Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πέραν της μεγάλης νίκης που κατήγαγαν στις κάλπες, έλαβαν και μια εντολή συνέχισης του έργου τους, αφού το κοντέρ μηδένισε και επανεπικύρωσαν μια ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση που είναι αναμφισβήτητη και καθολική. Το όλο έργο αφορά τη χώρα και τα μεγάλα διλήμματα που έχει να συνεχίσει στην τροχιά της σταθερότητας, των στρατηγικών συμμαχιών της, αλλά και της ανάπτυξης και της νέας εξωστρέφειας.

Οι μεταρρυθμίσεις τώρα πρέπει να επιταχυνθούν, όπως και η μεταβολή σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο κράτος. Η νέα κυβέρνηση, με απόλυτα λευκή εντολή, θα αναμετρηθεί αμέσως και στο πεδίο της οικονομίας και με το μεγάλο στοίχημα να διαμορφωθούν οι όροι μιας νέας χώρας που θα απαντά σε όλες τις νέες προκλήσεις των επόμενων ετών. Με πολλή δουλειά, σεμνότητα και αποφασιστικότητα, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα διαμορφώσει να δέσει την Ελλάδα με τον πυρήνα της Ευρώπης και να την κάνει περαιτέρω και ακόμη σταθερότερα μια χώρα συμπεριληπτική και συγχρονισμένη με όλα τα νέα διακυβεύματα.

Το όλο έργο θα περνάει από τη νέα Βουλή και προφανώς ένα μέρος του θα απαιτεί και ευρύτερες συναινέσεις. Και αυτό αφορά το σύνολο του δημοκρατικού τόξου, αλλά και μια νέα κουλτούρα που θα πρέπει να εμπεδωθεί μακριά από παλιές τοξικότητες. Τώρα είναι η ώρα.