ΠΑΡΑ τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ότι τα στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού θα δίνονται κάθε τρίμηνο στη δημοσιότητα, έχουμε ήδη φθάσει στα τέλη Ιουλίου και τα στοιχεία από το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου ακόμη να δημοσιοποιηθούν. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν δίνονται, επειδή είναι χάλια, τόσο τα στοιχεία των εσόδων όσο και εκείνα των δαπανών.

Παρ΄ όλα αυτά, η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς διορισμούς, χιλιάρικα, φοροαπαλλαγές. Την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε επιδοτήσεις με συνοπτικές διαδικασίες σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς τους οποίους μόλις το περασμένο καλοκαίρι χαρακτήριζε φοροφυγάδες ζητώντας τους επιπλέον φόρο 1.050 ευρώ.

Τρέχουν προγράμματα για προσλήψεις στο Δημόσιο με επιδοτήσεις από τον ΟΑΕΔ και σε λίγο θα αρχίσουν να μοιράζονται χιλιάρικα σε όσους αποσύρουν το σαραβαλάκι τους.

Το ερώτημα είναι, πού βρίσκονται τα λεφτά, αφού ο προϋπολογισμός είναι χάλια; Η απάντηση είναι απλή: με δανεικά. Το Δημόσιο έχει ήδη δανειστεί φέτος 51,5 δισ.

ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος του ήταν να δανειστεί 40 δισ. Η καμένη γη στην οικονομία είναι το ελάχιστο μπροστά σε εκείνο που ετοιμάζεται να παραδώσει η παρούσα στην επόμενη κυβέρνηση. Μπορεί αυτό να μη φαίνεται από τα λόγια, φαίνεται όμως ξεκάθαρα από τα έργα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.