ΑΙΣΘΗΣΗ προσμονής στις Βρυξέλλες, εν όψει της συνάντησης Παπανδρέου- Γκρούεφσκι την Παρασκευή στις Πρέσπες. Κατεγράφη στην ατμόσφαιρα της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Σκοπίων που συνεδρίασε υπό την προεδρία τού ελληνική καταγωγής Γερμανού Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη.

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ, ο Χατζημαρκάκης αναρωτήθηκε «αν θα βγει λευκός καπνός στις Πρέσπες την Παρασκευή». Εννοούσε τον λευκό καπνό που βγαίνει από το Βατικανό άπαξ και οι καρδινάλιοι εκλέξουν Πάπα, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στην ίδια γραμμή και ο επίτροπος για τη διεύρυνση Όλι Ρεν. Μετά πήρε τον λόγο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά. Αυτή είπε- σωστά- ότι δεν μπορεί να περιμένουμε λύση στο Σκοπιανό σε δέκα μέρες- ώς τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου δηλαδή- όταν αυτό εκκρεμεί δεκαέξι χρόνια. Χαριτολογώντας, επικαλέσθηκε το τραγούδι του Τζον Λένον «Give peace a chance»- ελληνιστί, «Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη»- παραφράζοντάς το σε «Δώστε μια ευκαιρία στη λύση».

ΠΑΙΡΝΕΙ μετά τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Αυτός επισημαίνει τον κίνδυνο να προσέλθουν οι Σκοπιανοί στις Πρέσπες με νοοτροπία όπως αυτή που εκφράζει το τραγούδι των Ρόλινγκ Στόουνς «Τime is on my side»- ελληνιστί, «Ο χρόνος είναι με το μέρος μου». Επανέρχεται ο Όλι Ρεν σε δευτερολογία και λέει: «Ωραία όλα αυτά- αλλά μην καταλήξουμε και στο «Let it be»- ελληνιστί, «Ας είναι»- των Μπίτλς ή το «Τime after time»- ελληνιστί, «Ξανά και ξανά»- της Σίντι Λόπερ .

ΟΠΟΤΕ έκλεισε τη συνεδρίαση ο Χατζημαρκάκης λέγοντας πως χαίρεται που υπάρχει τόσο εποικοδομητικό κλίμα. Προειδοποίησε όμως ότι καλό είναι να μην καταλήξει η συνάντηση ΠαπανδρέουΓκρούεφσκι στο τραγούδι- πάλι των Ρόλινγκ Στόουνς- «Ι can΄t get no satisfaction». Ελληνιστί, «Δεν μπορώ να ικανοποιηθώ». Είναι πάντως προφανές ότι η συνεδρίαση ικανοποίησε τους συμμετέχοντες.