«Κλείσ΄ το επιτέλους, θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου». Κάποτε, η φράση αυτή είχε νόημα στην κινητή τηλεφωνία, όταν οι χρεώσεις ήταν φωτιά και τα οικονομικά προγράμματα ελάχιστα. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν , ο ανταγωνισμός εντάθηκε και πλέον οι ιδιαίτερα ομιλητικοί τύποι δεν χρειάζεται να παίρνουν καταναλωτικό δάνειο κάθε μήνα για να πληρώνουν τον λογαριασμό τους.


C osmote, Vodafone και ΤΙΜ διαθέτουν ειδικά προγράμματα απεριόριστης ομιλίας για τους συνδρομητές τους, τα οποία τους επιτρέπουν να μιλούν χωρίς όριο και με συγκεκριμένο κόστος όλο το 24ωρο, 30 ημέρες τον μήνα. Ανάλογα με την εταιρεία, οι συνδρομητές μπορούν είτε να επιλέξουν οποιονδήποτε αριθμό θελήσουν (από την ίδια πάντα εταιρεία) είτε να ενταχθούν σε κάποιο οικογενειακό πρόγραμμα και μέσω αυτού να κάνουν απεριόριστες κλήσεις. Επιπλέον , σε ορισμένες περιπτώσεις η ομιλία μπορεί να συνδυαστεί και με SΜS για ολοκληρωμένα «πακέτα» απεριόριστης επικοινωνίας.

Cosmote- Απεριόριστα

Οι υπηρεσίες απεριόριστης ομιλίας της Cosmote μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς οποιονδήποτε αριθμό της εταιρείας και δεν περιορίζουν τον χρήστη σε συγκεκριμένο οικογενειακό πακέτο. Ανάλογα με την επιθυμία του, οι απεριόριστες κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν προς έναν έως τρεις αριθμούς (με το ανάλογο κόστος), ενώ στο «πακέτο» μπορεί να προστεθεί και η αποστολή απεριόριστου αριθμού γραπτών μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Απεριόριστα 1» περιλαμβάνει απεριόριστο δωρεάν χρόνο ομιλίας προς έναν αριθμό Cosmote και επιπλέον 60 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους με μόνο 30 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει απεριόριστα SΜS προς τον αριθμό της επιλογής του με 6 ευρώ μηνιαίο πάγιο.

Αντίστοιχης λογικής είναι το πρόγραμμα «Απεριόριστα 2» που περιλαμβάνει απεριόριστο δωρεάν χρόνο ομιλίας προς δύο αριθμούς Cosmote και ακόμη 120 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους με 45 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει την αποστολή επιπλέον απεριόριστων SΜS προς τους αριθμούς της επιλογής του με 8,5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Την τριάδα των προγραμμάτων της Cosmote κλείνει το «Απεριόριστα 3» με απεριόριστο δωρεάν χρόνο ομιλίας προς τρεις αριθμούς Cosmote, αλλά και 180 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους με 60 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Αντίστοιχα, το κόστος για επιπλέον απεριόριστα SΜS προς τους αριθμούς της επιλογής του χρήστη είναι 9,9 ευρώ ανά μήνα.

Τim- Νon Stop

Η υπηρεσία Νon Stop που διαθέτει η ΤΙΜ απευθύνεται στους ήδη υπάρχοντες συνδρομητές της εταιρείας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους οικογενειακό πρόγραμμα για δύο έως πέντε μέλη. Αρχικά δηλαδή, τα άτομα που επιθυμούν να επιλέξουν ανάμεσα στα προγράμματα ΤΙΜ 120 έως 1 000 (με αντίστοιχο δωρεάν χρόνο ομιλίας σε λεπτά) και ΤΙΜ Flexy 20 έως 100 (με αντίστοιχο ποσό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για κλήσεις, SΜS ή ΜΜS). Για τη δημιουργία οικογενειακού προγράμματος απαιτούνται τουλάχιστον δύο συνδέσεις με συμβόλαιο σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα. Για όλες τις γραμμές σας με συμβόλαιο θα εκδίδεται ένας κοινός μηνιαίος λογαριασμός, οι χρήστες μπορούν να εντάξουν έως και δύο συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας μάρκας ΤΙΜ, στις οποίες θα πραγματοποιείται κάθε μήνα αυτόματη ανανέωση χρόνου ομιλίας αξίας 15 ή 30 ευρώ, ποσό που θα χρεώνεται στον μηνιαίο λογαριασμό.

