ΙΝFΟ

Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, 15 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, πλην εκείνης στις 25 Νοεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 210-9243.760.

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συμπράττει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Σγούρος στο πλαίσιο σειράς συναυλιών των Μουσικών Συνόλων του Δήμου, με πρώτη εκείνη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Είχα ακούσει τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και ιδιαίτερα για τη Συμφωνική τους Ορχήστρα. Σκέφθηκα ότι κάτι τέτοιο ήταν σίγουρα και για την Αθήνα μας κάτι εξαιρετικά θετικό, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, όπου είχα προσκληθεί αρκετές φορές και συνέπραξα μαζί τους. Μου φάνηκε πολύ ωραία η ιδέα για σύμπραξη και με την Αθηναϊκή Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα, πολύ περισσότερο που τη δική μου συναυλία θα τη διευθύνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες διευθυντές ορχηστρών, παλιός μου συνεργάτης και φίλος, ο Λουκάς Καρυτινός», λέει ο Δημήτρης Σγούρος για τη συναυλία στις 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν.

Την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Βrass Festival, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν με τριπλή συναυλία. Τα Χάλκινα Πνευστά το πρωί (11.30) θα δώσουν ένα ρεσιτάλ στο φουαγιέ της εισόδου του Μεγάρου, το βράδυ (20.30) η Συμφωνική Ορχήστρα θα δώσει συναυλία στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και αργότερα (23.00) η Βig Βand με διευθυντή τον Γιάννη Τερζάκη θα παρουσιάσει γνωστά τζαζ κομμάτια στην αίθουσα Βanquet. Πέντε βραδιές αργότερα, η Συμφωνική Ορχήστρα υπό τον Ελευθέριο Καλκάνη και σολίστ τους Γιάννη Γεωργιάδη (βιολί), Νίκο Τουφεξή (πιάνο) και Ελένη Σταμίδου (σοπράνο) θα δώσουν συναυλία στο Αμερικανικό Κολλέγιο.

Στις 7 Δεκεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα δίνει ραντεβού στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου (Άγιο Σώστη) με διευθυντή τον Ελευθέριο Καλκάνη. Ακολουθούν συναυλίες στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (14 Δεκεμβρίου) υπό τον Χρήστο Χαλκιά με σολίστ τη Λένα Αλκαίου (τραγούδι) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (23, 25, 26 Δεκεμβρίου) με ένα αφιέρωμα για παιδιά στην όπερα. Ο κύκλος ολοκληρώνεται στις 28 Δεκεμβρίου με συναυλία της παιδικής χορωδίας, υπό τη διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα, στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου.