«Υπερδύναμη στις οφ σορ η Ελλάδα»

Τουλάχιστον 10.000 υπεράκτιες διακινούν 500 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2009 07:00 |
 «Υπερδύναμη στις οφ σορ η Ελλάδα»
«Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα», λέει ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν

Ως μία από τις πλέον δραστήριες χώρες στον τομέα της υπεράκτιας οικονομίας περιγράφει την Ελλάδα το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης. Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της οργάνωσης κ. Τζον Κρίστενσεν σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που φοροδιαφεύγουν ή αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους».
«Ωστόσο, δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το μέγεθος της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής από οφ σορ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ελεγκτικών αρχών και τραπεζικών πηγών, οι οφ σορ ελληνικών συμφερόντων ξεπερνούν κατά πολύ τις 10.000. «Οι υπεράκτιες εταιρείες που έχουν στα περιουσιακά τους στοιχεία μόνο ένα ακίνητο μεγάλης αξίας και τίποτα άλλο υπολογίζονται σήμερα στις 1.500. Κατά την εκτίμησή μου αυτές που δραστηριοποιούνται στα χρηματιστηριακά και στις επενδύσεις υπερβαίνουν τις 10.000», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Δουβής, πρώην διευθυντής Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ και συγγραφέας του βιβλίου «Οffshore δραστηριότητες». Βάσει μη επιβεβαιωμένων εκτιμήσεων, το μέγεθος της απώλειας εσόδων του κράτους ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ελληνικών συμφερόντων υπεράκτιες διακινούν περί τα 500 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή που προβληματίζουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς: όπως αναφέρουν πηγές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων- πρώην ΣΔΟΕ- από τις 15.000 αναφορές για ύποπτες συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην αρμόδια επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε περίπου 10.500 εμπλέκονταν είτε άμεσα είτε έμμεσα οφ σορ εταιρείες.

Δεν δίνουν στοιχεία
«Για ξέπλυμα προτιμώνται οι Μπαχάμες, οι Γρεναδίνες και ο Άγιος Βικέντιος, τα νησιά Μάρσαλ και γενικότερα οι απομακρυσμένοι από την Ευρώπη φορολογικοί παράδεισοι που δεν συνεργάζονται με τις Αρχές», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

«Αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη υπάρχουν περισσότεροι από 70 φορολογικοί παράδεισοι. Οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή μέσω οφ σορ ανέρχονται στο 2,25% του ΑΕΠ της Ε.Ε.», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κρίστενσεν.

Οι λόγοι για τους οποίους πολλοί Έλληνες προτιμούν να ιδρύσουν μια υπεράκτια εταιρία αντί μιας ελληνικής ανώνυμης ή ομόρρυθμης είναι πολλοί: κατ΄ αρχάς, μια υπεράκτια εταιρεία μπορεί να συσταθεί μέσα σε μία μόλις ημέρα, από έναν και μόνο μέτοχο και με ελάχιστο κόστος. Μάλιστα, εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν και μέσω Ίντερνετ την ταχύτατη σύστασή της. Αντίθετα για μία ελληνική ανώνυμη εταιρεία απαιτούνται πάνω από 70.000

ευρώ, ανάμειξη δικηγόρου, συμβολαιογράφου και εποπτευουσών αρχών, δύο μέτοχοι το λιγότερο και χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Ακόμα πιο σημαντικό προνόμιο των υπεράκτιων εταιρειών θεωρείται η δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας: ανάλογα με τον φορολογικό παράδεισο όπου έχει έδρα η υπεράκτια, είτε δεν υπάρχει υποχρέωση γνωστοποίησης των πραγματικών μετόχων είτε είναι δυνατή η γνωστοποίηση «ονομαστικών» μετόχων, οι οποίοι κατέχουν τις μετοχές για λογαριασμό άλλων. Υπό κανονικές συνθήκες, για να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των πραγματικών μετόχων των υπεράκτιων απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τον φορολογικό παράδεισο όπου εδρεύει η οφ σορ. «Είναι μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι οι περισσότεροι φορολογικοί παράδεισοι δεν συνεργάζονται επί της ουσίας με τις Αρχές- ακόμα και όταν υποβάλλονται αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Ακόμα όμως και στην περίπτωση του Λονδίνου και των “δορυφόρων” του φορολογικών παραδείσων, τα αιτήματα δικαστικών συνδρομών αντιμετωπίζονται με “ψυχρότητα”», λέει ο κ. Κρίστενσεν.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ελήφθησαν στοιχειώδη μέτρα ούτως ώστε οι Αρχές των φορολογικών παραδείσων να συγκεντρώνουν κάποια στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα. Ανάλογα δε με τον τόπο όπου εδρεύουν οι οφ σορ υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Για παράδειγμα στο Άιλ οφ Μαν, στη Βρετανία, δίνουν ευκολότερα στοιχεία φυσικών προσώπων- κατόπιν αιτήματος πάντα. Πολύ πιο δύσκολα μπορείς να βρεις πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες μιας υπεράκτιας στο Ναούρου», αναφέρουν πηγές της ΥΠΕΕ.

Ωστόσο, δικηγόροι που γνωρίζουν σε βάθος το σύστημα αναφέρουν ότι το προνόμιο της «υπεράκτιας» ανωνυμίας είναι... διάτρητο: «Με μερικές χιλιάδες ευρώ μπορεί κανείς να βρει όχι μόνο ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες οφ σορ, αλλά και παραστατικά των εντολών που δίνουν», επισημαί- νουν.

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Ακόμη και μέσω Ίντερνετ, μέσα σε μία ημέρα μπορεί κανείς να αποκτήσει υπεράκτια εταιρεία

Το κόλπο με τα ακίνητα

ΟΙ ΠΛΕΟΝ βασικοί λόγοι για τους οποίους προτιμώνται οι υπεράκτιες είναι η αποφυγή τού πόθεν έσχες, είτε πρόκειται για απόκτηση μεγάλης περιουσίας είτε για έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και η αποφυγή καταβολής φόρων κατά τη μεταβίβαση ακινήτων, αφού ο εκάστοτε κάτοχος των μετοχών της υπεράκτιας εταιρείας αποκτά και την κυριότητα του ακινήτου. Ο φορολογικός νόμος του 2002 προσπάθησε να βάλει φρένο στη φοροαποφυγή στα ακίνητα των υπεράκτιων, επιβάλλοντας ειδικό ετήσιο φόρο 3% επί της αντικειμενικής τους αξίας. Πράγμα που εν μέρει κατάφερε:

«Πριν από το 2003 υπήρχαν τουλάχιστον 3.000 υπεράκτιες εταιρείες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα ακίνητο μεγάλης αξίας. Υπολογίζεται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου του 2002- κατά την προθεσμία των έξι μηνών που δινόταν τότε- ο αριθμός αυτών των οφ σορ μειώθηκε κατά 50%. Όμως, εξαιρέθηκαν οι ασχολούμενοι με τη ναυτιλία», επισημαίνει ο πρώην διευθυντής Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ κ. Δουβής. Επιπλέον, ο νόμος του 2002 επιχείρησε να περιορίσει τα φαινόμενα των τριγωνικών συναλλαγών και των υπερτιμολογήσεων με την κατάργηση της έκπτωσης των δαπανών που πραγματοποιούνταν από επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα προς υπεράκτιες.

