ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ο διαγωνισμός του 2007 για την πρόσληψη εξήντα υπαλλήλων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ ο φάκελός του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής ξήλωσε χθες όλο το Δ.Σ. του ΣΕΦ, ορίζοντας προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο την κ. Μαρία Μανιδάκη. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του ΑΣΕΠ που έφθασε στα χέρια του κ. Μπιτσαξή, καταστρατηγήθηκαν όλες οι διατάξεις και με αδιαφανή κριτήρια και μηδαμινά προσόντα επελέγησαν πρόσωπα που είχαν συγγενική σχέση με μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΦ, ενώ υποψήφιοι με μεταπτυχιακούς τίτλους απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ηγεσία του ΣΕΦ το 2007 (Σουφλέρης, Βασιλειάδης), στην προσπάθειά της να ελέγξει απόλυτα τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, απέρριψε το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων να συμμετάσχει με έναν εκπρόσωπό του στην επιτροπή αξιολόγησης, ενώ αντίθετα τοποθετήθηκαν σε αυτήν ο συντονιστής διευθυντής κ. Σουφλέρης, η ιδιαιτέρα του, καθώς και η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Βασιλειάδη. Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με επερωτήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ουδέποτε πήραν συγκεκριμένη απάντηση. Να σημειωθεί ότι οι επιλεγέντες που προσελήφθησαν εργάζονται κανονικά εδώ και δύο χρόνια, παρά τις αντιρρήσεις του ΑΣΕΠ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Η υπόθεση του διαγωνισμού του ΣΕΦ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος χθες το πρωί κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΣΕΦ Γιάννη Βασιλειάδη και αφού τον ρώτησε αν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ανταποκρίνονται στην αλήθεια, κάτι που δεν μπόρεσε να αντικρούσει ο κ. Βασιλειάδης, του ζήτησε την παραίτησή του καθώς και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. του ΣΕΦ.

Ο κ. Μπιτσαξής όρισε αμέσως υπηρεσιακή διοίκηση στο στάδιο με πρόεδρο την κ. Μαρία Μανιδάκη, η οποία είναι προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος για την εποπτεία των νομικών προσώπων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παράλληλα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο φάκελος των καταγγελιών έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία που θα διερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες, ενώ ο διαγωνισμός είναι πολύ πιθανόν να ακυρωθεί. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων, πρόθεση της αθλητικής ηγεσίας είναι να υπάρξει οικονομικός έλεγχος στο ΣΕΦ που θα αφορά θέματα προμηθειών, εκμετάλλευση χώρων του (π.χ. πάρκινγκ) από επιχειρηματίες και διερεύνηση όσον αφορά τα οικονομικά ανταλλάγματα.

ΟΙ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ

Εργάζονται κανονικά εδώ και δύο χρόνια, παρά τις αντιρρήσεις του ΑΣΕΠ