗ ΕΚΔ. ΚΕΔΡΟΣ Ολοι, προϊόντα και άνθρωποι, είμαστε συνδεδεμένοι με μια κοινή μοίρα. Μέσα από τα ταξίδια του κόκκινου γιλέκου ο αναγνώστης παίρνει μια ιδέα για τους μηχανισμούς που ορίζουν τις σχέσεις στον πλανήτη μας, μαθαίνουν για την ανακύκλωση, τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομία, τη μετανάστευση. Εξαιρετικό μυθιστόρημα με θέμα την παγκοσμιοποίηση.

Ιστορικά

Μichael Spradlin Ο ΜΙΚΡΟΣΝΑΪΤΗΣ

ΜΤΦ. ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΙΟΥ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα τους Ναΐτες ιππότες και τη σταυροφορία τους στους Αγίους Τόπους. Ο νεαρός Τριστάνος μπαίνει στο τάγμα ως ακόλουθος και ζει απίστευτες περιπέτειες σε αυτό τον σκληρό πόλεμο. Κατά τους ειδικούς, είναι από τα καλύτερα μυθιστορήματα για ιππότες.

Ηρώ Παπαμόσχου ΣΤΗΣΚΙΑΤΟΥΠΥΡΓΟΥ

ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Επανέκδοση του καλού μυθιστορήματος με θέμα τη ζωή σε ένα νησί του Αιγαίου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Κατερίνα νιώθει τις αλλαγές που ήρθαν με τον κατακτητή, αντιλαμβάνεται την οργάνωση της αντίστασης, διακρίνει αλλού την ανθρωπιά των ξένων και αλλού τη σκληράδα τους. Εύη Πίνη ΤΟΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΔΟΥΛΟΥ

ΕΚΔ. ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Μια ιστορία μυστηρίου με φόντο την Αγορά της αρχαίας Αθήνας: ο Χυτρίων, ο μάγειρας της Θόλου, ένας Θρακιώτης δούλος, ξέρει πολλά για τις κρυφές διαπλοκές και τα συμφέροντα γνωστών πολιτικών της πόλης.

Μike Goldsmith Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝΡΟΜΠΟΤ

ΕΙΚ. DΑVΕ SΜΙΤΗ ΜΤΦ. ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΖΟΣ ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Νομίζετε ότι ξέρετε για ποια πράγματα είναι ικανά τα ρομπότ; Ή μήπως πιστεύετε ότι είναι τρομακτικά και επικίνδυνα; Μάλλον δεν έχετε ιδέα για τις καταπληκτικές ικανότητές τους και πόσο βοηθούν τον άνθρωπο στη δουλειά του! Η επιστημονική ιστορία των ρομπότ δοσμένη με χιούμορ από την Εξωφρενική Βιβλιοθήκη. Για νέους ενηλίκους

Francisco Stork Ο ΜΑΡΣΕΛΟΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΚΟΣΜΟ

ΜΤΦ. ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Ο Μαρσέλο είναι κάπως. Ζει στον δικό του κόσμο, έχει όμως προσωπικότητα και ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στη δουλειά που έχει επιλέξει: τη φροντίδα των πόνι στο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας, επιτυχημένος δικηγόρος, έχει όνειρα και πιέζει τον γιο του. Αρχίζει μαθητεία στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα και εκεί γνωρίζει πολλές από τις αρνητικές πλευρές της ζωής σε ένα περιβάλλον που δεν είναι καθόλου προστατευτικό. Ο Μαρσέλο θα επιβιώσει όχι μόνο επειδή έχει ηθικές αξίες, αλλά επειδή ο συγγραφέας του τον αντιμετωπίζει με αληθινή αγάπη. Εξαιρετικό!

Βernard Βeckett ΓΕΝΕΣΗ

ΜΤΦ. ΜΑΛΒΙΝΑ ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ Η Αναξ δίνει εξετάσεις μπροστά σε τρεις ανελέητους εξεταστές για να πάρει μια θέση στην Ακαδημία που διοικεί την Πολιτεία, ένα νησί-κράτος, απολυταρχικό και πειθαρχημένο. Σε τέσσερις ώρες πρέπει να αποδείξει ότι δέχεται τους όρους που ορίζουν την Πολιτεία και παράλληλα ότι δεν παρασύρεται από συναισθήματα που ανακύπτουν από τις ιδέες του επαναστάτη Ανταμ Φορντ, ο οποίος αγωνίστηκε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των υπηκόων αυτού του κράτους. Φιλοσοφικό θρίλερ που θέτει πολλά πολιτικά ζητήματα γύρω από την εξουσία και την οργάνωση της κοινωνίας.

Scott Westerfeld PRΕΤΤΙΕS

UGLΙΕS

ΜΤΦ. ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Οι όμορφοι και οι άσχημοι, όλοι ανήκουν σε κάποια κάστα από την οποία είναι δύσκολο να ξεφύγουν. Οι αρχές ρυθμίζουν τη ζωή.

Ολα είναι καθορισμένα. Τι σημαίνει όμως αλλάζω πρόσωπο και στυλ για να αρέσω και ποιες είναι οι συνέπειες αν παραβώ αυτό τον παράλογο νόμο; Και από την άλλη, όταν η ηρωίδα μπαίνει στους όμορφους αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι ήρωες και οι ηρωίδες έχουν διαφορετική άποψη: θέλουν να είναι ο εαυτός τους. Δυο μυθιστορήματα επιστημονικής- κοινωνικής- φαντασίας με κάποιες προεκτάσεις στο σήμερα.