Πώς τα φέρνει η ζωή. Πριν από έναν μήνα ούτε είχα ξανακούσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη «φράξια της ΠΑΣΠ-ΑΣΟΕΕ».
Τώρα όμως ξέρω.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023 (Φάμελλος) και η φράξια έχει πάρει όμηρο τον πρόεδρο Κασσελάκη (Αντώναρος, Καρανίκας). Τελεία και παύλα, που λέει κι ο Αρβανίτης.
Βέβαια τα νούμερα λίγο δεν βγαίνουν.
Σύμφωνα με έγκυρους Οπεκεπολόγους οι ύποπτοι ΑΦΜ (στην Κρήτη, κυρίως) είναι από 3.000 έως 13.500.
Στις εκλογές του 2023 η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,224 εκατομμυρίων ψήφων (Μάιος) και 1,2 εκατομμυρίων (Ιούνιος) σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ακόμη κι αν όλοι οι ύποπτοι ΑΦΜ είναι ένοχοι, ακόμη κι αν υπολογίσουμε τον υψηλότερο αριθμό υπόπτων, ακόμη κι αν δεχτούμε πως όλοι αυτοί θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αντιστοιχούν περίπου 90 αλλοιωμένοι ψήφοι σε κάθε ΑΦΜ.
Σαν τους «125 νεκρούς στα Τέμπη» και τα «τρία βαγόνια με το λαθραίο ξυλόλιο» μου ακούγεται.
Ασε που δεν είναι σαφές πως ένας ΑΦΜ στην Κρήτη μπορεί να αλλοιώσει την ψήφο ενός ψηφοφόρου στο Διδυμότειχο.
Πάμε στη φράξια. Δεν ξέρω πόσοι είναι αλλά πάντως το 2015 που αυτονομήθηκαν κι έκαναν του κεφαλιού τους, το ΠΑΣΟΚ δεν έσπαγε ταμεία. Αντε να είχαν μαζευτεί πεντεδέκα και στην ΑΣΟΕΕ.
Μετά, λέει, οι πεντεδέκα αυτοί δραστήριοι νέοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως κατέληξαν στον Κασσελάκη που τον πήραν όμηρο και θύμωσε ο Αντώνατος με τον Καρανίκα.
Μπράβο στα παιδιά. Αλλά από το 2015 έως το 2025 είναι ακόμη στην ΑΣΟΕΕ και φραξιονίζουν; Δεν έχουν δουλειές, οικογένειες, υποχρεώσεις; Δεν μεγάλωσαν; Είναι «αιώνιοι φοιτητές» που ασχολούνται με τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη;
Ακόμη και η Τζάκρη έγινε εν τω μεταξύ αντιπρόεδρος.
Με αυτές τις ωραίες ιστορίες να γεμίζουν τις μέρες μας, θυμήθηκα και μια από εκείνες που μου αρέσουν ιδιαίτερα.
Πριν από μερικές δεκαετίες, η Κούβα γιόρταζε κάποια επέτειο από το αμερικανικό φιάσκο της εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων (Απρίλιος 1961).
Οργάνωσε λοιπόν ένα συνέδριο με τους επιζώντες πρωταγωνιστές. Και Κουβανούς. Και Αμερικανούς.
Στην Αβάνα προσεκλήθη μεταξύ άλλων κι ο ιστορικός Αρθουρ Σλέσινγκερ που το 1961 ήταν σύμβουλος του Τζον Κένεντι στον Λευκό Οίκο.
Ξαφνικά (κι ενώ δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα…) εισβάλλει στην αίθουσα του συνεδρίου ο Φιντέλ Κάστρο αυτοπροσώπως κι αρχίζει να μιλάει χωρίς σταματημό για τρεις ή και παραπάνω ώρες.
Σε απόγνωση ο Σλέσινγκερ γράφει την επομένη στο Ημερολόγιό του:
«Τι κρίμα! Οταν ένας ήρωας δεν πεθαίνει νέος, καταντάει στο τέλος ένας γεροξούρας».