Σε αυτήν τη ρύθμιση όμως οι ενδιαφερόμενοι εντόπισαν ένα «παραθυράκι»: «Από το 2003 και μετά, στις ελληνικές επιχειρήσεις δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες όταν τα τιμολόγια έχουν εκδοθεί από οφ σορ. Βρέθηκε όμως μία μέθοδος, ώστε στα τιμολόγια μεταξύ της υπεράκτιας και του Έλληνα επιχειρηματία να μεσολαβεί μία εταιρεία “αντιπροσώπευσης” (nominee company), που συνήθως έχει έδρα στη Μεγάλη Βρετανία και έτσι να χάνονται τα ίχνη της οφ σορ», λέει ο κ. Δουβής. Και στον τομέα των ακινήτων όμως έχει ήδη δημιουργηθεί πατέντα για χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, μείωση φόρου μεταβίβασης και άλλες ελαφρύνσεις.

Δημιουργούνται κτηματομεσιτικές εταιρείες (real estate) οι οποίες έχουν στην κατοχή τους τα ακίνητα και ως ιδιοκτήτης των εταιρειών αυτών εμφανίζεται μία υπεράκτια. Ωστόσο, επειδή η σύσταση των κτηματομεσιτικών εταιρειών και των υπεράκτιων για τη συγκεκριμένη πατέντα υπολογίζεται ότι κοστίζει τουλάχιστον 5.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 3.000-4.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα, απευθύνονται στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

