Ενας κουµπαράς που επισήµως άνοιξε χθες αναλαµβάνει να σώσει το αρχαίο θέατρο της ∆ήλου. Εγκαταλελειµµένο το 25 αιώνωνθέατρο πουστην ακµήτου χωρούσε 6.5

00 θεατές,θα αποκτήσει και πάλιτην αρχική του εικόνα καιθα δώσει νέαπνοή στονµεγαλύτεροπαγκοσµίως αρχαιολογικό χώρο, στο νησί που κατά τη µυθολογία η Λητώ γέννησε τον Απόλλωνα και την Αρτεµη.

Τα πρώτα 10.000 ευρώ για να αρχίσει η µελέτη σωτηρίας του κοίλου έχουν µπει ήδη στονκουµπαρά που άνοιξετο Διάζωµα – η κίνηση πολιτών για τη σωτηρία των αρχαίων θεάτρωντης οποίας ηγείται ο Σταύρος Μπένος –όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Υπατία,ενώ θα χρειαστούν ακόµη70.000 ώστενα ολοκληρωθεί ηµελέτη που θα βάλει τάξηστο χάος που επικρατεί στο αρχαίο θέατρο. Τη µελέτηυπογράφει οέµπειρος µηχανικός και από τα έργα της Ακρόπολης, Κώστας Ζάµπας, ενώ το υλικό προς µελέτη παραχωρήθηκε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή πουανασκάπτειαπό τον 19ο αιώνα.

Η µελέτη θα είναι έτοιµη σε επτά µήνες και θα αποτελέσει διαβατήριο ώστενα µπορέσει τοθέατρο ναενταχθεί στο ΕΣΠΑ και νααναστηλωθεί µε τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού.