ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ μια πόλη να ωφεληθεί από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων για τόσο πολύ καιρό; Η Βαρκελώνη δίνει τις δικές της απαντήσεις με πολλές ξεχωριστές γειτονιές στο κέντρο της και μια ατμόσφαιρα που μένει αξέχαστη σε όσους ταξιδεύουν εκεί. Κτισμένη σε ιδανική θέση δίπλα στη θάλασσα, προσφέρει δωρεάν μαθήματα αρχιτεκτονικής με τα αριστουργηματικά γοτθικά αλλά και μοντέρνα κτίρια, τα αμέτρητα αξιοθέατα και το ξεχωριστό παραλιακό μέτωπο. Τη σφραγίδα του στην πόλη έχει βάλει, μεταξύ άλλων, ο μεγάλος αρχιτέκτονας Αντόνιο Γκαουντί.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ…

> Τον «διάσημο» πεζόδρομο Ράμπλα ς που σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Εδώ θα συναντήσετε μια μεγάλη αγορά… πουλιών και λουλουδιών, αλλά και πολλούς οργανοπαίκτες ή ζωγράφους που ζωγραφίζουν με κιμωλία στα πεζοδρόμια.

> Τον καθεδρικό ναό που είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευλαλία και αποτελεί ένα αληθινό μουσείο. Η κατασκευή του άρχισε το 1298, επάνω στα ερείπια μιας ρωμανικής εκκλησίας του 1058.

> Την Πλάζα Καταλούνα, νευραλγικό σημείο της Βαρκελώνης, αφού συνδέει την παλιά πόλη με τις σύγχρονες συνοικίες της. > Το μνημείο του Κολόμβου, έναν πύργοπαρατηρητήριο με το πελώριο άγαλμα του εξερευνητή στην κορυφή. Ο δείκτης του δείχνει την αμερικανική ήπειρο.

> Το Μουσείο Πικάσο που είναι από τα σημαντικότερα μνημεία για τον μεγάλο ζωγράφο που υπάρχουν στον κόσμο.

> Το ισπανικό χωριό, ένα αρχιτεκτονικό σύνολο που δημιουργήθηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Σήμερα μοιράζεται το ιστορικό του περιεχόμενο με μια υπερπροσφορά… χώρων νυχτερινής διασκέδασης.

> Το παλάτι αναγεννησιακού ρυθμού Παλάου ντε λα Χενεραλιτάτ, που σήμερα είναι η έδρα της αυτόνομης κυβέρνησης της Καταλωνίας.