36
Athamay
12/01/2011 01:01
Πόσο λυπάμαι που σε αυτή τη χώρα δρουν ανεξέλεγκτα άτομα που θέλουν να λέγονται λειτουργοί του κράτους και της δημοκρατίας. Λυπάμαι που θα φέρω στον κόσμο παιδιά και θα ζουν στη βρώμα που δημιούργησαν πολιτικοί και ψευτοδικαστικοι λειτουργοί. Ντροπή! Στη φυλακή τελικά δεν μπαίνουν οι ένοχοι αλλά αυτοί που έχουν τα κότσια να μιλήσουν ανοιχτά. Δεν είναι τυχαίο τίποτα τελικά....δείτε τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών...σε ένα κράτος που γνώρισε σε όλο τον κόσμο τι θα πει πολιτισμός και δημοκρατία...ντροπή...μόνο αυτό έχω να πω.
Εμμανουήλ ΑΘ Χατζησάββας
17/07/2010 18:46
ΘΑΥΜΑΣΤΕ τον ΑΒΡΑΝΤΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗ ο οποίος εκτός από τον εντεταλμένο Σϋμβουλο της εισηγμένης ΝΕΛ Ναυτιλιακη εταιρεία Λεσβου, Πρόεδρος και Δ Σύμβουλος σε δεκάδες εταιρείες ως μπροστινός του Βουλγαράκη Τώρα και στην πρόσφατη Λίστα με τους Μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου (ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ) που κυκλοφόρησε στην δεύτερη σελίδα υπάρχει η εταιρεία, ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ η οποία εμφανίζεται με το τεράστιο χρέος 3.493.751,94 Ευρώ -το οποίο κοιμότανε με Πολιτική κάλυψη!!!- και έχει τον μπροστινό του Γ. Βουλγαράκη και των Πελέκηδων τον ΙΩΑΝΝΗ ΑΒΡΑΝΤΙΝΗ - Απατεώνα με Βούλα καθότι καταδικασμένος από Αμερικανικό Δικαστήριο της Πολιτείας της Πενσυλβάνιας για σωρεία ΑΠΑΤΕΣ Ο Ιωάννης Αβραντίνης εκτός από ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ είναι και ο CEO εντεταλμένος Σύμβουλος του ΔΣ της εισηγμένης εταιρείας ΝΕΛ-Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, Ο Πρόεδρος και Δ Σύμβουλος της Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ και άλλων πολλών δραστηριοτήτων!!! Οι οποίες όλες έχουν την Παρανομία πρόσημο Η παραπάνω εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ η οποία εμφανίζεται με το τεράστιο χρέος 3.493.751,94 Ευρώ είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενοδοχείου Πλαζα Βουλιαγμένης επί της οδού Λητούς 14 Βουλιαγμένης του οποίου Δ/ντης είναι ο αδελφός του Ιωάννη Αβραντίνη ο Χαράλαμπος ή αλλιώς Χάρης Αβραντίνης -ο οποίος έχει καταδικαστεί στην Αμερική για απάτες μαζί με τον αδελφό του Ιωάννη Αβραντίνη- Ακόμα η ίδια εταιρεία έχει μισθωμένο το ξενοδοχείο πρώην Ακτή Απόλλων σήμερα PLAZA RESORT στην Ανάβυσσο από την Κοινότητα Παλαιάς Φώακιας. Η εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ με μετόχους την γυναίκα του Ιωάννη Αβραντίνη, 1) Ευαγγελία Μαρτίνου με ποσοστό 3%, (την αρχική ιδιοκτήτρια ΦΕΚ 8129/15.10.1998 και μοναδική μέτοχο της εταιρείας) την 2) κα Μαρία Αρνή με ποσοστό 40% και την 3) υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA με ποσοστό 57% ΟΛΑ ΑΥΤΑ με βάση το υπ’ αριθμ 1530/30.12.2003 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη (βλ. ΦΕΚ 14064 /31.12.2003) στην συνέχεια Τροποποιήθηκε με βάση το υπ’ αριθμ. 1585/22.03.2004 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη μεταβάλλοντας τα ποσοστά των μετόχων, συνέχεια της μεταβίβασης της υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA η οποία κατέχει ποσοστό 57% μεταβιβάζοντας στην σύζυγο του Ιωάννη Αβραντίνη, Ευαγγελία Μαρτίνου της οποίας το ποσοστό της αυξάνεται σε 60%, και της κα Μαρία Αρνή το ποσοστό 40% το οποίο μένει αμετάβλητο. Διαχειριστής στην εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ εξακολουθεί και παραμένει ο βαφτισιμιός του Ιωάννη Αβραντίνη, Ανδρέας Ολύμπιος (βλ. ΦΕΚ 2567/26.03.2004) Το κεφάλαιο της εταιρείας 45.000 Ευρώ ενώ, τα κτίρια και έπιπλα-εξοπλισμοί ξεπερνούν σε αξία τα 8.000.000 ΕΥΡΩ με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Ισολογισμό 2004 (βλ. ΦΕΚ 1393/20.02.2006) -αν και έχει υπαχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα εκσυγχρονισμού- μεταβάλλοντας την αξία των επίπλων και έργων στο Ξενοδοχείο με περισσότερα από 2.500.000 ΕΥΡΩ η εταιρεία παραμένει ζημιογόνα (δηλ. δηλώνει ζημιές 1..280.718 ΕΥΡΩ μόνο για το 2004).
εμμανουήλ αθ χατζησάββας
22/05/2010 15:38
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ και οι αχυράνθρωποι του, Οι εταιρείες, Τα άτομα & ΤΟ σχέδιο για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ 1) CRETE Hellas Holdings BV., αλλοδαπή εταιρεία, Θυγατρική εταιρεία της E N R O N Corp. (USA) η οποία έχει Κατάθεση Αίτηση πτώχευσης κατ’ άρθρο 11 της Αμερικής με ημερομηνία 2 Δεκ. 2001 η οποία ως αποτέλεσμα Συμφωνίας μεταξύ της Enron Wind Development Holdings BV (EWDH) (θυγατρική της πτωχευμένης ENRON και ιδιοκτήτρια 100% της CRETE Hellas Holdings BV η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ελληνικών εταιρειών IWECO Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου ΑΕΒΕ και Αίολος ΑΕ), και της EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ η αλλιώς ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ (βλ. ΦΕΚ 11427/24 ΔΕΚ 2001) συμφερόντων Ιωάννη Αβραντίνη αφενός για τον Αβραντίνη συμμετέχει η σύζυγος του Μαρτίνου Ευαγγελία με ποσοστό 0,50% αφετέρου η Υπεράκτια – offshore εταιρεία PASIFIC INVESTMENTS SA με 99,50% με μπροστινό τον βαφτισιμιό του Αβραντίνη κ. Ολύμπιος Ανδρέας (ο οποίος ήταν 28 ετών την ημέρα σύστασης), -προφανώς για την Αικατερίνη Δ. Πελέκη –Βουλγαράκη καθότι είναι και η συμβολαιογράφος του καταστατικού/συμβολαίου με αριθμό 992/6.11.2001 και των δηλώσεων της ίδιας για την υπεράκτια – offshore εταιρεία PASIFIC INVESTMENTS SA κύριο μέτοχο της εταιρείας EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ (βλ. στοιχεία καταστατικού και τροποποιήσεων με αριθμό 1578/17.3.2004). 2) EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ η αλλιώς ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ ΑΦΜ 999805318 ΔΟΥ Γλυφάδας – (βλ. ΦΕΚ 11427/24 ΔΕΚ 2001 και ΦΕΚ 2611/24 Μαρτίου 2004) Όλα τα συμβόλαια τα έχει κάνει η Αικατερίνη Δ. Πελέκη –Βουλγαράκη Σημείωση, Το Κεφάλαιο της εταιρείας είναι 18.000 ευρώ! Ενώ το κεφάλαιο της ήταν 18.000ΕΥΡΩ στις 29 Μαρτίου 2004 αγοράζει από την πτωχευμένη ENRON EWDH (ύστερα από συναίνεση- Δικαστική Απόφαση των ΗΠΑ προς εξασφάλιση των πιστωτών της ENRON ) την εταιρεία Crete Hellas Holding BV ιδιοκτήτρια των Ελληνικών εταιρειών IWECO Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου ΑΕΒΕ και Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Αιολικής Ενέργειας Αίολος ΑΕ έναντι ποσού $9,693,308,00 USD, με αποτέλεσμα να περιέλθουν οι Ελληνικές θυγατρικές εταιρείες στην ιδιοκτησία της Ελληνικής εταιρείας ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ με διαχειριστή τον Ιωάννη Αβραντίνη ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΡΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ από το 2004 ημερομηνία εξαγοράς έως και σήμερα (ενώ σε σχετική καταγγελία του Εμμ. Α. Χατζησάββας στην ΡΑΕ ως απάντηση υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά από το ΔΣ της!!! Σε βάρος του καταγγέλλοντος) Η εταιρεία EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ ή ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ Μέχρι σήμερα, Μάιος 2010 δεν έχει υποβάλει Ισολογισμό για κανένα από τα έτη λειτουργίας της και τα μόνα ΦΕΚ που υπάρχουν είναι τα δύο όπως προαναφέρονται, τα οποία παρουσιάζονται ενώ από την ημέρα ιδρύσεως της δεν έχει γνωστοποιήσει στις Ελληνικές Αρχές τα $9,693,308,00 USD που έχει πληρώσει στην E N R O N Corp. (USA). Διαχειριστής στην εταιρεία είναι η σύζυγος του Ιωάννη Αβραντίνη Μαρτίνου Ευαγγελία η οποία είναι και μέτοχος, Ενώ η έδρα της είναι η ίδια με το Ξενοδοχείο Πλάζα Βουλιαγμένης δηλαδή Λητούς 14 Βουλιαγμένη. 