«Έβαψα πρώτη φορά ξανθά τα μαλλιά μου όταν ήμουν δεκατριών» λέει η Ντέμπι Χάρι. «Ήθελα να μοιάζω στην Τζιν Χάρλοου και στις πλατινέ σταρ του Χόλιγουντ». Στον δρόμο τη φώναζαν blondie (ξανθούλα). «Αποφασίσαμε έτσι να πούμε και το συγκρότημά μας».

Στα χρόνια του punk και του new wave οι Βlondie έκαναν σπουδαία πράγματα. Ξεσήκωναν το φημισμένο κλαμπ της Νέας Υόρκης CΒGΒ με τις συναυλίες τους, ενώ τραγούδια όπως το Ηeart Οf Glass, το Call Μe και το Rapture γίνονταν τρελές επιτυχίες. «Σταμάτησα να ξασπρίζω τα μαλλιά μου όταν έφτασα τα 40. Δεν είχα επιλογή και τα έκοψα».

Πάντως κανένας που ασχολείται με τη μουσική δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ντέμπι Χάρι πως ενδιαφέρεται μόνο για την εμφάνιση και την εικόνα της στη σκηνή. Ωστόσο, Βlondie είναι πρώτα απ΄ όλους η σέξι Ντέμπι Χάρι.

«Δεν νομίζω πως αυτά που φορούσα στη σκηνή όταν ξεκινούσαμε με το γκρουπ ήταν κραυγαλέα. Απλώς ήταν εντελώς αντίθετα από το στυλ εκείνης της εποχής. Το πανκ και η ντίσκο δεν είχαν επικρατήσει ακόμη, υπήρχαν δυο άλλες τάσεις. Η μία ήταν το γκλαμ ροκ με τα αστραφτερά κοστούμια και η άλλη, οι χίπις με τις μακριές φούστες και τα λουλουδάτα πουκάμισα. Δεν ένιωθα άνετα με αυτά τα ρούχα, αν και η Στίβι Νικς, την οποία θαύμαζα, ήξερε πάρα πολύ καλά να τα φοράει…».

Και συνεχίζει εξηγώντας τις στυλιστικές της περιπέτειες. «Είχε δημιουργηθεί μια ιστορία τότε, επειδή έβγαινα στη σκηνή με πολύ κοντές φούστες, ότι δεν φορούσα εσώρουχα.

Αλλά δεν το έκανα, δεν μου αρέσει να φαίνομαι σαν την Μπρίτνι- δεν το έκανα γιατί από τις πρώτες σειρές θα μπορούσαν να δουν». Η Ντέμπι Χάρι που γεννήθηκε στο Μαϊάμι το 1945 συνεχίζει την καριέρα της- έχοντας στο μεταξύ διαλύσει και ξαναφτιάξει τους Βlondie- με ακόμη ένα καινούργιο άλμπουμ, το Νecessary Εvil, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και είναι το πρώτο ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια σόλο άλμπουμ της.

«Νομίζω πως ήξερα ότι ήμουν sex symbol» λέει μιλώντας για μόδα. «Το σεξαπίλ του καθενός είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, είναι χημική αντίδραση, δεν έχει σχέση με την εμφάνιση». Και συνεχίζει απτόητη, ενώ αυτό τον καιρό δίνει συναυλίες στην Αγγλία. «Όλος ο κόσμος ξέρει πως έχω κάνει πλαστικές εγχειρήσεις αλλά για λόγους δουλειάς. Η εμφάνιση είναι σημαντική για τους καλλιτέχνες που βγαίνουν στη σκηνή. Έτσι, ένιωσα πως ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω. Ένα σωρό άσχημα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή, γιατί να την κάνουμε πιο δύσκολη ανησυχώντας ότι μεγαλώνουμε».