Το όνειρο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σήμερα θα μπουν στον χώρο του Βοτανικού οι μπουλντόζες και τα σκαπτικά μηχανήματα τα οποία μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους. Οι «πράσινοι» πήραν στα χέρια τους την πολυπόθητη άδεια κατεδαφίσεων, η οποία επιτρέπει πλέον στην ΠΑΕ να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του νέου «σπιτιού» της ομάδας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, που ήταν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 73ης Διεθνούς Εκθέσεως, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως «θα είναι έτοιμο στην ώρα του». Συγκεκριμένα είπε: «Είναι μεγάλο έργο η διπλή ανάπλαση, που περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και ταυτόχρονα τη δημιουργία 25 στρεμμάτων πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κατά ευτυχή συγκυρία, χθες υπέγραψα και την πρώτη άδεια για να αρχίσουν οι εκσκαφές στον χώρο που έχουμε ήδη αγοράσει στον Βοτανικό. Είχαμε πει πως θα είμαστε συνεπείς στις προθεσμίες, μιλώντας για αρχές Σεπτεμβρίου, και το κάναμε πράξη. Αυτό που μένει πλέον είναι να εγκριθεί το master plan και οι οικοδομικές άδειες από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πιστεύω πως θα είμαστε συνεπείς στις προθεσμίες και μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχει τελειώσει το θέμα με τις άδειες, ώστε η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο στάδιο», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Αυτό που μένει είναι να εγκριθεί το master plan και οι οικοδομικές άδειες από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχει τελειώσει το θέμα

ΜΕ ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού μέχρι την Πέμπτη θα δουλεύει με όσους παίκτες έχουν απομείνει στην Παιανία, καθώς απουσιάζουν οι διεθνείς που μετέχουν στα εθνικά συγκροτήματα των χωρών τους. Στα πλάνα του Χένκ Τεν Κάτε για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, φαίνεται ότι είναι ο Μάτος που δείχνει μεγάλη βελτίωση το τελευταίο διάστημα και θα πάρει μάλλον τη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος θα επιστρέψει την Παρασκευή από τη Βραζιλία. Επίσης κανονικά πλέον μετέχει των προπονήσεων ο Ρουκάβινα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι μία ακόμα λύση στον επιθετικό τομέα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να βρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Γιάννης Γκούμας αφήνοντας στον πάγκο τον Σαριέγκι. Χθες οι παίκτες τού Παναθηναϊκού είχαν ρεπό και από σήμερα θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για των αγώνα του Σαββάτου με την ομάδα της Κομοτηνής.

●●● Το αργότερο αύριο αναμένεται να βγουν στα εκδοτήρια τα εισιτήρια (περίπου 20.000) για τον αγώνα με την Ίντερ στις 16 Σεπτεμβρίου.