3) PASIFIC INVESTMENTS SA ή αλλιώς ΠΑΣΙΦΙΚ ΙΝΕΣΤΜΕΝΤΣ ΕΣ ΕΙ. υπεράκτια - offshore εταιρεία με έδρα Νησιά Μάρσαλ (με διεύθυνση ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται χιλιάδες εταιρείες Ραφιού όπως τις αποκαλούν στην αγορά) Ταχ. Διεύθ. Trust Company Complex Ajeltake Island Majuro Marshal Islands MH 96960 Ιδιοκτήτρια/μέτοχος της EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ ή ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ με ποσοστό ΜΕΤΟΧΏΝ 99,50% πάντα με μπροστινό τον βαφτισιμιό του Αβραντίνη κ. Ολύμπιος Ανδρέας κάτοικος Λαζαράκη 69 Γλυφάδα (ο οποίος την ημέρα σύστασης ήταν 28 ετών), με συμβόλαια και δηλώσεις της Αικατερίνη Δ. Πελέκη –Βουλγαράκη (βλ. ΦΕΚ 11427 με ημερ. 24 Δεκ 2001) 4) ΙWECO Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου ΑΕΒΕ - Αιολικό Πάρκο στην Κρήτη ισχύoς 4,95MW Α.Φ.Μ.: 094475331 ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 33705 Διεύθυνση: Τεγέας 1, Αργυρούπολη ΤΚ 16452 κατέχει Άδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΡΑΕ με στοιχεία ΑΔ-00084 - Δ6/Φ17.009/2257 - 16/7/2001 (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΑΕ η εταιρεία ανήκει στην πτωχευμένη ENRON) Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθότι, έχει εξαγοραστεί στις 29 Μαρτίου 2004 από την EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ η αλλιώς ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ αποτέλεσμα συμφωνίας με την ιδιοκτήτρια τους εταιρεία Enron Wind Development Holdings BV (EWDH) Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ιωάννης Αβραντίνης 5) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Αιολικής Ενέργειας Αίολος ΑΕ, - Αιολικό Πάρκο στην Κρήτη ισχύος 9,90MW Διεύθυνση: Τεγέας 1, Αργυρούπολη ΤΚ 16452 η οποία κατέχει Άδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΡΑΕ με στοιχεία ΑΔ-00053 - Δ6/Φ17.008/2256 - 18/6/2001 (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΑΕ η εταιρεία ανήκει στην πτωχευμένη ENRON) Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθότι, έχει εξαγοραστεί στις 29 Μαρτίου 2004 από την EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ η αλλιώς ΓΙΟΥΚΟΜ ΡΗΑΛ ΕΣΤΕΙΤ ΑΝΤ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤ ΕΠΕ αποτέλεσμα συμφωνίας με την ιδιοκτήτρια τους εταιρεία Enron Wind Development Holdings BV (EWDH) Πρόεδρος της Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Αιολικής Ενέργειας Αίολος ΑΕ, είναι η γυναίκα του Αβραντίνη κα. Μαρτίνου Ευαγγελία ΑΔΤ Σ 551009 και Δ.Σ ο βαφτισιμιός του Αβραντίνη κ. Ολύμπιος Ανδρέας ΑΔΤ ΑΒ 552188 6) Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ Αιολικό Πάρκο στην Ρόδο ισχύος 12,00 MW Γνωστή εταιρεία από το σκάνδαλο των Εικονικών και υπέρτιμολογημένων τιμολογίων της ΑΒΒ (Σημ. είναι ο Μέτοχος και κατασκευαστής του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος) με αποδέκτες το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τις ΜΙΖΕΣ σε Δημόσιους υπαλλήλους κλπ με την γνωστή υπόθεση της Παράνομη Χωροθέτησης, Παράνομης Αδειοδότηση και Λειτουργίας τις Αυθαίρετες και κατεδαφιστέες κατασκευές, κλπ Όπως αποκαλύφθηκε από την εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου Η εταιρεία Ανήκει στα συμφέροντα που είναι πίσω από τις εταιρείες ΙWECO Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου ΑΕΒΕ που είναι θυγατρική της CRETE Hellas Holdings BV. Την οποία έχει μυστικά αγορασμένη από το 2005 η Ελληνική εταιρεία EUCOM Real Estate and Investment ΕΠΕ με Διαχειριστής στην εταιρεία την σύζυγο του Ιωάννη Αβραντίνη Μαρτίνου Ευαγγελία η οποία είναι και μέτοχος, αποτέλεσμα Μυστικής Συμφωνίας μεταξύ της αποχωρούσας Γερμανικής εταιρείας ΑΒΒ (Σημ. η Γερμανική ΑΒΒ είναι ο Μέτοχος και κατασκευαστής του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος) η οποία πούλησε -αν και ΔΕΝ είχε ΑΦΜ στην Ελλάδα- με ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙΜΗΜΑ το σύνολο των μετοχών της στον μπροστινό των συμφερόντων που ακούνε στο όνομα Αβραντίνη ποσοστού 90% στην Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ (βλέπε ανακοίνωση της ΡΑΕ με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008)Ενώ η έδρα της είναι η ίδια με το Ξενοδοχείο Πλάζα Βουλιαγμένης δηλαδή Λητούς 14 Βουλιαγμένη όπως και άλλες συναφείς εταιρειών αυτών των συμφερόντων?. Η εταιρεία Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ έχει Πρόεδρο και Δ . Σύμβουλο τον Ιωάννη Αβραντίνη και Αντιπρόεδρο τον Μιλτιάδη Βάγγερ (το ίδιο δίδυμο της ΝΕΛ) 7) ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ξενοδοχείου Πλαζα Βουλιαγμένης επί της οδού Λητούς 14 Βουλιαγμένης του οποίου Δ/ντης είναι ο Χαράλαμπος ή αλλιώς Χάρης Αβραντίνης -ο οποίος έχει καταδικαστεί στην Αμερική για απάτες μαζί με τον αδελφό του Ιωάννη Αβραντίνη- Η εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ με μετόχους την γυναίκα του Ιωάννη Αβραντίνη, 1) Ευαγγελία Μαρτίνου με ποσοστό 3%, (την αρχική ιδιοκτήτρια ΦΕΚ 8129/15.10.1998 και μοναδική μέτοχο της εταιρείας) την 2) κα Μαρία Αρνή με ποσοστό 40% και την 3) υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA με ποσοστό 57% ΟΛΑ ΑΥΤΑ με βάση το υπ’ αριθμ 1530/30.12.2003 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη βλ. ΦΕΚ 14064 /31.12.2003 το οποίο στην συνέχεια Τροποποιήθηκε με βάση το υπ’ αριθμ. 1585/22.03.2004 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη μεταβάλλοντας τα ποσοστά των μετόχων, συνέχεια της μεταβίβασης της υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA η οποία κατέχει ποσοστό 57% μεταβιβάζοντας στην σύζυγο του Ιωάννη Αβραντίνη, Ευαγγελία Μαρτίνου της οποίας το ποσοστό της αυξάνεται σε 60%, και της κα Μαρία Αρνή το ποσοστό 40% το οποίο μένει αμετάβλητο. Διαχειριστής στην εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ εξακολουθεί και παραμένει ο βαφτισιμιός του Ιωάννη Αβραντίνη, Ανδρέας Ολύμπιος (βλ. ΦΕΚ 2567/26.03.2004) a. Το κεφάλαιο της εταιρείας 45.000Ευρώ ενώ, b. τα κτίρια και έπιπλα-εξοπλισμοί ξεπερνούν σε αξία τα 8.000.000 ΕΥΡΩ c. με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Ισολογισμό 2004 (βλ. ΦΕΚ 1393/20.02.2006) αν και έχει υπαχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα εκσυγχρονισμού!!!!!! μεταβάλλοντας την αξία των επίπλων και έργων στο Ξενοδοχείο με περισσότερα από 2.500.000 ΕΥΡΩ η εταιρεία παραμένει ζημιογόνα (δηλ. δηλώνει ζημιές 1..280.718 ΕΥΡΩ μόνο για το 2004) ΑΡΑ δεν πληρώνει και φόρους d. και στον αντίποδα δεσμεύεται για επενδύσεις!! 