«Πενηντάρισε» τους τίτλους του ο Ολυμπιακός στην κολύμβηση, κατακτώντας και το εφετινό 78ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους πενήντα τίτλους στο κολύμπι, έχοντας δημιουργήσει εδώ και χρόνια τη δική τους δυναστεία, με δεδομένο ότι έχουν χάσει μόλις δύο πρωταθλήματα (από ΠΑΟΚ το 1987 και από Γλυφάδα το 1995) τα τελευταία 40 χρόνια! Οι δύο αρχηγοί των Πειραιωτών, ο Σπύρος Μπιτσάκης και ο Δημήτρης Μαγγανάς, ανέβηκαν στο βάθρο φορώντας από ένα μπλουζάκι ο ένας με το νούμερο «5» και ο άλλος με το «0», με αποτέλεσμα όταν σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλήματος να σχηματιστεί ο αριθμός «50». Μάλιστα οι δυο παλαιότεροι στην ομάδα δεν έχασαν και το χιούμορ τους: «Θα κολυμπάμε με τον Μπιτς μέχρι να πάρουμε από πενήντα πρωταθλήματα ο καθένας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα, οικονομικής φύσης, αλλά πήραμε το μήνυμα τώρα από τη διοίκηση ότι άμεσα θα τακτοποιηθούν οι υποσχέσεις της που δεν υλοποιήθηκαν μέσα στη σεζόν», τόνισε ο Δημήτρης Μαγγανάς, ενώ ο Σπύρος Μπιτσάκης πρόσθεσε: «Θα παίρνουμε πρωταθλήματα μέχρι να παίρνουν και τα παιδιά μας».

Μπλουζάκια με το «50» μοίραζαν σε όλους, ακόμα και στον έφορο του Παναθηναϊκού Πανίκο Χρυσοστόμου (!) οι αθλητές του Ολυμπιακού, πριν ανάψουν τα καπνογόνα και ρίξουν σαντιγί στο κεφάλι του προπονητή τους Νίκου Γέμελου. Τα παιδία παίζει…

Στην τελευταία μέρα, τα εντυπωσιακά πανελλήνια ρεκόρ της Μαριάννας Λυμπερτά του Ολυμπιακού στα 1.500 μέτρα ελεύθερο (16.28.76), αλλά και του Γιάννη Καλάργαρη του Μίλωνα στα 100 μέτρα ελεύθερο (49.04), «έκλεψαν» την παράσταση, ενώ μεγάλη στιγμή του πρωταθλήματος ήταν η αποχώρηση του Γιάννη Κοκκώδη.

Ο εκ των κορυφαίων κολυμβητών μας (του Εθνικού Πειραιά) με το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο, έκλεισε μια πλούσια καριέρα μόλις στα 28 του χρόνια και τιμήθηκε από την ΚΟΕ.

Ο ασυμβίβαστος κολυμβητής θα μείνει κοντά στις πισίνες αφού σκοπεύει να συνεχίσει ως προπονητής και όπως πάντα δεν έκρυψε τα λόγια του: «Θα μείνω στην πισίνα αφού σκοπεύω να ασχοληθώ με την προπονητική και έτσι θα με βλέπουν για πολύ καιρό ακόμα εδώ, όσο και αν κάποιοι δεν το θέλουν. Ως αθλητή δεν μου έμειναν απωθημένα και αν και θα μου λείψουν οι αγώνες, δεν θα μου λείψει η προπόνηση που ήταν ό,τι χειρότερο» τόνισε ο μεγάλος αυτός κολυμβητής.

Ο Άρης Γρηγοριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης έκανε… τρεμπλ στο ύπτιο (50, 100, 200) με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 (1.57.69) και έφτασε τις 18 πανελλήνιες νίκες στην καριέρα του (είναι στην πρώτη εξάδα των πολυμεταλλιούχων).

Οι «ερυθρόλευκοι» πρώτευσαν και στους άνδρες (με δεύτερο τον Εθνικό Πειραιά και τρίτο τον Γ.Σ. Περιστερίου) και στις γυναίκες (με δεύτερο τον Άρη Θεσσαλονίκης και τρίτο τον Παναθηναϊκό).

Στη γενική βαθμολογία: 1) Ολυμπιακός 464, 2) Εθνικός Πειραιώς 202.5, 3) Γ.Σ. Περιστερίου 165, 4) Άρης Θεσσαλονίκης 151, 5) ΠΑΟΚ 135, 6) Ποσειδών Ιλισίων 99, 7) Παναθηναϊκός 89, 8) Ηρακλής 77.