Τον Κ. Καραμανλή επιστράτευσε χτες το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την αγανάκτηση του κόσμου για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την αδυναμία της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα.


«Να παραιτηθείτε» φώναζαν με οργή κάτοικοι της Αχαΐας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Α. Κόη που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Μέσα σε λίγες ώρες οι φωτιές είχαν κάψει 600.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, περισσότερα από 100 σπίτια, ενώ 3 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Ο κ. Καραμανλής, που έκανε την εμφάνισή του στην τελετή ορκωμοσίας των νέων πυροσβεστών, δήλωσε ότι θα κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις που καίγονται, ενώ υποσχέθηκε γοργές διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές.

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ αποτέλεσαν και για τον κ. Παπανδρέου τη δικαιολογία να αναβάλει μια εσωκομματική διαδικασία που έχει διχάσει το ΠΑΣΟΚ. Το εξ αναβολής Εθνικό Συμβούλιο που επρόκειτο να γίνει στις 2 Αυγούστου παίρνει νέα- επ΄ αόριστον- διορία λόγω της καταστροφής- λέει- από τις πυρκαγιές. Έτσι απομακρύνεται και η κόντρα που αναμένεται να εκδηλωθεί στη συνεδρίαση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη «κόψει» τους κ.κ. Νεονάκη και Πάχτα, εκείνοι όμως προτίθενται να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ψηφοδέλτια- και έχουν και τη στήριξη πολλών στελεχών της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του κόμματος…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πάντως βρήκε την ευκαιρίατώρα που καίγεται όλη η χώρα- να θάψει οριστικά την υπόθεση των υποκλοπών. Μπορεί το τηλέφωνο του ίδιου του Πρωθυπουργού και δεκάδων άλλων πολιτών να παρακολουθείτο, ωστόσο η έρευνα που ξεκίνησε- λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας- με ένα χρόνο καθυστέρηση δεν έδειξε κανέναν ένοχο. Και ήρθε η ώρα του απόλυτου κουκουλώματος. Η υπόθεση πάει οριστικά στο αρχείο- τέτοια διαφάνεια… ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. για τους τρίτεκνους, ενώ διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να πέφτει κάτω από τις 5.000 μονάδες.