Αρνήθηκε ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος να δεχτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού Λετέρμ η οποία είχε υποβληθεί την προηγούμενη Δευτέρα. Η άρνηση γνωστοποιήθηκε από εκπρόσωπο του παλατιού. Ο Λετέρμ ασκούσε για περίπου τέσσερις μήνες την πρωθυπουργία. Ωστόσο, υπέβαλε την παραίτησή του αφού, ύστερα από συνεχείς προσπάθειες, δεν έγινε δυνατή μια συμφωνία ανάμεσα στους Βαλόνους και τους Φλαμανδούς σχετική με τη παραχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων στις περιφέρειες.

Μετά την απόρριψη της παραίτησής του ο Λετέρμ θα παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο. Όμως, είναι άγνωστο ακόμη αν θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του η οποία θα πρέπει να προωθήσει το κοινωνικο-οικονομικό πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί τον προηγούμενο Μάρτιο και παράλληλα να «διευκολύνει» το διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο βασιλιάς έχει αναθέσει στους υπουργούς Φρανσουά-Ξαβιέ ντε Ντονεά και Ρεϊμόν Λανζεντρί καθώς και στον πρόεδρο της μικρής γερμανόφωνης κοινότητας του Βελγίου, Καρλ-Χάιντς Λάμπερτς, να «προετοιμάσουν» αυτό το διάλογο.