Σημαντική θεωρείται η σημερινή ημέρα στον Ολυμπιακό, καθώς οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ αναμένουν να μάθουν την απάντηση της Πορτουγκέζα στην πρόταση που έχουν καταθέσει για την απόκτηση του Ντιόγκο, ενώ παράλληλα το βράδυ στις 22.00 (ΝΕΤ) η ομάδα θα κάνει την πρώτη της φετινή εμφάνιση στο στάδιο «Καραϊσκάκης» μπροστά στο κοινό της, με αντίπαλο τη Χετάφε.

Αν η απάντηση του Δ.Σ. της Πορτουγκέζα,

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αν η απάντηση του Δ.Σ.

της Πορτουγκέζα, που συνεδρίαζε εκτάκτως σήμερα στις 4 τα ξημερώματα για να εξετάσει την τελική πρόταση του Ολυμπιακού για τον Ντιόγκο, είναι θετική, τότε η ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκης» θα είναι θερμή

που συνεδρίαζε εκτάκτως σήμερα στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει την τελική πρόταση του Ολυμπιακού (πάνω από 10 εκατ. ευρώ), για την απόκτηση του 21χρονου φορ είναι θετική, τότε η ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκης» αναμένεται θερμή στο αποψινό φιλικό με την ισπανική ομάδα. Η πρόταση του Ολυμπιακού αφορά την αγορά του 70% των δικαιωμάτων του Ντιόγκο, καθώς το υπόλοιπο 30% ανήκει στον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του. Αν η απόφαση της Πορτουγκέζα είναι αρνητική, ο σχεδιασμός των πρωταθλητών σε ό,τι αφορά τον φορ ξεκινάει από την αρχή, με τον Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο να γίνεται πλέον ο πρώτος στόχος για να πιάσει… λιμάνι. Εκτός των επιθετικών, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, με τον Αλμπέλδα να βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Ο 31χρονος διεθνής Ισπανός παραχωρείται από τη Βαλένθια αλλά, όπως τόνισε χθες ο μάνατζέρ του, «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά πρόταση από ελληνική ομάδα».

Από την ΠΑΕ διαψεύστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Σεμπάστιαν Λέτο, καθώς αύριο περιμένουν να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη στο αίτημα της Λίβερπουλ να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο ζητώντας άδεια εργασίας για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Ο τεχνικός των «κόκκινων», Ράφα Μπενίτεθ, κάνει την τελευταία του προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει στην ομάδα του τον 22χρονο ποδοσφαιριστή. Ο Λέτο σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες απ΄ ό,τι πριν από μία εβδομάδα για να πάρει άδεια εργασίας στην Αγγλία και να παραμείνει στη Λίβερπουλ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση – όπως είπε- ο Ολυμπιακός προβάρει ως φαβορί για να συνεχίσει την καριέρα του.

●●● Ο Φερνάντο Μπελούτσι, που δεν θα αγωνιστεί απόψε κόντρα στη Χετάφε, χθες έβγαλε μεγάλο μέρος της προπόνησης μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης. Αντίθετα, για ακόμα μία φορά ο Κριστιάν Λεντέσμα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους».

●●● Στο μεταξύ, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις σε σχέση με τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ματσούκα και Λαμπρόπουλο, χθες έγινε γνωστό ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τους υπολογίζει στα πλάνα του, απλά τους έκανε γνωστό ότι θα εξακολουθήσουν να προπονούνται με την πρώτη ομάδα, αλλά θα συμμετέχουν στα παιχνίδια της ομάδας Νέων του πειραϊκού συλλόγου προκειμένου να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.