Ο Καναδός είναι πραγματικά αγέραστος. Ε, εντάξει, όχι εντελώς. Αλλά εν έτει 2015, σε ηλικία 55 ετών με 39 χρόνια καριέρας πίσω του, θα βγάλει καινούργιο δίσκο τον Οκτώβρη – τον 13ο του – ο οποίος θα περιλαμβάνει εννέα φρέσκα κομμάτια αλλά και ακουστικές εκτελέσεις άλλων τεσσάρων παλαιότερων.

Σίγουρα σε όλα αυτά τα χρόνια που παραμένει ενεργός (όχι μόνο ως μουσικός αλλά και ως φωτογράφος, και κυρίως ως ακτιβιστής με ίδρυμα το οποίο έστησε ο ίδιος και φέρει το όνομά του αλλά και με πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις) έχει πλειάδα τραγουδιών που είναι πλέον κλασικά – βλέπε «Run to you», «(Everything I do) I do it for you», «It’s only love» με τη θεά Τίνα Τέρνερ, «Please forgive me», «The only thing that looks good on me is you» κ.ά. Ομως λόγω εποχής, προτιμώ να τιμήσω το «Summer of ’69» – τουλάχιστον απ’ ό,τι βλέπω έξω και απ’ ό,τι νιώθω όσον αφορά τη θερμοκρασία, ακόμη καλοκαίρι έχουμε.

Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από 31 χρόνια (το 1984 – και κυκλοφόρησε ως σινγκλ ένα χρόνο αργότερα) για ένα καλοκαίρι 46 χρόνια πίσω. Ή μήπως όχι; Το 2008 ο ίδιος ο Ανταμς είπε ότι η θεματική των στίχων ήταν το καλοκαιρινό σεξ και συγκεκριμένα η στάση 69. Ειλικρινής και ευθύς τουλάχιστον. Κοινώς όσοι είδαμε λυρική αναπόληση μιας εποχής, μας γείωσε. Δε βαριέσαι, και το «πεζό» χρειάζεται. Ενδέχεται κάποιες φορές και περισσότερο από το λυρικό.