Είναι φυσικά πάρα πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση της Novartis, πριν δηλαδή πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν οι απόψεις των «κατηγορουμένων» –διότι προφανώς δεν αρκεί η δημοσιοποίηση της δικογραφίας με τα όσα απίθανα έχουν καταθέσει στις Αρχές οι τρεις, δύο άνδρες και μία κυρία, κουκουλοφόροι, κατά των πολιτικών στελεχών. Δεν είναι όμως καθόλου, μα καθόλου νωρίς να πούμε ότι αυτή η ιστορία στήθηκε τόσο μεθοδικά, και ωραία, που όταν θα αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος, θα φανεί και το στήσιμο και ποιοι το δούλεψαν το πράγμα.

Μικρή συμβολή σε αυτό, ας θεωρηθεί το ακόλουθο, που ενδεχομένως δίνει και μια εξήγηση για την ευκολία με την οποία οι κουκουλοφόροι μάρτυρες δίνουν βορά στα σκυλιά πολιτικούς, επιχειρηματίες και υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο:

● οι διατάξεις περί προστασίας μαρτύρων αρχικώς θεσπίστηκαν το 2001 και αφορούσαν μόνο την ποινική διαδικασία για τη συγκρότηση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι διατάξεις περί προστασίας μαρτύρων «βελτιώθηκαν» το 2014 (πού να ήξερε ο Σαμαράς τι τον περίμενε τέσσερα χρόνια μετά) καθώς το μέτρο επεκτάθηκε και για αδικήματα που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα, δικαστικούς –δωροδοκία, δωροληψία κ.λπ. –ακόμη και αν αυτά δεν τελέσθηκαν στο πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Προσέξτε τώρα, μαντεψιά, πρόβλεψη, είδα τη γυάλινη σφαίρα, έχω το κληρονομικό χάρισμα, έριξα τα χαρτιά, το είδα στον καφέ κ.λπ. Κοντονή: στις 21 Αυγούστου του 2017, την ώρα που οι περισσότεροι εξ ημών –και υμών –λιαζόμασταν στις παραλίες, ο σιορ Κοντονής, βράχος και φρουρός ακοίμητος της ηθικής της χώρας, συνέστησε και συγκρότησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο:

α. τη σύνταξη κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθοριζόταν ο φορέας και η διαδικασία υλοποίησης των μέτρων προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων

β. την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των μαρτύρων επί υποθέσεων δημόσιου συμφέροντος.

Τούτων δοθέντων, νομίζω ότι το πιο άστοχο πράγμα που άκουσα από τα χείλη των θιγομένων στην υπόθεση της Novartis είναι ότι θα υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές κατά των «κουκουλοφόρων». Παλικάρια μου, ο σιορ Κοντονής μερίμνησε ήδη από τον Αύγουστο για το ακαταδίωκτο των μαρτύρων αυτής της κατηγορίας…

Τίποτα κρυφό

Η αποκάλυψη αυτή που κάνω παραπάνω προφανώς έρχεται να κουμπώσει στα περί στησίματος της όλης υπόθεσης. Διότι προφανώς το έστηναν από καιρό το κόλπο, και έπρεπε πριν ξεκινήσει η διαδικασία των καταθέσεων να εξασφαλισθεί το ακαταδίωκτο των κουκουλοφόρων. Προφανώς οι συγκεκριμένοι, δασκαλεμένοι από δικηγόρους κ.λπ., δεν επαναπαύθηκαν στην ασυλία που τους προσφέρθηκε επειδή άνοιξαν τους λογαριασμούς τους και βρήκαν μαύρα χρήματα. Οχι. Σου λένε, εντάξει με αυτό, αλλά τι θα γίνει που θα μας ξεσκίσουν οι καταγγελλόμενοι και δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από τη φυλακή όταν έρθουν οι άλλοι; Παραχωρήστε μας ένα ακαταδίωκτο, να σας πούμε ό,τι θέλετε να ακούσετε. Και με το παραπάνω.

Με αυτό ως δεδομένο, εγώ τον πιστεύω απολύτως τον Κωστάκη τον Βαξεβάνη, που επαίρετο, σχεδόν κόμπαζε, χθες στο timeline του twitter ότι οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν αυτά τα οποία είχε γράψει ο δημοσιογράφος στα Μέσα του, ως αποτέλεσμα έρευνας που όπως λέει είχε κάνει. Η μικρή λεπτομέρεια, ότι η έρευνα του σημαντικού αυτού δημοσιογράφου είχε προηγηθεί των αποκαλύψεων, ασφαλώς δεν έχει την παραμικρή σημασία. Διότι, πλην των άλλων, ο δημοσιογράφος οφείλει και να προβλέπει τα μελλούμενα.

Και θα συνεισφέρω τώρα στη δικαιολογημένη έπαρσή του, αναφέροντας ότι το έντυπο που εκδίδει εμπεριέχεται και αυτό στη δικογραφία –προφανέστατα ως ενισχυτικό των μαρτυριών των κουκουλοφόρων μαρτύρων…

Συμπληρωματικά θα αναφέρω επίσης ότι προσωπικά δεν δίνω σημασία ούτε και στην παραδοχή Πολάκη υπουργού ότι γνωρίζει πως οι τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες είναι πρώην υπάλληλοι της Novartis οι οποίοι «κελάηδησαν», γεγονός που οδήγησε πολλούς και διαφόρους να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν ο Πολάκης να γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες -κουκουλοφόροι. Είναι εισαγγελέας; Ανακριτής; Γραμματέας της ανάκρισης;

Σιγά το πράγμα. Κι εγώ τους ξέρω. Ονομαστικά. Μου τους «σφύριξαν». «Κελάηδησε» κάποιος από τους χειριστές της υπόθεσης. Μένει τίποτε κρυφό σε αυτή τη χώρα;

Κατάθεση – προσβολή

Εμένα από όλα τα ωραία που έχουν πει οι κουκουλοφόροι προστατευόμενοι μάρτυρες εκείνο που μου αρέσει είναι το σκέλος εκείνο που αφορά την υποτιθέμενη δωροδοκία Αβραμόπουλου για τα εμβόλια της γρίπης. Καταθέτει επί λέξει ο μάρτυρας ότι «ο υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος παρέσυρε (!!!) τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος τελούσε εν αγνοία (!!!!!!) να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού».

Τι μας λέει εμμέσως ο κουκουλοφόρος; Τα εξής εξωπραγματικά, έως και εξοργιστικά αφελή:

1. Ο επί 5½ χρόνια πρωθυπουργός της χώρας ήταν ένα πρόσωπο ευάλωτο, χωρίς αξιολογική κρίση, χωρίς ικανότητα ανάλυσης, χωρίς προσλαμβάνουσες και χωρίς τη δυνατότητα ταυτόχρονα να αναλύει, να κρίνει και να αποφασίζει.

2. Ο επί 5½ χρόνια πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε εικόνα του τι συνέβαινε εκείνη την εποχή παγκοσμίως, και στη χώρα, ότι δηλαδή πέθαιναν άνθρωποι από τη γρίπη των πτηνών και η κυβέρνηση όφειλε να προστατεύσει, αν όχι το σύνολο του πληθυσμού, τουλάχιστον τις ευάλωτες ομάδες του, για να μην εξαπλωθεί η επιδημία.

Αν όλα αυτά λέχθηκαν από τον κουκουλοφόρο, προφανώς κατόπιν υποδείξεως (βρωμάει το πράγμα από μακριά…), προκειμένου να επωμισθεί όλη την ευθύνη ο… σατανικός Αβραμόπουλος, νομίζω ότι αν ήμουν Καραμανλής σήμερα κιόλας θα έκανα τεράστιο πανικό για όσα προσβλητικά αναφέρονται για μένα στη δικογραφία.

Αλλά επειδή δεν είμαι, και ούτε και πρόκειται να γίνω, νομίζω ότι είναι φανερό και από αυτό το θέμα πώς και γιατί η χώρα οδηγήθηκε στα βράχια επί των ημερών του και εκείνος επέλεξε να δραπετεύσει από την εξουσία για να απολαύσει εκ του μακρόθεν τα αποτελέσματα της πολιτικής του…

Ο ευρωδικαστής

Και ενώ εμείς εδώ ψαχνόμαστε να δούμε τι από όλα όσα κατέθεσαν οι κουκουλοφόροι είναι αλήθεια και τι κατασκευάσματα παραγωγής υπογείων και… ανωγείων Μαξίμου, στις… Βρυξέλλες υπάρχουν δικαστές!

Εγκυροι, έτοιμοι για όλα και κυρίως διαθέτοντες απαράμιλλη ευθυκρισία. Πριν καν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι και καταγγελλόμενοι από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες λάβουν γνώση της δικογραφίας και των όσων εντός της τους αφορούν, ο ευρωβουλευτής Κούλογλου έκανε την κίνηση ματ: έβγαλε απόφαση. Καταδικαστική φυσικά, διότι τι άλλο μπορεί να σκεφθεί κανείς όταν ζητάει από τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να του πει τι θα κάνει με τον… Στουρνάρα, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Novartis;

Αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν ενήργησε εξ ιδίας πρωτοβουλίας και στη λογική να φανεί αρεστός στον πρόεδρο Αλέξη, ο Κούλογλου, έχω την αίσθηση ότι η ερώτησή του υπαγορεύθηκε από την Αθήνα –καρφί στο μάτι τους πια αυτός ο Στουρνάρας, άλλο δεν σκέφτονται από το πώς θα τον «καθαρίσουν» από τη θέση του.

Εγώ περιμένω τώρα τον Τζανακόπουλο να κάνει καμιά σχετική δήλωση που να λέει ότι δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του –την περιμένω!