Είναι αλήθεια, λοιπόν, το επιβεβαίωσε και το ΒΒCο Μόρισεϊ μπορεί να πάει Γ ιουροβίζιον. Ο Βρετανός με τους καυστικούς στίχους, τη μελαγχολία στη μουσική και τις χιλιάδες των φαν που πίνουν νερό στο όνομά του μπορεί να είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη «μητέρα-όλων- τωντραγουδιστικών-μαχών» που είναι εσχάτως ο διαγωνισμός της Γ ιουροβίζιον. Όχι άλλα δάκρυα, όχι άλλες γλαδιόλες (στην πίσω τσέπη του παντελονιού).

Όχι άλλα μουντά του Μάντσεστερ δειλινά. Αντ΄ αυτών, πιασιάρικα ρεφρέν και τρέμετε Lordi. Αν είναι για το βραβείο (που τόσο πολύ έχει απομακρυνθεί από το μεγάλο νησί) οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να πέσουν ηρωικά. Ακόμη και αν οι θαυμαστές τού Μόρισεϊ πέσουν σε κατάθλιψη. Ο συνθέτης του Girlfriend in Α Coma και του Ηeaven Κnows Ι΄ a Μiserable Νow, τον οποίο πριν από λίγο είδαμε και στην Αθήνα, με το ένδοξο παρελθόν των Smiths συμφώνησε να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Και να ράψει το σωστό κοστούμι για τη Γ ιουροβίζιον. Πολλοί ήδη πιστεύουν πως ο Μόρισεϊ θα ακολουθήσει τον δρόμο της μπαλάντας (το χορευτικό στυλ δεν είναι το δικό του). Κάποιοι άλλοι πάντως, κρίνοντας από όσα βλέπουν οι άνθρωποι, λένε πως το βραβείο θα το πάρει αυτός που θα φανεί πιο διαφορετικός. Και σε αυτό ο Μόρισεϊ είναι καλός.