«Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι. Χαίρομαι που είμαι απόψε εδώ. Αυτά τα ελληνικά μιλώ». Ο Ρολάντο Βιγιασόν, από τα κορυφαία ονόματα σήμερα στην όπερα, όρμησε λάβρος στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα (παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια), και, λεπτός, λυγερός, κεφάτος, άμεσος, συμπαθέστατος, έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα της συναυλίας: πρόγραμμα αυστηρά οπερατικό αλλά και στοιχεία σόου.
Άρχισε με «Βέρθερο» και συνέχισε με «Μανόν» με τη συνοδεία της, υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που βρέθηκε σε πολύ κακή στιγμή… Περισσή μουσικότητα, εξαίρετη τεχνική, γερά κρατήματα αλλά όχι η Μεγάλη Φωνή που περιμέναμε- οι «ειδικοί» και κάποιοι μανιακοί της όπερας δήλωναν απογοητευμένοι· έως και «άνθρακες ο θησαυρός» άκουσα από κάποιον, μάλλον υπερβολικό. Ανάμεσα στις δυο άριες του Βιγιασόν εμφανίστηκε η σοπράνο Νίνο Ματσάιτζε: εκεί ήταν και η έκπληξη της βραδιάς. Στα 25 της, με χρυσά μάτια και με μία μεστή, ζεστή, λυρικοδραματική φωνή τραγούδησε «Υπνοβάτιδα» αποδεικνύοντας πως μπορεί να κλέψει παράσταση. Οι δυο τους έκλεισαν το πρώτο μέρος με ένα ντουέτο από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γκουνό.
Το δεύτερο το άνοιξε ο Ρολάντο Βιγιασόν με «Ονιέγκιν» και συνέχισε η Νίνο Ματσάιτζε και πάλι με «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Ο Βιγιασόν επανήλθε τραγουδώντας «Άσωτο υιό» του Πονκιέλι και, μετά… η έκπληξη. Ο τενόρος εισέβαλε φορώντας φανελάκι με τα εθνικά μας χρώματα, λευκό τζόκεϊ και με ένα μεγάλο κουτί μπίρα στο χέρι! Τρελιάρης, πετώντας έξω τη γλώσσα α λα κόμικς, μιλώντας με το κοινό, τραγούδησε με τη σοπράνο «Ελιξίριο του έρωτα», την κωμική όπερα του Ντονιτσέτι. Μέχρι ένα αρκουδάκι έβγαλε από την κωλότσεπη και το πέταξε στην πλατεία, μέχρι την μπίρα άνοιξε και έπινε, μέχρι που ρεύτηκε θορυβωδώς!
Το κοινό ενθουσιάστηκε, φώναζε, γέλαγε… Του το ανταπέδωσε, αφού φόρεσε το τζόκεϊ σ΄ ένα από τα πρώτα βιολιά, με τέσσερα ανκόρ: δυο άριες από την «Αδριανή Λεκουβρέρ», θαρθουέλα και το ντουέτο «Libiamo» από την «Τραβιάτα» που το τραγούδησαν με τη σοπράνο τσουγκρίζοντας ποτήρια γεμάτα σαμπάνια και με το κοινό να συνοδεύει με ρυθμικό χειροκρότημα.
- Δίκη Novartis: Καταδικάστηκαν Δεσταμπασίδης και Μαραγγέλη – 25 και 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή αντίστοιχα
- Αγρότες: Συνάντηση πριν την κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου – «Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματά μας»
- Η υψηλότερη γέφυρα με πυλώνες στην Ελλάδα βρίσκεται στο Μέτσοβο – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο







