Η κυβέρνηση τα κατάφερε! Λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα έφερε φουρτούνα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά!


Και δεν φτάνει που πάνω από 5.000 κοντέινερ περιμένουν για να ξεφορτώσουν, διαφορετικά το λιμάνι θα πάθει «έμφραγμα», είναι και οι έμποροι που ασφυκτιούν διότι τα εμπορεύματά τους δεν μπορούν να πάνε εγκαίρως στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Πάντως, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης επιμένει. Προχωρεί εσπευσμένα σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των σταθμών διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων, με αποτέλεσμα οι λιμενεργάτες να έχουν ξεσηκωθεί και να μη διαφαίνεται λύση.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ βεβαίως είναι πολλά και πολύ σοβαρότερα από αυτό που αφορά στον Πειραιά- π.χ. το φλέγον Κυπριακό- και η κυβέρνηση αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, τα αδιέξοδα δεν θα ξεπερασθούν με πρόωρες εκλογές.

ΜΕΣΑ σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για πρόωρες εκλογές. Μετά τις αλλαγές που έκανε στηριζόμενος, όπως το αποφάσισε πλέον, «στον παραδοσιακό και σίγουρο κομματικό μηχανισμό», αλλά και «στους μαχητικούς πρώην υπουργούς της τελευταίας οκταετίας του ΠΑΣΟΚ», προχώρησε σε αλλαγές και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος με τη συγκρότηση «δωδεκαμελούς Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου», αλλά και στον ορισμό του πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου ως εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ πάντως θεωρούν ότι «οι οργανωτίστικες επιλογές στο ΠΑΣΟΚ δεν λύνουν τα πολιτικά προβλήματα», ενώ στο ΚΚΕ – η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα πήγε στην Κούβα για «να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση του σοσιαλισμού»πιστεύουν ότι «τα πρόσωπα κρίνονται από την πολιτική που ακολουθούν».