Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όσοι ήθελαν να αποκτήσουν ένα ΜΡ3 player με χαρακτηριστικά παρόμοια του iΡod Νano δεν είχαν και πολλές επιλογές πέραν του best seller της Αpple.


Ακόμα και σήμερα, τα περισσότερα ΜΡ3 players είναι σχετικά απλές και μικρές συσκευές, με στοιχειώδη οθόνη (το πολύ LCD τριών γραμμών), δύσχρηστο λογισμικό και μενού, χαμηλή ποιότητα ήχου και με περιορισμένη επεκτασιμότητα.

Άλλωστε, αυτά ακριβώς τα στοιχεία έχουν κάνει τα iΡod ανάρπαστα. Η πολύ καλή οθόνη υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετικής απόδοσης χρωμάτων, το πολύ εύχρηστο λογισμικό, τα απλά μενού και τα εξελιγμένα συστήματα ισοστάθμισης του ήχου ήταν μέχρι σήμερα στοιχεία στα οποία το iΡod δεν είχε ανταγωνιστή, τουλάχιστον στην κατηγορία των ΜΡ3 players, γιατί στα media players ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει ένα ΜΡ3 player επιδόσεων; Υπάρχει μόνο το iΡod Νano ή μπορεί να αναζητήσει και εναλλακτικές;

Ευτυχώς, στον χορό έχουν μπει πολλές ανταγωνιστικές εταιρείες, αρκετές αντιγράφοντας το σκεπτικό της Αpple και άλλες προσφέροντας ακόμα πιο προχωρημένες δυνατότητες και εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή η μάχη είναι αμφίρροπη και υπάρχουν προτάσεις ακόμα πιο ποιοτικές από το κλασικό πλέον iΡod.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε επτά συσκευές ΜΡ3 που κινούνται στην ίδια περίπου κατηγορία με τα iΡod Νano και ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής τους και τις δυνατότητές τους.