«Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε εδώ για να ζητήσουμε δικαιοσύνη κατά τεσσάρων ανδρών που επιτέθηκαν στον γιο μας και την παρέα του. Ήρθαν σε αυτή τη χώρα για να ζήσουν τον πολιτισμό και τη φιλοξενία των Ελλήνων». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του 20χρονου Ντουζόν Ζάμιτ, Όλιβερ, ζήτησε την τιμωρία των υπαιτίων για τον φόνο του γιου του, τον Αύγουστο του 2008, έξω από μπαρ στη Μύκονο.


«Εναποθέτουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη και στους υπέροχους ανθρώπους που μας έχουν συμπαρασταθεί μέχρι τώρα, για να στείλουν το σωστό μήνυμα ότι αυτό που έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι ελληνική συμπεριφορά. Και αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και θα τιμωρηθούν γι΄ αυτό που έκαναν», συνέχισε ο τραγικός πατέρας.

Η δίκη άρχισε μέσα σε φορτισμένο κλίμα, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Μυτιλήνης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες ο 25χρονος βασικός κατηγορούμενος Μάριος- Σωσίπατρος Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, καθώς και άλλα τρία άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια στο έγκλημα. Σε ξεχωριστή δίκη θα δικαστεί και ένας ανήλικος που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Όλη η οικογένεια

Μέχρι τη Μυτιλήνη ταξίδεψε από την Αυστραλία ολόκληρη η οικογένεια του Ντουζόν- ο πατέρας, η μητέρα και τα δύο παιδιά τους- ενώ στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του και ο Κώστας Γρίμπιλας, ο νεαρός λήπτης της καρδιάς του Ντουζόν. Σε δήλωσή του δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου για το δώρο ζωής που του έκαναν.

«Δεν αισθάνομαι ευλογημένος γιατί έχασε τη ζωή του ο Ντουζόν και ζω εγώ σήμερα. Εγώ είχα αρρωστήσει, ήταν η λογική εξέλιξη να φύγω εγώ. Το παιδί αυτό έφυγε άδικα», είπε.

Στην αντίπερα όχθη, τον δικό τους Γολγοθά φάνηκε να βιώνουν και οι γονείς του 25χρονου βασικού κατηγορουμένου, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στο δικαστήριο στο πλευρό του γιου τους. Σε δήλωσή τους ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Ντουζόν, ενώ μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πατέρας του 25χρονου είπε ότι εδώ και 18 μήνες ζουν και εκείνοι το δικό τους δράμα.

Απουσιάζουν μάρτυρες

Η πρώτη μέρα της δίκης άρχισε με «σύγκρουση» της πολιτικής αγωγής με τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, όταν εκείνοι κατέθεσαν αίτημα αναβολής της δίκης λόγω του ότι δεν παρουσιάστηκαν τέσσερις βασικοί μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι αυτόπτες μάρτυρεςθύματα και ενάγοντες στην υπόθεση, αφού ήταν οι νεαροί που ήταν στην παρέα του Ντουζόν το μοιραίο βράδυ.

Καθώς όλοι ζουν στην Αυστραλία, για οικονομικούς λόγους οι περισσότεροι, δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν.

Ο εισαγγελέας της έδρας Φίλιππος Παπαδόπουλος ζήτησε ν΄ απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης και λίγο αργότερα και το δικαστήριο δέχθηκε την εισήγησή του και απέρριψε το αίτημα. Πρώτος μάρτυρας είναι ο πατέρας του Ντουζόν, Όλιβερ Ζάμιτ.

Τρία μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αυστραλίας και μια μεγάλη εφημερίδα με απεσταλμένους τους στη Μυτιλήνη καλύπτουν τη δίκη.

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Σε φορτισμένο κλίμα άρχισε η δίκη με 4 κατηγορουμένους χθες, στη Μυτιλήνη

Συγγνώμη για πρώτη φορά


ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ του δικαστηρίου ακούστηκε χθες για πρώτη φορά συγγνώμη από την πλευρά των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα από έναν από τους δικηγόρους υπεράσπισης, τον κ. Νίκο Μαυρομάτη, ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτησή του για το αίτημα αναβολής είπε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας. Την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο του νεαρού Ντουζόν. Για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να το πούμε δημόσια αυτό».