Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία της 65χρονης η οποία νοσηλεύεται με λέπρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ η 65χρονη παρακολουθείται από τους γιατρούς, ενώ διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων.

Σημειώνεται πως αφού οι εξετάσεις επιβεβαιώθηκαν χτες και από το «Αττικόν», οι γιατροί χορήγησαν θεραπευτική αγωγή στην 65χρονη, η οποία νοσηλεύεται απομονωμένη, σε μονόκλινο δωμάτιο στη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ο ΕΟΔΥ μάλιστα εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς όπως αναφέρει παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Ο οργανισμός ξεκαθαρίζει πως η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Ωστόσο η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.