Στη συνέχεια, αποκτούν πρόσβαση στην υπηρεσία Νon- Stop, η οποία προσφέρει απεριόριστη ενδοοικογενειακή επικοινωνία, τόσο μέσω κλήσεων όσο και με SΜS και ΜΜS. Το κόστος για την υπηρεσία αυτή εξαρτάται από το σύνολο των γραμμών συμβολαίου που υπάγονται στο οικογενειακό πρόγραμμα. Έτσι για οικογενειακό πρόγραμμα με 2 γραμμές συμβολαίου το συνολικό μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας είναι 15,99 ευρώ, για οικογενειακό πρόγραμμα με 3 γραμμές συμβολαίου το συνολικό μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας είναι 23,99 ευρώ, για οικογενειακό πρόγραμμα με 4 γραμμές συμβολαίου το συνολικό μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας είναι 27,99 ευρώ και για οικογενειακό πρόγραμμα με 5 γραμμές συμβολαίου το συνολικό μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας είναι 32,01 ευρώ. Σημειώνεται ότι το κόστος αυτό προστίθεται στο αρχικό κόστος του οικογενειακού προγράμματος και τιμολογείται στον ενιαίο, μηνιαίο λογαριασμό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η υπηρεσία ενεργοποιείται σε όλες τις γραμμές με συμβόλαιο που ανήκει στο ίδιο οικογενειακό πρόγραμμα και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί επιλεκτικά σε κάποιες από αυτές. Vodafone- Οικογενειακά Προγράμματα

Τip

Τα προγράμματα απεριόριστης ομιλίας συμφέρουν όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε. Προτού τα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι οι κλήσεις που κάνετε κάθε μήνα καλύπτουν το επιπλέον κόστος.

Απεριόριστες ενδοοικογενειακές κλήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν οι συνδρομητές με συμβόλαιο της Vodafone, οι οποίοι έχουν αποκτήσει κάποιο από τα οικογενειακά προγράμματα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, με τα πακέτα υπηρεσιών αυτά, τα μέλη μιας οικογένειας μπορούν να έχουν μέχρι και 4 αριθμούς με ένα πάγιο και σε έναν λογαριασμό, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τα δωρεάν λεπτά ομιλίας που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της επιλογής τους. Επιπλέον, με τα οικογενειακά προγράμματα της Vodafone τα μέλη μιας οικογένειας έχουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας για τις ενδοοικογενειακές τους κλήσεις. Αυτήν τη στιγμή στην αγορά διατίθενται τα προγράμματα Vodafone 500 και V odafone 900, με τα οποία μπορεί να μοιράζεται μια οικογένεια 500 ή 900 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας, αντίστοιχα. Η μηνιαία χρέωση για το πρόγραμμα Vodafone 500 με ένα επιπρόσθετο μέλος (δηλαδή συνολικά δύο συνδρομητές) είναι 85,50 ευρώ, με δύο επιπρόσθετα μέλη 101 ,50 ευρώ και με τρία επιπρόσθετα μέλη 11 7 ,50 ευρώ. Η αποστολή μηνύματος SΜS (προς ελληνικά δίκτυα) κοστίζει 0,1 071 ευρώ/SΜS, ενώ μετά τα 500 πρώτα λεπτά ομιλίας το κόστος ανέρχεται σε 0,2356 ευρώ/λεπτό.

Αντίστοιχα, για το πρόγραμμα V odafone 900 το μηνιαίο πάγιο με ένα επιπρόσθετο μέλος ανέρχεται στα 129 ευρώ, με δύο επιπρόσθετα μέλη στα 145 ευρώ και με τρία επιπρόσθετα μέλη στα 16 1 ευρώ. Τ ο κόστος αποστολής μηνύματος SΜS (προς ελληνικά δίκτυα) είναι 0,1 071 ευρώ/SΜS, ενώ μετά τα 900 λεπτά ομιλίας ανά μήνα η χρέωση ανέρχεται σε 0,2356 ευρώ /λεπτό.