Ενός κακού μύρια έπονται. Μετά τις φωτιές που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα, σε μίνι μπλακάουτ βυθίστηκε χτες η μισή Ελλάδα λόγω καύσωνα.


Εκατομμύρια καταναλωτές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ενός ντόμινο διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Το μίνι μπλακάουτ είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα και την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών στο Λιανοκλάδι, και η ΔΕΗ επιρρίπτει τις ευθύνες για το φιάσκο σε μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα Σκόπια. Τα χειρότερα, ωστόσο, μπορεί να είναι ακόμη μπροστά. Βλέπετε, η σημερινή μέρα αναμένεται θερμότερη, και στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει ήδη τα ευχέλαια για να αντέξει η- ανέτοιμη- ΔΕΗ το ρεκόρ ζήτησης ρεύματος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πάντως, πάσχει γενικώς από μπλακάουτ. Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι μέτρα για τη δασοπροστασία και την πρόληψη των πυρκαγιών που έπρεπε να είχαν ληφθεί από το Πάσχα αποφασίστηκαν μόλις χτες και κάποια από αυτά, όπως η πρόσληψη 1.300 δασοπυροσβεστών, θα υλοποιηθούν μετά το καλοκαίρι; Έτσι, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε 24ωρες περιπολίες για την δασοπυρόσβεση στα… αποκαΐδια. Κι αυτό λόγω των πολιτικών ανακλαστικών που ξύπνησε η πρόταση Παπανδρέου για σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που καταστρέφει τη χώρα. Μία πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση, γιατί αλλιώς θα ήταν σαν να παραδεχόταν τη γύμνια της.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ απέρριψε όμως και την ενημέρωση της Βουλής για το θέμα των ομολόγων. Ο πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Άμυνας και νυν επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γιώργος Ζορμπάς αρνήθηκε να παρουσιάσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία την πρόοδο των ερευνών του σχετικά με τη γαλάζια παρέα του Λονδίνου. Υποστήριξε ότι δεν έχει ολοκληρώσει το πόρισμά του, το οποίο ωστόσο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί- ύστερα από δεύτερη παράταση- στα τέλη Μαΐου. Σλόγκαν της ανεξάρτητης αυτής Αρχής θα πρέπει να είναι: ταχύτητα και αποτελεσματικότητα… ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, τα φιλέτα του Πόρτο Καρράς αποχαρακτηρίζονται με τη βοήθεια και των υπαλλήλων του κράτους, οι εκπτώσεις έχουν επαναφέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των εμπόρων και ο πυρετός στο Χρηματιστήριο συνεχίζεται.