10.000.000 ΕΥΡΩ. Προφανώς νέο ξέπλυμα 8) Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου – ΝΕΛ – Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος ο Μηλτιάδης Βαγγερ & Εντεταλμένος Σύμβουλος και Διαχειριστής ο Αβραντίνης Ιωάννης Σημείωση, Ο Βάγγερ ήταν υπάλληλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου συγκεκριμένα ήταν ο Διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη στην Κομοτηνή, και τον Σεπτ 2009 εμφανίζεται μπροστά από μία υπεράκτια-offshore εταιρεία, όπως δηλώνει, δικών του συμφερόντων την Antelope Shipping Inc. με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ και καταβάλει 15.000.000 Ευρώ στο Βεντούρη για τις μετοχές που ειχε στην ΝΕΛ ποσοστού περίπου 20% Το ίδιο δίδυμο επαναλαμβάνεται και στην εταιρεία Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ 9) ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ – Συνεστήθη με το 1874/1.5.2005 Συμβολαίου της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη το οποίο σε περίληψη δημοσιεύθηκε στο 1443/7.3.2005 ΦΕΚ Στην εταιρεία αυτή μέτοχοι ήταν ο πρώην Υπουργός Γ. Βουλγαράκης (Οικονομολόγος, Γεννηθείς το 1959 με ΑΦΜ 019871272) και η σύζυγος του Συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη Βουλγαράκη με διαχειριστή τον πρώην Πρόεδρο ου ΝΑΤ Παναγιώτη Παπαγιανόπουλο. Το κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 18.000 ευρώ και σκοπό είχε την αγορά και γενικά διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων. Ενώ με το υπ’ αριθμόν 67828/29.03.2007 Συμβολαίου της Συμβολαιογράφου ΑντωνίαςΚαλκάκου το Καταστατικού της εταιρείας Τροποποιήθηκε αντικαθιστώντας την Έδρα της από την Ναυαρίνου 6 Παλαιού Φαλήρου στην νέα Ταχ Διευθ. Ποσειδώνος 73, τους Μετόχους της, καθότι, το ζεύγος Βουλγαράκη μεταβιβάζει στην υπεράκτια – offshore εταιρεία MOBICOR COMMERCIAL LTD σε Ελληνική απόδοση ΜΟΜΠΙΚΟΡ ΚΟΜΕΡΣΙΑΛ ΛΤΔ με έδρα την Κύπρο, αντικαθιστώντας και τον Διαχειριστή τοποθετώντας ως μπροστινός τους τον άνθρωπο και συνεργάτη τους Αβραντίνη Ιωάννη (Οικονομολόγος, Γεννηθείς το 1959 με ΑΦΜ 050161172) –ο οποίος είναι καταδικασμένος για απάτες στην Αμερική με τον αδελφό του Χαράλαμπο Αβραντίνη – σε αντικατάσταση του Προέδρου του ΝΑΤ Παναγιώτη Παπαγιανόπουλο. 10) PASIFIC INVESTMENTS SA, από τα Marshall Islands (υπεράκτια – offshore) με μπροστινό τον βαφτισιμιό του Ιωάννη Αβραντίνη κ. Ανδρέα Ολύμπιο και έδρα την Ταχ. διεύθυνση Trust Company Comblex Ajeltake Island Majuro Marshall Islands MH 96960 Σημείωση, όμοια ΈΔΡΑ με αυτήν είναι και της εταιρείας ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ με δ.τ. ΑΝΑΣΚΕΥΗ Μ ΕΠΕ που έχει Διαχειριστή τον μπροστινό αλλά και βαφτισιμιό του Ιωάννη Αβραντίνη κ. Ανδρέα Ολύμπιο Όμοια με τις εταιρείες PACIFIC INVESTMENTS SA (ΠΑΣΙΦΙΚ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤΣ ΕΣ ΕΙ), την ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, την Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Αιολικής Ενέργειας Αίολος ΑΕ, 11) MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA Μέτοχος της εταιρείας ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Πλαζα Βουλιαγμένης επί της οδού Λητούς 14 Βουλιαγμένης του οποίου Δ/ντης είναι ο Χαράλαμπος ή αλλιώς Χάρης Αβραντίνης -ο οποίος έχει καταδικαστεί στην Αμερική για απάτες μαζί με τον αδελφό του Ιωάννη Αβραντίνη- Η εταιρεία ΝΤΙΤΖΙΤΑΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ με μετόχους την γυναίκα του Ιωάννη Αβραντίνη, 1) Ευαγγελία Μαρτίνου με ποσοστό 3%, (την αρχική ιδιοκτήτρια ΦΕΚ 8129/15.10.1998 και μοναδική μέτοχο της εταιρείας) την 2) κα Μαρία Αρνή με ποσοστό 40% και είναι η μέτοχος της εταιρείας υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA με ποσοστό 57% ΟΛΑ ΑΥΤΑ με βάση το υπ’ αριθμ 1530/30.12.2003 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη (βλ. ΦΕΚ 14064 /31.12.2003) το οποίο στην συνέχεια Τροποποιήθηκε με βάση το υπ’ αριθμ. 1585/22.03.2004 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη μεταβάλλοντας τα ποσοστά των μετόχων συνέχεια της μεταβίβασης της υπεράκτια-offshore εταιρεία MORGAN DIGITAL INVESTMENTS SA η οποία κατέχει ποσοστό 57% μεταβιβάζοντας στην σύζυγο του Ιωάννη Αβραντίνη, Ευαγγελία Μαρτίνου της οποίας το ποσοστό της αυξάνεται σε 60%, 12) ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Μ. ΕΠΕ με δ.τ. Αστική Επέκταση ΕΠΕ εταιρεία η οποία έχει ιδρυθεί από την Κυπριακή υπεράκτια –offshore εταιρεία LENTMAR HOLDINGS LIMITED συμφερόντων του Γ. Βουλγαράκη όπως παρουσιάζεται στα συμβόλαια 729/13.09.2000 και 3164/24.06.2008 της Συμβολαιογράφου Αικατερίνη Δ. Πελέκη Βουλγαράκη (βλ. ΦΕΚ 8526/18.09.2000, 9400/13.10.2000 και 8116/31.07.2006) Η οποία έχει έδρα την Οδό Ναυαρίνου 6 Διαχειριστή τον Πρόεδρο του ΝΑΤ Παναγιώτη Παπαγιανόπουλο και μετοχικό κεφάλαιο 328.000Ευρώ (η οποία έχει όμοια Ταχ. Διεύθυνση και διαχωριστή με την ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (βλ ΦΕΚ 1443/07.03.2005) 13) ΑΝΑΣΚΕΥΗ Εκμετάλλευση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΗΝΗΣ με δ.τ. ΑΝΑΣΚΕΥΗ Μ ΕΠΕ που έχει Διαχειριστή τον μπροστινό αλλά και βαφτισιμιό του Ιωάννη Αβραντίνη κ. Ανδρέα Ολύμπιο και μοναδική εταίρο/μέτοχο την υπεράκτια – offshore εταιρεία από τα Marshall Islands Gaultier International Corporation (η οποία έχει Ελληνικό ΑΦΜ 99877279 από την ΔΟΥ ΦΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ) και όμοια Ταχ. Διευθ. με την PACIFIC INVESTMENTS SA (ΠΑΣΙΦΙΚ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤΣ ΕΣ ΕΙ), Το κεφάλαιο της είναι 828.000 Ευρώ (ΦΕΚ 828/07.02.2008) Έδρα η Συγγρού 80-88 και ο σκοπός της τα ακίνητα!!! Συμβόλαιο 2432/22.06.2005 της Συμβολαιογράφου Αικατερίνη Δ. Πελέκη Βουλγαράκηι
Αντωνης Συμεωνακης
13/05/2009 04:11
Σας ρωταω στα ισια, καθαρα και ξαστερα.
Ηταν ποτε δυνατον η χωρα που ερχεται πρωταθλητρια στις βρωμιες και τις απατες, η χωρα που ερχεται πρωταθλητρια στην φοροδιαφυγη και το ρουσφετι, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ?
Υπεράκτια Εταιρεία σημαιναι βρωμια, φοροδιαφυγη, ξεπλυμα μαυρου χρηματος, απατη.
ΟΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.
ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Αντωνης Συμεωνακης
Αδελαιδα

