Για τρίτη φορά πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου Σκύδρας η Κατερίνα Ιγνατιάδου τη Δευτέρα – μία μέρα μετά τον πρώτο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών – ως επανεκλεγείσα δήμαρχος Σκύδρας προκειμένου να βάλει μπροστά τις μηχανές για την τρίτη κατά σειρά θητεία της, σημειώνοντας ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό νίκης αυτήν τη φορά (79,77%). «Το περίμενα το ποσοστό. Εβλεπα τον κόσμο. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας, αναγνωρίζοντας την αδιάκοπη προσπάθεια που κάνουμε, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014. Τότε είχα συγκεντρώσει 52,23% τη δεύτερη Κυριακή, ενώ το 2019 συγκέντρωσα 58,99% και ήμουν η πρώτη δήμαρχος στη Σκύδρα και στον Νομό Πέλλας που εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή. Δουλέψαμε πάρα πολύ στα δυσκολότερα χρόνια της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταθέσαμε την ψυχή μας, με αγάπη για αυτό που κάνουμε, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους μας και πετύχαμε έργα πολλών εκατομμυρίων και την πρώτη και τη δεύτερη θητεία» αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ» η Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Εχοντας μυηθεί στα αυτοδιοικητικά από το 2003 – όταν εκλεγόταν πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος στον δήμο τον οποίο σήμερα διοικεί –, η 52χρονη δικηγόρος στο επάγγελμα επιχειρεί έναν μικρό απολογισμό έργου αλλά και μια περιεκτική στοχοθεσία για το μέλλον.

«Κάναμε πολλά και εμβληματικά έργα καθ’ όλη τη διάρκεια των θητειών μας. Εχουμε κάνει πλατείες, γήπεδο, 19 ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, ενεργειακές αναβαθμίσεις, καινούργιο νηπιαγωγείο, αποχετευτικά δίκτυα, κατασκευές αγωγών, αρδευτικά δίκτυα, ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, ενδοδημοτική οδοποιία. Ολα τα έχω μέσα στην καρδιά μου, τα αγαπάω, δούλεψα, προσπάθησα για αυτά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Σκύδρα μας να γίνει ένας δήμος σύγχρονος, με υποδομές. Πάντα όμως», υπογραμμίζει η ίδια, «να έχουμε στο επίκεντρό μας τον άνθρωπο».

«Ο πιο τιμητικός τίτλος που έχω λάβει»

Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της είναι η αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια με τους δημότες. «Ισως είμαι η μοναδική δήμαρχος που έχω ανοιχτή διαρκώς την πόρτα μου. Ο κάθε δημότης επιδιώκω να έρχεται κατευθείαν στο δικό μου το γραφείο. Και, βεβαίως, ο πιο τιμητικός τίτλος που έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου είναι ότι από το 2014 με αποκαλούν «η δήμαρχος της καρδιάς μας» ή «η Κατερίνα μας». Αυτές οι προσφωνήσεις από τον κόσμο και με συγκινούν πραγματικά και αξίζουν τα πάντα. Είναι αμφίδρομη αυτή η σχέση, με ειλικρίνεια, με εντιμότητα και έτσι θα συνεχίσω».

Οσο για τη συνταγή της επιτυχίας της, η Κατερίνα Ιγνατιάδου τη νοηματοδοτεί με λόγια που συνοψίζονται, μεταξύ άλλων, στη φράση «ο επιμένων νικά»: «Για να κάνεις κάτι με επιτυχία πρέπει να το αγαπάς και να μην εγκαταλείπεις ποτέ. Μπορεί να αποτύχουμε αλλά έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να προσπαθήσουμε. Είναι βασική αρχή μου. Πολλές φορές, ενώ κάποιοι έλεγαν με βάση τα δεδομένα μας ότι δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ έλεγα να προσπαθήσουμε και τελικά πετυχαίναμε. Η συνταγή επιτυχίας είναι η αγάπη, η πολλή δουλειά, η προσπάθεια, είναι να είσαι συνεχώς δίπλα στον κόσμο, με πραγματικό ενδιαφέρον, με ειλικρίνεια και με χέρια καθαρά. Αυτά ο κόσμος τα βλέπει, τα αναγνωρίζει και αυτό φαίνεται και στο εκλογικό αποτέλεσμα».