Ενας από τους ακροδεξιούς που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο κέντρο της πόλης έριχνε σε ένα βαγόνι γεμάτο επιβάτες εύφλεκτο υλικό. Η σκηνή μοιάζει βγαλμένη από κάποια σειρά με συμμορίες αλλά δεν είναι. Συνέβη προχθές στο Μοναστηράκι ενώ συγκρούονταν φασίστες και αναρχικοί. Και δυστυχώς ήταν η πιο ανατριχιαστική από τις πολλές που εκτυλίχθηκαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για εικόνες οι οποίες σε καμία των περιπτώσεων δεν τιμούν την Ελληνική Αστυνομία. Το αντίθετο, την αφήνουν σοβαρά εκτεθειμένη. Μετά τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, η κοινή γνώμη είδε και πάλι τάγματα εφόδου να φτάνουν ανενόχλητα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας και να απειλούν τη ζωή ανυποψίαστων ανθρώπων.

Η ΕΛ.ΑΣ., καθώς και οι προϊστάμενοι της – οι οποίοι διακηρύσσουν ότι μοναδικός σκοπός της αστυνομίας είναι η ασφάλεια των Ελλήνων – οφείλουν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί: να μεριμνούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας.

Επεισόδια σαν αυτά εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας καθώς και την καχυποψία της κοινής γνώμης απέναντι στο κράτος. Ευτυχώς ετούτη τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να διδαχθούν από τις ολιγωρίες και τα σφάλματα του παρελθόντος.