Leo M., Chicago
12/05/2009 22:09
Oti eivai vomimo eivai kai n8iko elege o Boulgarakns. A re pavtofla pou xa8nke. Rezili mas ekave. Dustuxws gia tous Ellnves sumpatriwtes mou stnv Ellada, mnpws kai n prasivn parata3n dev exei skavdala. Etsi dystyxws eivai o topos mas, kleftes mas kubervouv sxedov pavta. O Kolokotrwvns mpnke fulakn kai n Mavtw Maurogevous pe8ave stnv psa8a. Ellnva politn, pote 8a pareis tnv bremmevn savida? Ellnvas politn: a3izeis polu perisotera.

Regards,
Leo M., Chicago

nionios
12/05/2009 22:09
Στην υγειά σου κορόιδο 666!!!
nionios
12/05/2009 18:49
@ 666 12/5/2009 17:26

Ο βουλγαράκης πίνει στην υγειά σου! Έκλεψε με τον πεθερό του τα χοντρά και σου δίνει εσένα τα κόκκαλα. Βέβαια, πεκινουά της ντόρας είσαι, οπότε ότι σου αξίζει σου δίνουν θα πει κάποιος.
Σε κάθε περίπτωση, εις υγείαν των κορόιδων!!!
ioannis schinas
12/05/2009 18:31
se oikonomiki efimerida diavazontas ematha poia ta sxedia tis kyverniseos mias xoras : pou sto megalitero meros ton drastiriotiton tis elenxei tis zotikes piges ploutou stin epikratian !!!!!!!!!! ston proedron tis anaferomenis xoras edothi i armodiotita apo tin olomelia tis voulis me tin psifon tis : na diorisi epitropes elenxou me epikefali eklektou dimosiou dikaiou ina efarmozoun tous nomous anef kathsteriseon kai empegmon paranomon prakseon ......FOROFYGADON : KATAXRASTON APATEONON eis varos tou kratous. OXI MPERDEMATA apo dorodokoumenous kratikous leitourgous me ANITHIKOUS MIXANISMOUS ........kakistis morfis kleptoapodoxon...... efxomai : kati prepei na gini kai sti xora mas !!!!!!!
666
12/05/2009 17:26
@ Μπογδη,O πιο μικρός, ο πιο ασήμαντος, η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Ο οποίος, παρόλα ταύτα , επιμένει να έχει άποψη και επιμένει να τη λέει, συνήθως σε ακατάλληλες στιγμές. Αν το μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ -οι είναι μια φορά απαξιωτικό, το να σε πούνε π*ρδή του κάβουρα είναι δέκα και βάλε. Διότι, τι κ ο έχει ο κάβουρας; Ή αλλιώς, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι η π*ρδή του; Τι λες καλέ μου;
Δημοσθενης Μπογδης
12/05/2009 11:44
@ nameless 11/5/2009 18:56

Καλα τα λετε κυριε !
Αν ο κ. Βουλγαρακης ειναι το καμαρι της παραταξης του και του αρχηγου κ. Κ.Καραμανλη οπως δειχνουν τα πραγματα (τελευταια τον "παιζουν" πολυ τα ΜΜΕ) και αν
ξαναμπει στους συνδιασμους του κομματος της Νεας Δημοκρατιας παρα τις "OFF SHORE'' s) του ,
Τοτε ας του βγαλουμε εμεις ΣΤΑFOR'' α .τα κατορθωματα του!
Ποτε δουλεψε ,που και με ποιον .
Οχι ποτε "δουλεψε" τους Νεοδημκρατες ψηφοφορους ,αυτο συνεχιζεται μεχρι και τωρα .

