ΑΚΟΜΑ δεν είχαν σβήσει καλά καλά οι φωτιές όταν η κυβέρνηση άρχισε ξανά τα γνωστά της επικοινωνιακά παιχνίδια φορτώνοντας σε υπερβολές των μέσων τις δυσμενείς εντυπώσεις από την ολιγωρία που επιδείχθηκε κατά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΚΑΤΑΦΕΡΕ έτσι να δείξει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι, γιατί βέβαια την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι δεν κάηκαν τόσο πολλά σπίτια το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέβαζε τον αριθμό σε 150 και μάλιστα σε μια πρώτη καταγραφή.

Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βέβαια που τα έβαλε με τα… πεύκα δεν βρήκε τίποτα να πει για τον κατακλυσμό επικριτικών σχολίων από τα ξένα μέσα ενημέρωσης που συνοψίζονται στο ότι η Ελλάδα- δηλαδή η κυβέρνηση- δεν διδάχθηκε από την καταστροφή του 2007.

ΟΠΩΣ δεν είπε τίποτα για τα αλλεπάλληλα προβλήματα στον συντονισμό αλλά και τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν σε μέσα και ανθρώπους.

ΔΕΝ είπε τίποτα για τη σύλληψη του Ρώσου πιλότου ή για το πώς οι υλοτόμοι εμποδίστηκαν από το δασαρχείο την ώρα που άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.

ΔΕΝ είπε τίποτα για τους λόγους που μας οδήγησαν να απορρίψουμε προσφορές βοήθειας την ώρα που σε μια σειρά από μεγάλες περιφερειακές φωτιές δεν υπήρχε ούτε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο για να πετάξει.

ΔΕΝ είπε τίποτα για τις προφανείς ελλείψεις σε μέσα και τους λόγους που σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας δεν έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την προμήθεια νέου υλικού- το τελευταίο αεροπλάνο αποκτήθηκε το 1998!

ΚΑΙ βέβαια δεν είπε τίποτα για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η χρεοκοπία της πολιτικής της βλέπετε δεν είναι μια αφηρημένη έννοια- έχει πραγματικό κόστος για την Ελλάδα και στο πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές!