Σκάνδαλο ντόπινγκ με πολιτικές προεκτάσεις συγκλονίζει τη Βουλγαρία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την υπόθεση και δηλώνει έτοιμη να επέμβει.

Η Εισαγγελία της Σόφιας διέταξε τη διενέργεια έρευνας μετά την καταγγελία

ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

Η Εβελίνα Πόποβα κατηγορείται ότι πωλούσε αναβολικά σε αθλητές και στις ομάδες Λέφσκι και ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Οι σύλλογοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση

δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Νova πως η Εβελίνα Πόποβα, σύζυγος του σοσιαλιστή βουλευτή Όλεγκ Ποπόφ, πουλά αναβολικά σε αθλητές και ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι ρεπόρτερ του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, προσποιούμενοι τους επιχειρηματίες, βιντεοσκόπησαν την Πόποβα τη στιγμή που τους πουλούσε ουσίες ντόπινγκ. Στο ίδιο βίντεο που προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες, προκαλώντας σάλο στη γειτονική χώρα, η Πόποβα δηλώνει πως πουλά απαγορευμένες ουσίες σε κορυφαίους προπονητές του βουλγαρικού αθλητισμού και σε αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Λέφσκι Σόφιας και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Μετά την προβολή του βίντεο, η Πόποβα αρνήθηκε πως παρανόμησε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Λέφσκι Σόφιας Κονσταντίν Μπαζντέκοφ διέψευσε ότι η ομάδα του προμηθεύεται απαγορευμένες ουσίες.

Ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Ράντοσλαβ Γκαϊντάρσκι περιέγραψε τις αποκαλύψεις ως «αρκετά δυσάρεστες», προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση- στην οποία είναι μέλος η Βουλγαρία από την 1η Ιανουαρίουθα αρχίσει έρευνα για το θέμα.

Αποστάσεις από την Εβελίνα Πόποβα πήρε και η εταιρεία ΡΜ ΙnternationalΒulgaria, η οποία παράγει τις απαγορευμένες ουσίες, με τις οποίες προμήθευε η σύζυγος του βουλευτή τους αθλητές.

«Η Εβελίνα Πόποβα είναι ένας ανεξάρτητος διανομέας της εταιρείας και δεν εργάζεται σ΄ αυτή. Η Πόποβα είναι υπεύθυνη για τα προϊόντα που διανέμει και δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία», δήλωσε η δικηγόρος της εταιρείας Γκάλια Πέτροβα.

Να σημειωθεί πως η Λέφσκι είχε υποβάλει η ίδια σε ελέγχους ντόπινγκ 24 ποδοσφαιριστές της από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2006, φοβούμενη μήπως βρεθούν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, οι γιατροί της παρακολουθούσαν στενά τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες που είχε καταρτίσει η UΕFΑ, γεγονός που υπογράμμισε η διοίκηση του συλλόγου.