FUMO ,dear, FUMOYorgos
12/05/2009 02:05
Kratos etsi den ginetai ..... Oloi kleboun ... oloi forofugoun ...... Ta sxoleia ena xali..... Ta nosokomeia allo xali .... Sunta3eis tis peinas .... 0eloume, leme twra, na eimaste Eurwpaioi .... me Panepistimeia sta Top ... bale 100 ... i akoma kai sta top 50 tou kosmou .... Ha, ha, ha ... gia geloia eimaste .... 0eloume, leme twra, swsti oikonomia ... 0eloume,leei, mellon gia ta paidia mas kai kal agirateia gia mas .... K A L A X A I R E T I S M A T A ... Ellina Politi ....
ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ
11/05/2009 22:32
ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ . ΕΑΝ Ο κος βουλγαρακης μου γραψει σαυτη την ιστοσελιδα τον τροπο του να συστησω μια οφ σορ εταιρια , εαν ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Υ.Σ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ . ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α'' ΑΘΗΝΑΣ.
BANANA REPUBLIC
11/05/2009 19:34
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ .ΤΙ ΜΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ , ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ,ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΠΕΙΛΗ .ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ .ΣΦΙΞΕ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ .ΠΟΛΙΤΕΥΣΟΥ ΑΛΒΑΝΕ , ΠΟΛΙΤΕΥΣΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΕ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΠΟΡΕΙ , ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ AΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ .
Nameless
11/05/2009 18:56
"ο Βουλγαράκης συμμετέχει σε ακόμη μία εταιρία διαχείρισης ακινήτων με την σύζυγό του. Πρόκειται για την “Αστική Επέκταση ΕΠΕ”, που ίδρυσε το 2000, με εταιρικό κεφάλαιο 225 χιλιάδων ευρώ και στις 2 Ιουλίου του 2008, προχώρησε σε αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 328 χιλιάδων ευρώ. Όταν όμως ιδρύθηκε αυτή η εταιρεία , ανήκε στην υπεράκτια (offshore) εταιρεία υπό την επωνυμία Lentmar Holdings LTD (Limited)". Τώρα τελευταία δε, συνεχίζοντας το ΣΕΜΝΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ LIFESTYLE του ήταν στα Ζαγοροχώρια κάνοντας οικογενειακό rafting. Μετά παρακάθησε σε γεύμα σε τοπική ταβέρνα όπου εθεάθη να σηκώνει το ποτήρι κρασιού κάνοντας "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ (αυτών που με ψήφισαν, και άλλων λοιπών)"
megalos
11/05/2009 17:26
OPOS PANTA OI ELLINES PROTOI STA STRAVA KAI TELEFTEOI STA KALA , ENO EIMASTAI EXIPNOS LAOS XRISIMOPIOUMAI THN EXIPNADA MAS ME LANTHASMENO TROPO , KOUTOPONIRA KAI TRITOKOSMIKA , GIATI NA EXOUMAI THN MAGALITERI FORODIAFIGI STHN EYROPH ; KAI DEN EINAI ETSI MONO O APLLOS POLITIS , TA IDIA KAI XIROTEROI EINAI OI PERISOTEROI EFOPLISTES , VIOMIXANOI , STO EXOTERIKO TOUS XEROUN , ENO STHN ELLADA ;;;; O KOSMOS TO EXEI TOUMBANO KAI EMOIS KRIFO KAMARI ............
realistis
11/05/2009 17:12
Δεν μου αρέσουν οι κλάψες , αυτοί που μας κυβερνούν είναι ο καθρέφτης μας.
Stella Petrides
11/05/2009 16:12
MOOONO;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
AYTO TO POSO POU ANAFERATE KALYPTEI TOUS MPAKALHDES BALTE FOTHNH PINAKIDA TA OFF ROKFOR KAI OFF SHARON TWN SUPER MARKET GIA NA SW8EI H ELLADA$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
FATE LIGO GLISTRHDA GIA NA LY8EI H GLWSSA SAS GIATI H SIWPH = KATAPIESH = ANXOS = AS8ENEIA, PEITE TA GIA NA KANETE KAI KATI KALO GIA THN ELLADA KAI GIA TA PAIDEIA SAS!!!!!!!! AAAAN ENDIAFERES8E GI` AYTA!!!!!!!!!!!
Δ. Φ.
11/05/2009 15:40
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΝΔ
ΓΑΒ ΓΑΒ
11/05/2009 15:37
@666
Την λεξη ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ την χρησιμοποιεις πιο πολυ κι απ το ονομα σου. Πρεπει να γνωριζεις πολλα για τα συμπαθη τετραποδα αν κρινω απο τα λυσσαλεα σου γαυγισματα.
nionios
11/05/2009 15:24
Ο Βουλγαράκης σε ποιά χώρα έχεις τις δικές του οφ σορ???
GOLDEN BOY
11/05/2009 15:14
H FOROAPOFYGH KAI H FORODIAFYGH EINAI H APANTHSH STHN KRATIKH KLOPH TOY IDRWTA MAS!! SE KAMIA ALLH XWRA DEN YPARXOYN TOSO PSHLES YPOXREWTIKES ASFALISTIKES EISFORES!! SE KAMIA ALLH XWRA DEN YPARXOYN TOSO YPSHLOI SYNTELESTES STIS METABIBASEIS AKINHTWN!!
Άδης
11/05/2009 14:56
To ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Όταν το ίδιο το κράτος και οι εκπρόσωποι αυτού, κλέβουν ΠΡΩΤΟΙ απο ΟΛΟΥΣ, είναι αυτονόητο να δίνουν το (κακό μεν, φυσιολογικό δε) παράδειγμα προς τον απλό πολίτη. Όταν λοιπόν ο απλός πολίτης βλέπει ότι όπου και να πάει, ότι και αν κάνει, όπως και αν το κάνει, αυτός θα είναι πάντα ο χαμένος, ενώ ο πολιτικός (ΚΥΡΙΩΣ Ο Νο1 ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ), ο επιχειρηματίας, ο έχων τις "''άκρες", όχι απλά επιβιώνει, αλλά βγάζει τρελά λεφτά (βλέπε ρουσόπουλος που σε μια 4ετία μέσα απέκτησε τόσα σπίτια, ή κατσιφάρας που έγινε εφοπλιστής), τότε όχι απλά αντιδρά, όχι απλά απηυδήζει, αλλά κοιτάει να γίνει ακόμα πιο ακραίος σε ότι αφορά την κοινωνική του συνείδηση. Και αυτό το λέει κάποιος που τα έχει ζήσει αυτά απο πρώτο χέρι , και εντός (τα παράλογα του Ελλαδιστάν), και εκτός (φορολογία σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ όπως ?? αλλά και σε άλλα κράτη).
666
11/05/2009 14:17
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού, και όλοι όσοι από σας επέστρεψαν στην πατρίδα που τόσο είχατε νοσταλγήσει, θα καταλάβατε πλέον πως οι άνθρωποι στην χώρα μας είναι ταλαιπωρημένοι.Εμάς με πρώτο το ΠΑΣΟΚ δεν μας υπολογίζει κανένας και η εντύπωση που μας δημιουργεί η συμπεριφορά τους δείχνει πως εμείς κάτι τους χρωστάμε για την ταλαιπωρία τους αυτή.Εμείς σε τι φταίμε που για να βρεις εργασία πρέπει να είσαι κολλητός και κομματόσκυλο.Εμείς τι φταιμε γιατί έμαθαν στην σπατάλη και δεν τους φτάνουν τα χρήματα.Εγώ σε τι φταίω που ο πολιτισμός τους είναι οι πέτρες που πετάνε, με την δημόσια διοίκηση και το κράτος μπάχαλο. Εμείς τι χρωστάμε που το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους γιατί οι περισσότεροι πολίτες φοροδιαφεύγουν.ΕΜΕΙΣ τι φταιμε που έδιωξαν τον ΒΑΣΙΛΙΑ για να περνάν τώρα οι 300 σαν ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ. Τελικά ας μας πει το ΚΚΕ και ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ο ξενόφερτος γιατί μας στερεί την ψήφο μας.Τι τους κάναμε;
666
11/05/2009 14:15
@Αγαπητε ΡΕΝΟ ΚΑΖΑΜΙΑ, είμαι ακούραστος,αλλά περισσότερο μουλαροκέφαλος όταν έχω να αντιμετωπίσω ΚΑΦΡΟΥΣ ,ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ή ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ που θέλουν να έχουν πάντα το δίκαιο με το μέρος τους. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία και είμαι υπερήφανος που γνώρισα μέχρι το 1980 μια φιλελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία που αποτελούσε την μεσαία τάξη στην πατρίδα μας και ήταν η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ της οικονομίας.Κοίτα τι ΚΡΑΤΟΣ τους έφτιαξε ο ΑΝΔΡΕΑΣ.Πάντα αυτά τα κομματοσκυλα θα τα δείχνω με το δάχτυλο.Αυτό που είμαι δεν τους το οφείλω,αλλά στην υπομονή μου και τα ΧΕΡΙΑ μου.Οι γνώσεις μου είναι πολύ λίγες σε σύγκριση με αυτές κάποιων άλλων και πάνω απ όλα του Φιλιππινεζου.
RENOS KAZAMIAS
11/05/2009 13:43
΅@ Αγαπητε μου 666,σε Χαιρετω,καλημερα,εδω στην Florida
εχουμε ενα γλυκο πρωινο,εισαι ακουραστος,και σιδεροκεφαλος.σε παρακολουθω και ειμαι εκπληκτος απο τον πλουτο της γνωσης σας εις τα πολιτικα.απο της 10 ημερες
που ειμαι εις το φιλοξενο φορουμ της εφημεριδος των Νεων.
εκτιμω οτι οι περισσοτεροι των οπαδων του Πασοκ ειναι
βασιλικοτεροι του βασιλεως,ειναι ακραιοι στις αποψεις τους απο τον αρχηγο τους ,δειχνουν δηλαδη μεγαλυτερη υπηρεσιακη και κομματικη αυστηροτητα απο τον `εργοδοτη τους`Θα τους εταξαν λαγους με πετραχηλια.
ποια ειναι η γνωμη σας?
Με Τιμη
Ρενος Καζαμιας Tampa Florida U.S.A.
ΙΙΙ
11/05/2009 13:30
Όλους τους σεμνούς και ταπεινούς ΝεοΔημοκράτες τους συμβουλεύω να μπούν στην ιστοσελίδα της Καραμανλικής οικογενειακής off shore ναυτιλιακής εταιρίας ,(πρόεδρος είναι η κόρη του ''''''''θείου'''''''' Αχιλλέα η κυρία Φωτεινή Καραμανλή )
να την μελετήσουν και μετά ας ζητήσουν από τα ''''''''ινδάλματά ''''''''τους ,
πρώτον
να βάλουν Ελληνικές σημαίες στα πλοία τους ,αντί των σημερινών Λιβερίας και Μάλτας
δεύτερον
να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς αντί των Φιλιππινέζων που έχουν σήμερα.

