Με μία αποκαλυπτική δήλωση-απολογία για τους ξυλοδαρμούς και τους τραυματισμούς διαδηλωτών στη Σόφια ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή την παραίτησή του ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Εχουμε αξιοπρέπεια και τιμή. Είναι ο λαός αυτός που μάς εμπιστεύτηκε την εξουσία και σήμερα τού την παραδίδουμε. Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία και οι απειλές για διαδηλώσεις αντικαθιστούν την πολιτική συζήτηση» τόνισε ο Μπορίσοφ.

«Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.

«Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς» είπε και πρόσθεσε: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε προσωρινή κυβέρνηση. Η εξουσία δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου, ούτε και θα κερδίσω κάτι εάν οι πολίτες μας μισούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπορίσοφ από το βήμα της βουλγαρικής βουλής.

«Κάναμε ήδη ό,τι καλύτερο μπορούσαμε προκειμένου να ‘απαντήσουμε’ στα αιτήματα των πολιτών που διαμαρτύρονταν» πρόσθεσε στο τέλος ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπορίσοφ είπε ακόμη πως η απειλή να εξελιχθούν σε αιματηρές διαδηλώσεις οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών ήταν αυτή που τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης.