Δεν θα γίνει τελικά, κανενός είδους παρέμβαση στο «Πουθενά», παράσταση των επίσημων εγκαινίων της ανακαινισμένης σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν θα ντύσει τα γυμνά σώματα των δύο ερμηνευτών του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Γιάννης Χουβαρδάς έδωσε λύση στην αναστάτωση που προκάλεσε το ενδεχόμενο να καλυφθούν τα γυμνά, για να μην ενοχλήσουν τους επίσημους προσκεκλημένους του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως «υπήρξε ένας μικρός προβληματισμός, λόγω της παρουσίας ανθρώπων που εκπροσωπούν θεσμούς, αλλά η απόφαση να παιχτεί η παράσταση χωρίς καμία αλλαγή, έχει παρθεί πριν από το προχθεσινό δημοσίευμα».

Πριν από την τελεσίδικη απόφαση, το ζήτημα της παρέμβασης λόγω σκανδαλισμού σε γυμνές εικόνες είχε θορυβήσει πολλούς ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Τέτοια αναχρονιστική αντίληψη, στο πρώτο θέατρο της χώρας και μάλιστα επί διευθύνσεως Χουβαρδά και σε παράσταση του Παπαϊωάννου, μυαλά ανοιχτά και καλλιτέχνες απενοχοποιημένοι από το γυμνό, ήταν πράγματι αδιανόητη. Να διαχωρίζει σε κατηγορίες το κοινό, βάζοντας ταυτόχρονα δύο μέτρα και δύο σταθμά: οι απλοί θεατές μπορούν να δουν μια γυμνή σκηνή, ανάρμοστη όμως για τους επισήμους.

Ανάσα λοιπόν η απόφαση της διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, να παιχτεί το «Πουθενά» όπως όλες τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες το είδαν πολλοί, ανάμεσά τους και η σύζυγος του κ. Παπούλια, η οποία απ΄ ό,τι μάθαμε ενθουσιάστηκε.

Η παράσταση «σώα και αβλαβής» θα παρουσιαστεί στις αρχές της χώρας, αύριο Παρασκευή. Την πρόσκληση έχουν ήδη αποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλλιτέχνες, παλιοί συνεργάτες του Εθνικού και οι συντελεστές των φετινών παραγωγών του θεάτρου. Ενώ από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκκρεμεί η επιβεβαίωση ή μη, της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.