μπείτε και μελετήστε το site:
Hellenic-carriers.com
666
11/05/2009 13:04
@ΡΕΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ, αγαπητέ ακολούθησα το παράδειγμα σου και ευτύχησα.Να είσαι πάντα καλά για να δίνεις το παράδειγμα καλής ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ σε μερικά ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
xrictod
11/05/2009 12:37
Kserei o thios.. kserei.
Kala allhlodoulevomaste re? Afou oi idioi exoun tis offshore.. xazoi einai na apokalifthoun? K mh pame k poli makria..!
K egw efxaristws tha eixa aftokinhto me Boulgarikes pinakides, akoma k germanikes. Afou to kostos telwn kikloforias einai 140 evro gia ena 2.0lt sth germania k 500 evro sthn ellada..!!! Ti mou lete twra.. Allwste, mia evrwpi eimaste.
(An kseroun aftoi na me klevoun mia, egw kserw 10..!)
Μουστάκιας
11/05/2009 12:10
Προς capitalist:
Και η έμμεση φορολογία που πληρώνουμε όλοι εμείς ,δεν ειναι κλοπή; Οι υπέρογκες υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές δεν ειναι κλοπή; ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων; στα καύσιμα; στα τσιγάρα; δεν είναι κλοπή;
Αλλά φαντάζομαι ότι είσαι ένας απ΄αυτούς τους νεόπλουτους που εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις και επιδοτήσεις, απέκτησαν περιουσίες και που αρνούνται να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί σ΄αυτό τον τόπο.
Είσαι το χαρακτηριστικότερο δείγμα του νεοέλληνα που είναι υπεύθυνος για τα δεινά αυτής της χώρας.
moi
11/05/2009 11:16
Aftos einai enas apo tous logous pou to kratos einai ftwxo.

Krima, i elleipsi koinwnikis syneidisis se syndiasmo me akoresti aplistia se mas tous neoellines einai apogoiteftiki.
Capitalist
11/05/2009 11:00
Kai poli kala kanoun. Forologia = kloph.

Giati na plirwsoun oi off-shore forous stin Ellada diladi? Gia tous dimosious ipalilous tous tempelides? Pou einai me tous kafedes kai ta stayroleksa olh ti mera? Ti tha apokomisoun aytes oi eteries apo to na dwsoun ta lefta tous stin mayrh trypa tou Ellinikou kratous?

Xilia mpravo!
elena
11/05/2009 10:38
πω πω ... δεν το ξέραμε κι αυτό?? τι λέτε μωρέ που ζούν αυτοί εδώ και περίμεναν να το μάθουν τώρα απο τον κ. Τζον Κρίστενσεν... και τόσο καιρό η Ελλ. Κυβέρνηση η ΣΔΟΕ που είναι?? ΑΦΑΝΤΗ επιτηδες.. ποιος χορηγεί όλους αυτούς τους δήθεν βουλευτές νομίζετε?? καλά ... καλά ...
μας δουλεύουν κανονικά... τόσες εταιρείες και δεν ξέρουν ποιές.. να βοηθήσω μήπως..?? να ξεκινήσουμε με τις ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ???
Γιάννης
11/05/2009 10:10
Η φοροδιαφυγή από όσους δεν έχουν offshore ανέρχεται στα 80 δις το χρόνο, από τα οποία το κράτος θα μπορούσε να εισπράξει ως έσοδα το 1/4 δηλ. 20 δις, συν αλλα 6 από τις offshore, 26. Αν προσθεσουμε και την εξυγίανση του κλάδου υγείας των ταμείων, άλλα 5-10 δις, πάμε 30-35. Ξεχρεώνουμε δηλαδή το σύνολο του δημόσιου χρέους σε 2 4ετίες. Ποιος θα αναλάβει να το κάνει? (προφανως κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα) Θα ψηφίζατε ένα κομματικό σχηματισμό με αυτό το στόχο? Φυσικά, μειώνοντας τα μαύρα και αφορολόγητα έσοδα, πολλες συντεχνίες θα διαμαρτύρονταν (ΤΑΞΙ, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί κτλ) Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με όλους? Και ποιος θα τον ψηφίσει?
THOMAS
11/05/2009 10:07
Απολύτως λογικό.Αφού όποιος επιχειρεί στην Ελλάδα, δεν μπορεί να επιβιώσει με τίποτα.Δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, σε ότι αφορά τους όρους λειτουργίας της επιχείρισής του και κυρίως, τι θα ισχύει φορολογικά.Πέραν τούτου, έχει συνέταιρο την Εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ , τους εργαζόμενους , οι οποίοι αποφασίζουν , συνδικαλιστική αλητεία, αν και πότε θα κλείισει η επιχείρηση, ενώ αξιώνουν να μοιραστούν τα κέρδη με τον επιχειρηαματία, όχι όμως και τις ζημίες, τις ευθύνες, τα άγχη και τα χρέη. Λογική του καραγκιόζη δηλαδή, στη χώρα του παραλόγου.
VAG THESS
11/05/2009 09:21
ΑΦΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!
ΡΕΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
11/05/2009 09:14
@ Προτεινω και συνιστω στους Νεους ανθρωπους,της Πατριδας,του
Ο καραγκιοζης *φορολογουμενος* την μεταναστευσην .
θα ειναι αρκετα δυσκολα εις την αρχη,μετα με τον καιρο θα
ειναι πιο ευκολα.η ευτελεια,η παρακμη,η διαφθορα.ειναι
πλεον συνωνυμα της Ελλαδος...